Sztárok, akik testképzavarral küzdöttek

2020.május.8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A testkép kérdése félrevezető tud lenni. A tükörbe nézve úgy érezhetjük, hogy rajtunk kívül mindenki tökéletes és mi vagyunk az egyetlenek, akik nincsenek megelégedve a testükkel. De az igazság az, hogy emberek millió küzdenek azzal, hogy az életük folyamán elfogadják a testüket. A testdiszmorfia, olyan állapot, amikor a testünkről egy torz kép alakul ki és ez a gondolat nem hagyja nyugodni az illetőt. Ezzel a problémával világszerte több millióan szenvednek.

Sztárok, akik testképzavarral küzdöttek
Fotó: Getty Images

Ahogy a számok mutatják, rengetegen vannak ezzel a problémával, de hála a közösségi média felületeknek, hírességek is megosztják a testképzavarral való küzdelmüket.
Íme néhány híresség, akik a múltban szenvedtek ezzel a problémával:

Maisie Williams

A Trónok harca sztárja nemrég bevallotta, hogy a sorozatban alakított Arya Stark serdülőkori megjelenése negatívan hatott a saját testképére. Annak ellenére, hogy Maisie teste elkezdett nőiesedni a második és harmadik évad körül, Arya még mindig telesen fiús alkatú volt. "Nagyon rövid hajam volt, állandóan koszos volt az arcom, az orromat megszélesítették, tényleg nagyon férfiasnak tűntem. Ráadásul egy vállszíjat is rám raktak, hogy lelapítsák a növekvő melleimet". – mesélte egy interjúban. Nem csoda, hogy a forgatási időszakokban, ami 6 hónapot jelentett egy évből, szörnyen érezte magát. Maisie azóta elkezdett nőiesebb darabokat hordani, hogy ezzel is kiemelje a teste egyes részeit.

Lili Reinhart

A Riverdale Betty Coopere, már régóta nyíltan beszél a testdiszmorfiás zavaráról és arról, hogy ez bárkit érinthet függetlenül a ruha méretétől. Megosztotta, hogy milyen gyakran nézegeti a testét a tükörben és minden egyes alkalommal lát valami különös dolgot rajta. Sokszor fel is szokott szólalni a témával kapcsolatban és arra ösztönöz mindenkit, hogy nem szégyen vállalni az igazi testünket, minden filter nélkül.

Lana Condor

A To All the Bosy I've Loved Before főszereplője, Lana Condor is étkezési zavarokkal küzdött. Egy interjúban elmondta, hogy tudja milyen ha valakinek étkezési zavari és testképzavara van. Sőt, nem csak neki, de a baráti társaságában is akadt olyan, aki ezekkel a problémákkal szenvedett. Mára szerencsére Lana kigyógyult ebből a betegségből, és most már imád enni, ezért is szokott sok ételes posztot kirakni a közösségi felületeire.

Kylie Jenner

Mint az összes sztárnak, akit óriási rivaldafény kísér folyamatosan, Kylie Jenner-nek is meg kell birkózni a rosszindulatú kommentekkel. Nincs olyan bikinis fotója az Instagramon, ami alá ne kapna negatív kritikákat a testével kapcsolatban. Kylie elárulta, hogy még a tini évei kezdetén nagyon rosszul érezte magát a vékony szája miatt, sok srác beszólogatott neki miatta, aztán ezért is döntött úgy, hogy megcsináltatja.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Leesik az állad, ha megtudod, ki valójában Angelina Jolie apukája

Leesik az állad, ha megtudod, ki valójában Angelina Jolie apukája

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője