Gluténmentes duplacsokis Sacher-torta Babiczky-Pfliegel Dórával

Promóció

2017.május.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egy finom Sacher-tortát mindenki örömmel fogad, ezért gondoljunk azokra is, akik ételérzékenységben szenvednek!

Tarts velünk és Babiczky-Pfliegel Dórával, aki segít egy ellenállhatatlanul finom duplacsokis és gluténmentes tortát elkészíteni! Nézd meg receptvideónkat és készítsd el otthon!

Hozzávalók (8 adaghoz, 26-os tortaformához)
Glazúr: 1 ek ha kell mandulatej
1 ek kókuszvirág cukor
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
Torta: 1 g só
1 tk balzsamecet krém
1 kk szódabikarbóna
1 db vaníliarúd kikapart belseje
5 ek kakaópor (Holland kakaópor)
10 dkg gluténmentes étcsokoládé
22 dkg darált dió
15 dkg kókuszvirág cukor
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
8 db tojás kettéválasztva












Elkészítés

Az első három hozzávalót tegyük aprítóba (a fehérjét kivételével), ahol alaposan kikeverjük, de nem túl hosszan, nehogy a hő hatására megolvadjon a kókuszvirág cukor. Utána jön a dió és az étcsoki. Ezzel is keverjük, daráljuk, majd a holland kakaópor, a vanília, a szódabikarbóna, a balzsamecet krém és a csipet só is az aprítóban landol, és persze közben nyomjuk a gépet fáradhatatlanul. Ezután a tojásfehérjéket nem túl kemény habbá verjük, a csokimasszát egy nagy keverőtálba tesszük és szilikon lapáttal a habot 3 részletben lazán hozzákeverjük. Önthető, nem túl folyékony masszát kell kapnunk. Kivajazott sütőformába, vagy szilikon formába beletesszük, elegyengetjük, és sütőben alsó-felső sütéssel 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy ne legyen nyers (ha ügyesek vagyunk szaftos, de nem nyers tésztát kell kapnunk.) Sütőrácsra kiborítjuk, ami eddig alul volt az lesz most fent.

A sárgabarack lekvár:
Miközben a torta sül, felmelegítünk 4-5 ek. sárgabarack lekvárt 2 tk. sütőrummal, és még forrón a forró tortára csurgatjuk. (Itt a lényeg, hogy a forró tortára csurgatott forró folyadék a torta mélyebb rétegeibe képes hatolni, ezáltal nem csak a tetején lesz barackos, hanem a tészta kitágult pórusain mélyebbre jut, és jó szaftos lesz. Plusz pont, hogy a tetejére a csoki glazúrt is könnyebben rá tudjuk varázsolni.) Így hagyjuk egy negyed órát pihenni. Közben elkészítjük a glazúrt.

A glazúr:
Vízgőz fölött egy fém edénybe a vajra szitáljuk a kakaóport, majd a cukrot is hozzákeverjük, és felolvasztjuk, kevergetjük, míg homogén, majonéz állagú nem lesz. Ha kell, akkor a mandulatejjel lazítjuk. A tortáról habkártya segítségével lesimítjuk a fölösleges sárgabarack lekvárt, és a cca. 80 fokos glazúrral a tetejét és az oldalát is bevonjuk. Egy éjszaka jót tesz neki, szigorúan torta búra alatt, hogy ne száradjon ki!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője