Kínzó gondolatok? Csak át kell programoznod az agyad! Segítünk!

2018.március.17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mondogattál már valamit olyan sokszor, hogy a végén magad is elhitted? A legtöbb esetben nem szánt szándékkal sulykoljuk magunkba az önmarcangoló mantrákat, azonban ha nem vigyázunk, sajnos kemény nyomot hagynak. Most segítünk feltárni, hogy a fejedben kavargó gondolatoknak mennyi a valóságalapja!

Kínzó gondolatok? Csak át kell programoznod az agyad! Segítünk!
Fotó: giphy

Annyira rohansz a munkahelyedre, bevásárolni, a barátaidhoz vagy éppen a világot megmenteni, hogy még egy lábgyantára sincs időd? Valószínűleg azért nem teljesen úgy telnek a napjaid, hogy sosincs elég időd semmire. Ez az állandó rohanás nem jelent mást, mint hogy nem szánsz elég időt fontosnak hitt dolgokra.

Programozd át az agyadat!
Próbálj meg pontos időbeosztást készíteni. Jelölj ki határidőt minden apró dologra, amit még kéne csinálnod. Amikor lejárt az idő, amit éppen arra a feladatra szántál, állj fel, és kezdd el a következő feladatot. Hamarosan megszokod, hogy bizonyos dolgokra csak adott mennyiségű időd van. Mindig adj magadnak egy ötperces szünetet is, és gondolj arra, hogy most éppen relaxálsz.

Minél jobban húznak a barátnőid a "legjobb barátodhoz" fűződő viszonyoddal, te annál nagyobb zavarba jössz, és erős gesztikulálások közepette azt bizonygatod, hogy a kapcsolatotok csak és kizárólag plátói. Ez tipikus védekező mechanizmus. Azt bizonygatni magadnak, hogy neked nem tetszik valaki, miközben igen, csak egy módja annak, hogy megóvd magad a csalódástól.

Fotó: giphy

Programozd át az agyadat!
Először is tisztázd magadban, tetszik-e a srác annyira, hogy veszélyeztesd a barátságotokat. Talán ő nem úgy reagál a közeledésedre, ahogy elvárnád, és ezután nagyon nehéz visszatáncolni a "barátok vagyunk" kategóriába. Inkább keress egy közös ismerőst, aki kiderítheti, mi a helyzet a kiszemelt áldozat érzelmeivel. És ha a szerelem mégis egyoldalú marad? Gondolj arra, milyen szerencsés ember vagy, hogy egyáltalán jelen van az életedben.

Szinte biztosan elered az eső, ahogy tökéletes, vadonatúj frizuráddal kilépsz a fodrászszalon ajtaján. Vagy veszel egy új ruhát, amit a következő héten leáraznak. Szerény véleményed szerint az egész világ összeesküdött, hogy a te életedet nyomorulttá tegye. De tényleg erről van szó? Valószínűleg egy rossz tapasztalat áll a háttérben, ami minden más élményre rányomja a bélyegét.

Programozd át az agyadat!
Próbálj meg rendszeresen azokra a jó dolgokra fókuszálni, amik mostanában történtek veled, ahelyett, hogy a rossz emlékekkel foglalkoznál. Rád mosolygott egy idegen? Vagy egyszerűen csak szép nap van? Szépen lassan elfelejtesz a negatív dolgokkal foglakozni, amikor észreveszed, mennyivel jobban érzed magad, ha csak a jóra koncentrálsz.

Láttad már? Mielőtt felemésztene a stressz: Készíts pániktervet!

Ha azon kapod magad, hogy megint hajnalig bulizol – természetesen ehhez arányos alkoholmennyiséget fogyasztva –, és becsípve rosszindulatú pletykákkal tömöd mindenki fejét a barátaidról, miközben folyamatosan ígérgeted magadnak, hogy a jövő héttől megváltozol, ideje elgondolkodni az életszemléletedről. A kudarctól való félelem az, ami megakadályozza az emberek többségét abban, hogy változtassanak az életükön. Az ilyen emberek folyton azt kérdezik maguktól, hogy vajon mi lesz, ha nem javul a helyzet? Emiatt aztán meg se próbálják…

Fotó: giphy

Programozd át az agyadat!
A döntések folytonos tologatása ellen készíts "E.GY.L.K. listát". Vegyél egy üres fehér lapot, és oszd négyfelé. Az elsőbe írj egy E betűt (ezek lesznek az erősségeim), a másodikba egy GY-t (gyengeségeim), a harmadikba egy L-t (lehetőségek), a negyedikbe pedig egy K-t (következmények). Aztán gondolkozz el azon, milyen változásokat szeretnél. Töltsd ki az erősségeid és gyengeségeid részt. Gondold végig, hogy ennek függvényében mi kerülhet a lehetőségek és a következmények rubrikába. Ez segíthet eldönteni, hogy megéri-e változtatnod.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Rák szenvedélyre vágyik, az Oroszlán csábításra készül - április 20.

Napi horoszkóp: A Rák szenvedélyre vágyik, az Oroszlán csábításra készül - április 20.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője