18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Mit tegyek, ha nem vagyok megelégedve a vaginámmal?

2020.május.2.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A puncinak rengeteg különböző árnyalata, színe, formája, íve és illata lehet, és mind szép, rendben van, és normális. A működésükkel lehet néha gond, mert egyrészt nagyon érzékeny szerkezetek, másrészt a felépítésük miatt könnyen "megbetegedhetnek", és míg a férfiak gyakran akár tünetmentesen is áteshetnek egy-egy fertőzésen, nőként ez nem jellemző. Ilyenkor megváltozhat a hüvelyváladék mennyisége, szaga, színe, sűrűsége, ezt pedig kísérhetik különböző fájdalmak vagy diszkomfortérzetek (viszketés, égő érzés, irritáció).

Mit tegyek, ha nem vagyok megelégedve a vaginámmal?
Fotó: giphy
Fotó: giphy

Ezeket érdemes mindig komolyan venni, és inkább már a legelső tüneteknél orvoshoz fordulni velük: minél előbb kezdődik meg (az általában valamilyen krémmel és/vagy tablettával megoldható) kezelés, annál könnyebb megszabadulni a kellemetlenségektől, és annál kevésbé kell tartani későbbi, esetleges szövődményektől.

Mit tegyek, ha nem vagyok megelégedve vele?

Fotó: giphy

Ha tudod, próbáld meg kideríteni, mi lehet az oka. Lehet, hogy valaki egyszer valami bántót mondott rá? Az ő dolga, nem a tiéd. Nemtetszését fejezte ki, vagy azt éreztette, nem jó úgy, ahogy van? Ezzel maximum neki van dolga, nem neked. A pornófilmekben látottakkal hasonlítottad össze magadban? Ne tedd: szerencsére testalkatban, hajszínben, mellméretben, derékbőségben is sokkal, de sokkal többfélék vagyunk, mint a plakátokról reklámcéllal ránk mosolygó, mesterségesen, a felvételek idejére tökéletessé varázsolt nők.

Az egyik legjobb dolog benned az, hogy nincs még egy ugyanilyen – és ebbe a puncid és az azt érintő döntéseid is beletartoznak.

A cikk a Yelon közreműködésével készült. A Yelon (You arE not aLONe) arról szól, hogy nem vagy egyedül a kérdéseiddel. Legyen szó a test, lélek, szerelem, egészség, szexualitás vagy akár a világ és közélet dolgairól, mi mindig tényszerű és tabumentes válaszokra törekszünk. Információra van szükséged? Gyere, gondolkodjunk együtt! Olvasd a cikkeinket, vagy tedd fel kérdéseidet a chaten, névtelenül és ingyenesen. A Yelon a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány programja.

A Yelon azt gondolja, hogy ezt a cikket nem csak felnőttek olvashatják. A jelenleg érvényes törvények miatt azonban minden olyan tartalom, ami a szexualitásra utal vagy a szexualitást közvetlenül ábrázolja, 16-os vagy 18-as korhatáros. De csak kevesen tudják, hogy – szintén a törvények – már 12 éves kortól megengedik, hogy egy gyerek szexeljen. Nem furcsa, hogy a szexualitással kapcsolatos információktól elzárják a fiatalokat, de azt engedjik nekik, hogy szexeljenek? A www.yelon.hu oldalon egyetlen gyereknek sem kell idősebbnek hazudnia magát, ha a szexualitásról szeretne tabuk nélkül, biztonságos információhoz jutni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Az Ikrek húzza meg a határait, a Skorpió anyagi elismerésre számíthat - április 19.

Napi horoszkóp: Az Ikrek húzza meg a határait, a Skorpió anyagi elismerésre számíthat - április 19.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője