Tudtad? Orvosi oka is lehet a narancsbőr kialakulásának

2021.május.31.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Először is a cellulitisz, vagyis a narancsbőr egyáltalán nem szégyen, és szerencsére egyre több nő mutatja meg büszkén a közösségi médiában is. Az évek során azonban biztosan te is nagyon sok teóriát hallhattál a cellulitisz kialakulása körül, de egy új kutatásnak ezeknek a tévhiteknek legalább a nagyrészét sikerült megcáfolnia.

Tudtad? Orvosi oka is lehet a narancsbőr kialakulásának
Fotó: Shutterstock

A jó hír, hogy a narancsbőrt nem a rossz étrend okozza, tehát az az elképzelés, hogy a cellulitiszt a beragadt méreganyagok okozzák, egy tévhit, állítja a cellulitisz specialista Georgios Tzenichristos, Lipo Therapeia klinika szakértője.

A férfiak sokkal figyelmetlenebbek, több alkoholt alkoholt fogyasztanak, nem is beszélve a dohányzásról. Tehát ha valakinek tényleg kellene, hogy legyen narancsbőre, akkor azok ők.

A helyzet az, hogy a nőknél azért alakul ki a cellulitisz, mert "gyengébb kötőszöveteik vannak és nagyobb zsírsejtjeik a női hormonok miatt. A férfiaknak viszont sokkal erősebbek a kötőszöveteik és jóval kevesebb zsírt tárolnak a bőrük alatt, így hát normális esetben nem alakul ki náluk a cellulitisz".

Camila Cabello kiborult: "A narancsbőr normális, a zsír normális"



Hogy miért vannak a nőknek nagyobb zsírsejtjeit? Nos, ennek a gyerekszülés az egyik oka, ahhoz hogy ki tudjuk hordani és megszülni a gyereket nagyon sok energiára van szükség. A csípő és a comb körüli extra zsír pedig azért rakódik le, hogy a szoptatás alatt legyen elegendő táplálék a biztonság kedvéért.

"Természetesen a zsír növekedése nem segít a cellulitisz lebontásában, ahhoz hogy megszabaduljunk tőle, csökkenteni kell a zsír mennyiségét és növelni a kollagént, ami több mozgást, kevesebb kalóriabevitelt és több kollagénnövelő táplálékot jelent, mint például a zöldségek, bogyós gyümölcsök, fűszerek és tiszta protein", állítja Dr. Edwin Anthony, az EA Clinic vezető orvosa. Egy másik tipp a "hormonális fogamzásgátló elhagyása, ezek ugyanis hozzájárulnak a kötőszövetek elgyengüléséhez és a zsírszövetek megnövekedéséhez", mondja az orvos.

Egy megfizethető módszer a narancsbőr és a ráncok ellen, amely tényleg hatásos



A másik oka a kor. Az idő múlása szintén a kollagéntermelés csökkenését idézi elő, illetve a vérkeringés is gyengül, ennek eredményeképpen pedig kevesebb tápanyag jut el a sejtekig, a bőr gyengül és jobban átengedi a zsírsejteket. A túl sok napozás is hozzájárul a bőr öregedéséhez és hosszútávon a cellulitisz kialakulásához, hiszen az öregebb bőr szintén veszít az elaszticitásából.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője