10 ikonikus zenei klip menyasszonnyal, esküvővel

2020.február.23.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A zenészek imádják az esküvős videókat, nincs olyan sztár, aki ne készítene legalább egyet a pályafutása során. Jó néhány ilyen tematikájú emlékezetes zenei videót ismerünk.

A legfurcsább az egészben, hogy ritka kivétel az olyan esküvő videó, aminek egyértelműen pozitív lenne a végkicsengése. most összeszedtünk néhány ikonikusat a esküvős témában:

Beyoncé - Best Thing I Never Had

Ki ne emlékezne arra a videóra, ami úgy kezdődik, hogy Beyoncé egy szál hófehér csipke fehérneműben kelleti magát!? Az esküvőjére készülő énekesnő visszaemlékszik a végzős báljára, ahol a neki udvarló fiú inkább egy másik lánnyal kezdett flörtölni. A balul sikerült emléket írja felül a jelen, amelyben egy olyan férfi a vőlegénye, aki valóban megbecsüli. A videó történetének érdekessége, hogy Beyoncé nem ment el a saját végzős báljára, és három évvel a klip készítése előtt ment hozzá Jay-Z-hez, de állítólag az édesanyja így is megkönnyezte a klipet, mert olyan szép menyasszony a dal klipjében a lánya, Beyoncé:

Madonna - Like A Virgin

Nem egy tőről metszett esküvői videó, de az kétségtelen, hogy Madonna a klip egy részében menyasszonyi ruhákban flangál egy velencei kastélyban. A Velencében játszódó, amelyben Madonna mellett egy oroszlán kap főszerepet szűzies és kihívó oldalt állítja szembe egymással. Az esküvői ruhában vonuló Madonna ugyanakkor kétségtelenül azt sugallja, hogy nagyon szeretné már elveszíteni az ártatlanságát:

Katy Perry - Hot n Cold

Egyrészt az is van, hogy Katy Perry klipjei elképesztően viccesek tudnak lenni, és a Hot n Cold egy különösen jól sikerült darab. Az esküvői szertartáson a leendő férj hezitálni kezd az Igen kimondása előtt, Katy Perry azonban a fejére olvassa a bűneit, majd végigkergeti a városon, hogy aztán természetesen happy end legyen a klip vége, amelyben egyébként Katy szüleit az igazi édesanyja és édesapja alakítják:

Billy Idol - White Wedding

Ikonikus dal egy meglehetősen furcsa klippel. A punk után a gotikus new wave felé kacsintgató Billy Idol klipje eléggé hátborzongató. Ez az esküvő inkább néha temetésre hasonlít, a gót hullám egyik alapvetése a klip, ami vadnak, és nyersnek ábrázolja a szerelmet. Sokáig kellett magyarázni a jelenetet, amiben a násznép karlendítéssel üdvözli az ifjú párt. Az MTV ki is vágatta a részt a klipből, amelynek női főszereplője az énekes akkori barátnője:

Cardi B - Be Careful

A rapper esküvős klipjét egyértelműen Tarantino Kill Bill című filmje inspirálta. A két részéből az első esküvői, a másik temetési jelenet ugyanabban a világvégi sivatagi templomban. A klip több beállítása teljesen megegyezik a Kill Bill hasonló jeleneteivel, a templom egyébként ugyanaz a kaliforniai épüet, ahol Tarantino is forgatta a filmjét:

Lana Del Rey - Ultraviolence

Miközben a dal a párkapcsolati erőszak témáját érinti, nem igazán érteni, hogy miért éppen esküvőre készül a dalban az énekesnő. Sokan templomi hangulatot éreznek ki a dalból, ami valamilyen szempontból köti menyasszonyi készülődés, megfutamodás történetéhez a dalt. A klipet Olaszországban vették fel egy iPhone-nal:

11 ikonikus menyasszonyi ruha a filmvászonról

11 ikonikus menyasszonyi ruha a filmvászonról

Nicki Minaj - Moment 4 Life

Természetesen csakis egy őrült esküvői videót várhattunk a rappertől! Nem is fehér a ruhája, de a franciás budoár környezetből kiderül mégiscsak valahogy kiderül, hogy ez most itt éppen Nicki esküvője, amelyen nem más, mint Drake a férj! De végére helyére kerül minden, mire éjfél lesz kerül fehér ruha és elcsattan a hitvesi csók is:

Lizzo - Truth Hurts

Csak imádni lehet az énekesnőt, és a klipjei szédületesek. Az egész borzasztóan jópofa, és hangulatos esküvői buli. Persze, kiderül, hogy Lizzo saját magát veszi feleségül. A klipet egyébként a rapperként is ismert Brooke Candy rendezte:

Mariah Carey - We Belong Together

Az esküvőjére készülő énekesnő gyötrődve lépked a szertartás felé, hiszen mindig a korábbi szerelme jár a fejében. Nem is olyan meglepő, hogy végül faképnél hagyja az oltárnál szegény Eric Roberts-et. A klip érdekessége, hogy Mariah Carey abban a Vera Wang esküvői ruhában szerepel benne, amiben 12 évvel korábban az oltár elé állt. Ugyan közben elvált, de mivel a ruha szerinte továbbra is jól állt neki, végül ebben szerepelt a klipben:

Guns `N` Roses - November Rain

Nincs ikonikusabb esküvői klip ennél. a gigantikus eposz valahol egészen jól összefoglalja Axl Rose mentális állapotát, és viszonyát a korszak szupermodelljéhez Stephanie Seymour-hoz, aki a klipbéli menyasszonyát alakítja. Valószínűleg semmit nem kell mesélni róla, hiszen mindenki unásig ismeri. Érdekesség, hogy minden idők legdrágább klipjei között van, még úgyis, hogy a klipben látható menyasszonyi ruhát jutányosan szerezték meg Seymour divatos kapcsolatainak köszönhetően. Nagyon úgy tűnik, hogy az aktuális barátnő menyasszonyként való megjelenése rossz ómen, mert a szupermodell sem volt a forgatás után sokáig az énekes barátnője:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A Skorpió Telihold elég durva energiákat hoz, de jól jöhetsz ki belőle, ha figyelsz erre

A Skorpió Telihold elég durva energiákat hoz, de jól jöhetsz ki belőle, ha figyelsz erre

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője