Többé nem tabutéma - 8 tipp, hogy elégedett legyél vagináddal

2019.július.6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nem nemi betegségről lesz szó ebben a cikkben, hanem olyasmiről, ami sok nőt érint. Kínos. Ezt érezzük néha, ha a saját nemiszervünkről van szó, de vajon ez miért van? A média is téves üzeneteket közvetít a pornótól kezdve a higiéniai ápolásig, de kezdjük az utóbbival.

Többé nem tabutéma - 8 tipp, hogy elégedett legyél vagináddal
Fotó: Shutterstock

Az érzékeny területünk ápolása nagyon fontos. A probléma viszont a következő. Azt gondoljuk, hogy a vagina természetes illata pont hogy természetellenes, és hogy mindig minden körülmények között sterilnek kell lennie. Pedig nem hiába illatozik úgy, ahogyan, nyilván mivel említettem, hogy itt most nem nemi bajokról lesz szó, ezért az egészséges nedvek által kiváltott illatot vegyük alapul. Az orvosok sem feltétlenül ajánlják az intim mosakodókat. Az intim műtétek száma 2014 és 2015 között nyolcvan százalékos arányban megugrott, a fiatal nők körében, ez pedig a szeméremtest átalakításával jár.
A kislányok is gyakran hallják, hogy ne nyúljanak magukhoz, mert a vaginájuk koszos, ez pedig távolról sem igaz, és talán ez az egyik fő oka annak, hogy a fiúk többet maszturbálnak, mert ők jobban el vannak ájulva saját adottságaiktól, míg a lányok szégyenlősek ezen a téren.

A káromkodásban is nagyobb gyakorisággal fordul elő a férfiakat ékesítő testrész több szinonimája, amit simán kiabálunk az utcán, és ha egy gyereknek azt tanítjuk, hogy valami egy rossz szó, jelen esetben a vagina, akkor az vésődik be az agyába, hogy maga a dolog is negatív tartalmat hordoz magában.

Sajnos az, hogy kínosan érezzük magunkat nőiségünk miatt, nem múlik el gyermekkorban, mert folyamatosan kapjuk a negatív behatásokat. Ezt eredeztethetjük egy rosszul megválasztott partnertől, akinek voltak minket rosszul érintő beszólásai. És akkor itt jön képbe a másik félrevezető média felület, vagyis a pornó. Minden filmben a nők tökéletesen simára vannak borotválva, és hadd ne kelljen sorolni, mennyire hibátlanul van ábrázolva az egész jelenet, de ez nagyon is félrevezető. A férfiak viszont ezt tekintik alapbeállításnak, a nők pedig csak visszahúzódnak a csigaházukba, amint látják, az ő nemi szervük nem úgy néz ki. Fontos tudatosítani magunkban, hogy az egy kreált álvilág, ami az ámításról szól, és mint akármelyik másik műfajú filmben, itt is az illúziókeltés a fő cél.

Fontos, hogy megtanuljuk szeretni, és megbékélni azzal, ami adatott, mert e nélkül a szexuális élet sem lesz kielégítő, ha állandóan azon stresszelsz, mi nem jó rajtad. Minden jó rajtad, csak tanuld meg elfogadni, és használni. Segítségedre lehet néhány hasznos tanács, hogy véghez tudd vinni ezt a folyamatot.

1. Tanulmányozd a női anatómiát

Persze, tudod, mi az a csikló, de milyen más ismereteid vannak a bűvös háromszögedről és mindarról, ami hozzá köthető? Csak az ismeretlentől félünk, itt pedig nincs messze a felfedezni való terület, pont egy karnyújtásnyira van. Nézz utána a tested ezen részének anatómiai felépítésének, képek is segítenek neked, olvass utána, mi miért van, és máris világosabb lesz minden.

2. Nézegess egyéb szeméremtesteket

A nők 50 százalékának lövése sincs, hogyan is néz ki egy normál szeméremtest, 15 százalékuk a rémes szexvideókon kívül pedig még sosem látott más vaginát. Minden szeméremtestnek más a formája, alakja, színe, és ha ezt tudatosítod, az segít majd megbékélni a sajátoddal is. Csekkold a Labia Library-t, ahol valóban életszerű képet kapsz majd arról, mi hogyan is néz ki.

3. Nézd meg magad közelebbről

Elő a kis kézi tükörrel, és ismerd meg magad. Elsőre kicsit furcsán hangozhat, de a cél az, hogy tisztába kerülj önmagaddal, ezután a következő lépcső pedig az önmagad megbecsülése, mert az alábecsülés, és a "jaj ez nekem nagyon kínos" dolgot egy életre ideje magad mögött hagyni.

Nem hiszed el: de megérkezett a vagina fátyolmaszk

Nem hiszed el: de megérkezett a vagina fátyolmaszk

4. Testnedv-szemle

A testnedv összetevői eltérőek lehetnek, és meg kell értened, mire számíts, mert hatással lehet a termékenységedre, mikor esetleg teherbe szeretnél esni, vagy pont hogy el szeretnéd kerülni ezt az eshetőséget. A testnedved összetevője a fogamzásgátló szedésétől, a szexuális életedtől, vagy akár az új diétádtól is megváltozhat.

5. Tudd, egy egészséges vaginának milyen illata is van

Mindegyik női ékességnek megvan a maga illata, ne próbáld meg mindenképp elnyomni intim mosakodókkal, vagy spraykkel. A partnered is nagyon beindítja, ha érzi rajtad azt a bizonyos illatot, szóval az ő érdekében se akard mindenképp elnyomni. A természetes illat függ attól is, éppen hol jársz a menstruációs ciklusodban, a bugyid minősége is sokat nyom a latba, az ételek, amiket eszel szintén tényezők, a szexuális tevékenységed mértéke nyilván extrán tényező, vagyis igencsak összetett dolog. Ha a nem természetes illaton túl lépünk, és valami nem oké, akkor gyanakodhatunk valamiféle fertőzésre, vagy egyéb egészségügyi gondokra, ezért szintén nem rossz, ha tudod, milyen is a normál illata a vaginádnak, viszont ne bocsátkozz öndiagnosztizálásra, és keresd fel nőgyógyászod, ha bármi neked nem tetszőt tapasztalsz.

6. Bízz abban, hogy a vaginád gondoskodik magáról

Bizonyos mértékig öntisztító tulajdonságokat hordoz, ezért nem szabad túlzásba vinni a mindenféle erre a területre szakosodott kemikália használatát, mert ezek az egészséges baktériumokat is elpusztítják, aminek következtében könnyedén fertőzés alakulhat ki. A pH érték megfelelő szinten tartása nagyon fontos. A legtöbb orvos azt javasolja, hogy enyhén illatosított szappannal, ami nem árt, ha érzékeny bőrre való, tisztítsd ezt a területet, és ez semmiképp ne tartalmazzon semmilyen káros vegyi anyagot.

7. Maszturbálás

Semmi nem hoz közelebb téged saját tested megismeréséhez, mint ez a nők körében is teljesen természetesnek számító dolog. Ki és megtapasztalni, hol érintsd meg magad úgy, hogy felizgulj kihagyhatatlan élmény. A csiklóban mintegy 8 ezer idegvégződés van, kétszer annyi, mint a hímvessző makkjában, ezt pedig ki kell használni.

8. Válassz jó partnert

Keress olyat, aki csodálója legbecsesebb testrészednek, és önbizalmat ad neked, mert el is mondja, mennyire odáig van. Nagyon fontos szerepe van abban a másik félnek, hogy te mennyire békélsz meg azzal, amid van, és ha a párod valóban csakis dicsérő szavakkal bombáz téged, igazán szexinek érezheted magad. Aki szeret téged, az odáig van minden porcikádért. Ilyen egy igazi társ, aki pedig ennek szöges ellentétét sulykolja beléd, attól menekülj, mert csak és kizárólag negativitást szívsz majd magadba mellette, és később jóval nehezebb lesz a túllépned a sok bántó szón.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője