Nyári bőrbajok: Hogyan kezeljük őket gyorsan és hatékonyan?

2020.június.26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Végre valóban itt a meleg idő és kedvünkre kiélvezhetjük a hosszú nyári napokat! Ám az önfeledt pihenés alatt sajnos könnyen megfeledkezünk a szokásos bőrápolási rutinról, főképp nyaralás alatt. A nem megfelelő odafigyelés egy sor bőrproblémához vezethet, a kisebb bajoktól egészen a komolyabb bőrkárosodásig. A FOREO elhozta a bevált tippjeit, hogy könnyedén orvosoljuk és SOS leküzdjük a nyári bőrbajokat!

Nyári bőrbajok: Hogyan kezeljük őket gyorsan és hatékonyan?
Fotó: Shutterstock

Bőrprobléma: napégés
Szóval elfelejtetted bekenni magad (khmmm...) és a bőröd most vörös, érzékeny és húzódik. Tegyél a rá egy zacskó mirelit zöldséget, vagy tasakban jeget a lenyugtatásához. Bármennyire is csábító, jéghideg vizet, vagy jégkockát közvetlenül ne tegyél az égett felületre. A hámlás megelőzése érdekében naponta többször használj hűsítő aloe verat és könnyen felszívódó hidratáló krémet. A bőröd most nagyon-nagyon szomjas, tehát segítsd a regenerálódását azzal, hogy még több vizet iszol! Ne feledd, a bőrödnek időre van szüksége a gyógyuláshoz; addig is a megpirult testrészeidet könnyű, jól szellőző ruhával takard és tartózkodj a közvetlen napsütéstől.

Fotó: FOREO

Bőrprobléma: hámlás
Rendben, tehát megtörtént, a bőröd hámlik… Mindenekelőtt érdemes megérteni, hogy a hámlás természetes válasza a testnek; ezzel próbál a nap-károsított epidermis gyógyulni. Tehát annak ellenére, hogy rendkívül szórakoztató tud lenni a hámló bőr szedegetése, kérjük, hogy mégse tedd, és hagyd, hogy a tested maga végezze ezt a folyamatot. Azért enyhíteni lehet a bajt:

Fotó: FOREO

Bőrprobléma: felborult bőr-egyensúly
Az extra adag napsütés igénybe veszi a bőrünket, felborulhat a bőrünk egyensúlya, néha zsírosnak, néha pedig túl száraznak érezhetjük. Adjunk még hozzá egy kis légkondicionálót, klóros uszodavizet, tengeri sót és a bőr már tényleg összezavarodik. A legfontosabb tennivalód ilyenkor a napi bőrápolási rutin fenntartása extra hidratáló elemekkel. Ez lehet például egy mindig kéznél lévő, természetes összetevőkből álló arcpermet, amivel bármikor felfrissítheted a bőröd. A rózsavíz frissít, a levendulavíz nyugtat. Ha a bőrödet nagyon feszesnek és forrónak érzed, tedd a spray-t egy egész éjszakára a fagyasztóba és egész másnap hűsítő permettel frissítheted magad. A nehéz sminkek-termékeket pedig egész szezonra felejtsd el.

Bőrprobléma: nyári kiütések
Nyáron a bőrünk több olajat termel. Annak érdekében, hogy a pórusok tiszták maradjanak, fontos az elhalt hámsejtek eltávolítása, ehhez válassz kompakt és gyors eszközt, például a LUNA mini 3-at. Az arctisztító hatékonyan távolítja el az arcbőr elhalt hámsejtjeit, amelyek egyébként csapdába ejtenék a fölösleges szennyeződéseket és olajat. Ez pedig sok-sok kis pattanás és kiütés melegágya lehet. Érdemes naponta 2X tisztítani, sőt, este még duplán is! Hogy miért? Az első kör eltávolítja a smink maradványokat és más szennyeződéseket, majd a második körrel biztosíthatod, hogy a bőröd 100%-osan tiszta legyen.

Bőrprobléma: barna vagy sötét foltok
Sötét foltok és hiperpigmentáció akkor fordul elő, ha a bőr egyes területei több melanint termelnek, mint általában. A sötét foltok ellen érdemes a heti rutinba beilleszteni egy plusz radírozást, lehetőleg olyan természetes összetevőkkel, mint a méz, a cukor, a só, a zab vagy a kávé. A rendszeres hámlasztás támogatja a bőr megújulását és segít megszabadulni a fakóságot adó elhalt hámrétegtől.

Bőrprobléma: önbarnítós fiaskó
Mi más kellene a strandoláshoz, mint egy nagyszerű barna bőrszín... de mit tegyél, ha az önbarnítás után a végeredmény foltos lett? Távolítsd el és kezdd újra. Így vágj bele: szelj félbe egy citromot és pár percig finoman dörzsöld át az önbarnító-károkat szenvedett bőrterületet. Majd töröld le festéket egy nedves törölközővel. Azért légy óvatos, ha ezt a módszert használod - a citrom ugyanis bőrirritációt és napfényre érve elszíneződést okozhat. A legjobb megoldás tehát az, ha a ledörzsölős műveletet este végzed el és alaposan eltávolítod a citrom maradékot.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ezt nem láttuk jönni: Kamilla királyné is belekóstolt a meztelenruha-trendbe

Ezt nem láttuk jönni: Kamilla királyné is belekóstolt a meztelenruha-trendbe

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője