Nem gondolnád, de ez az 5 dolog magas vérnyomást okoz

2020.május.30.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

1. Zajos környezet

Ha otthon vagy a munkahelyeden folyamatosan hangos zajoknak vagy kitéve, akkor könnyen felbosszanthatod magad. Maga a zaj bármilyen környezetben erős stresszforrás lehet, de különösen rossz hatással lehet rád akkor, ha éppen próbálsz elaludni, vagy a munkádra szeretnél koncentrálni. A bosszús érzés pedig automatikusan képes előidézni a magas vérnyomást.Légy őszinte magadhoz: milyen gyakran gondolsz a szíved egészségére? Fiatal vagy, jó az alakod, és még egészségesen is táplálkozol? Nos, még ha tökéletesen jól is érzed magad, akkor is lehet, hogy fenyeget a magas vérnyomás veszélye. Ennek oka pedig az, hogy sok olyan tényezővel nem is számolunk, amik valójában felvihetik a vérnyomásunkat. A magas vérnyomás nem játék, hiszen hosszú távon szív – és érrendszeri megbetegedéseket okozhat. De milyen tényezőkre érdemes kiemelten ügyelned?

2. Alacsony fizetés

Ha alacsony a fizetésed, és ez a mindennapi életben is sok nehézséget okoz, az sok egészségügyi kockázatot is eléd gördíthet, élen a magas vérnyomással. Egy stabil fizetés fontos tényező az általános jólét és az önértékelés tekintetében, ennek hiánya viszont stresszt okoz. Szintén komoly tényező, hogy alacsony fizetésből nehéz vagy kivitelezhetetlen bizonyos ajánlott szűrővizsgálatok elvégzése, így gyakran a jelentős egészségügyi problémákra nem időben derül fény.

3. Az édes és a sós kombinálása

Te is szoktál sózott főtt kukoricát, turmixba mártott sült krumplit vagy sós karamellt enni? Az édes és a sós íz kombinálása különleges lehet, a szívednek viszont egyáltalán nem kedvez. A fruktóz és a só speciális kombinációja ugyanis gyorsan emeli a vérnyomást, ami tartósan magas vérnyomáshoz vezethet.

Így befolyásolja az emésztésed a közérzetedet

Így befolyásolja az emésztésed a közérzetedet



4. Szennyezett levegő

Minél többször vagy naponta kitéve szennyezett levegőnek, annál valószínűbb, hogy magas a vérnyomásod, még akkor is, ha egyébként semmilyen egészségügyi problémád nincs. A szennyezett levegő belégzése gyulladáshoz vezethet, ami változásokat képes előidézni az artériákban, így okozva magas vérnyomást. Közvetlenül persze nem tudod ellenőrizni a környezetedben a levegő minőségét, de az óvatosság sosem árt. Ha teheted, kerüld el a forgalmas utak mentén való sétát vagy futást, és ha tudod, hogy éppen szmog van a helyen ahol élsz, akkor próbálj meg minél kevesebb időt a szennyezett levegőn tölteni.

5. Koffein

A koffein erős stimuláns. Felélénkíthet, segíthet koncentrálni, és még az anyagcserédet is beindíthatja. De ez egyszerre azt is jelenti, hogy növeli a vérnyomásodat és feszíti a szívedet, ezért jobb, ha minimalizálod vagy el is hagyod a koffein fogyasztását.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

X-Faktor: Közülük kerülhet ki az utolsó mentor Majka, Valkusz Milán és Gáspár Laci mellé

X-Faktor: Közülük kerülhet ki az utolsó mentor Majka, Valkusz Milán és Gáspár Laci mellé

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője