Eszterházy torta

Promóció

2017.május.16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Születésnapra készülsz, és szeretnéd valami különlegességgel meglepni szeretteidet, barátaid? Ki tudna ellenállni egy krémes-diós süteménynek? Készíts Eszterházy tortát, ezzel garantált sikered lesz!

Hozzávalók
12 adaghoz, egy kb 23 cm átmérőjű tortához

Krém
50 ml rum
300 g vaj
50 g enyhén pörkölt darált dió
5 db tojás sárgája
125 g cukor
0.25 db vaníliarúd kikapart belseje
250 ml tej






Felvert lap
20 g liszt
260 g enyhén pörkölt darált dió
300 g cukor
300 g tojásfehérje (kb. 10 db tojás)



Elkészítés

Felvert lap
A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd belekeverjük az összekevert lisztet és diót. A masszából öt lapot kenünk zsírozott lisztezett tepsire, és kisütjük 210°C-on 10 perc alatt.

Krém
A tejet felforraljuk a vaníliával, majd hozzáadjuk a tojással kikevert cukrot, és 85°C-ig hevítjük, folyamatos keverés mellett. A tűzről levéve hozzáadjuk a diót. A langyosra hűlt főzetet kihabosítjuk a vajjal és a rummal.

Töltés

A krémet 4-felé osztjuk és az öt lap közé töltjük egyenletesen. A kidermedt torta tetejét lekenjük forró lekvárral, és áthúzzuk 40°C-os fondánnal, amibe csokoládéval pókháló mintát spinelünk.

A torta oldalát dióval panírozzuk.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője