10 kutyás film, amit egyszerűen nem lehet megunni

2019.június.15.

Bizonyára sokan tudják, hogy a népességhez viszonyítva sehol nem él annyi kutyatartó, mint Magyarországon. Lehet, hogy ez teszi, de a magyar közönség igazán fogékony a kutyás mozikra, elég csak megnézni, hogy a port.hu oldalon milyen osztályzatot kap a nézőktől egy-egy kutyás film, és hogy teljesít ugyanez az IMDB oldalon. A magyar nézők szinte minden kutyás filmet jobban szeretnek, mint a nemzetközi átlag. Úgyhogy nem is volt könnyű összeállítani a kedvenceink listáját, de nem azért, mert nem volt elég ötletünk, hanem éppen ellenkezőleg! A te kedvenced kimaradt? Írd meg nekünk!

10 kutyás film, amit egyszerűen nem lehet megunni
Fotó: Shutterstock

1. Marley meg én

Fotó: Northfoto

Nem véletlen, hogy az első helyen van nálunk ez a film, ugyanis már igazi klasszikusnak számít, ráadásul nem csak nagyon vicces, de rendkívül megható is. Marley a család új kedvence, és mondanunk sem kell, hogy nagyon rossz kiskutya, de ennek ellenére mindenki szívébe belopja magát. Elképesztően aranyos és megható a filmben, hogy végig kísérjük a kutyus életét.

10 felejthetetlen kosztümös film, amit mindig szívesen újranézel

10 felejthetetlen kosztümös film, amit mindig szívesen újranézel

2. Susi és Tekergő

Fotó: Northfoto

Tekergő egy vidám, kóbor kutyus, Susi pedig gazdás, törzskönyvezett, fajtiszta eb. Amikor Susi bajba kerül, szerencsére Tekergő ott van, hogy a segítségére legyen. Innentől kezdve nincs megállás, és az is bebizonyosodik, hogy az `Ellentétek vonzzák egymást` mondás a kutyavilágban is bebizonyosodik.

3. Scooby Doo

Fotó: Northfoto

Nem csak a rajzfilmnek tudjuk kívülről az összes részét, de a megfilmesített változatát is imádtuk. A felderítő csapat itt is egy fontos ügyet kell, hogy megoldjon, és mindezt természetesen Scooby Doo segítségével teszik. Az összes karakternek teljesen más a jelleme, de mi pont ezért szeretjük őket, mert így lesz teljes a történet.

4. Lassie hazatér

Egy szegény család arra kényszerül, hogy eladják kutyusukat. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy Lassie nem próbál meg visszaszökni imádott gazdijaihoz. Az új gazdi messzebbre viszi a kutyáját és kiképzésre, de még ez sem tartja vissza a kutyust, hogy megpróbáljon visszatérni, pedig egy hosszú, kalandos út vár rá.

Fotó: Northfoto

5. Marmaduke - A kutyakomédia

Fotó: Northfoto

Marmaduke egy igazi nevelhetetlen, de nagyon is szeretnivaló óriás dán dog, aki mindig meglepi gazdáit valamivel, leginkább borsot tör az orruk alá. A családfő új álláslehetősége miatt az egész család költözni kényszerül a napsütötte Kaliforniába, és az új környezet igencsak sok érdekességet tartogat mindenkinek, de legfőképp a család nem éppen kicsi házikedvencének. Egy dolog azonban mindig közbeszól, méghozzá a szerelem, ami ezúttal egy afgán agár személyében mutatkozik meg, de vajon ennek hatására Marmaduke képes lesz-e jó kutya módjára viselkedni?

6. Kutyaélet

Charlie Chaplin: Kutyaélet
Charlie Chaplin: Kutyaélet
Fotó: Rexfeatures

Az 1910-es évek végén Charlie Chaplin futószalagon gyártotta a félóra-negyven perc körüli komédiáikat, egyáltalán nem véletlen azonban, hogy az 1918-as Kutyaélet igazi klasszikussá vált. Nem véletlen, hiszen ebben a rövidke vígjátékban van talán egyszerre meg minden, ami később a mozi egyik legnagyobb alakjává tette a keménykalapos csavargó alakját. Kicsit szirupos, de elragadóan bájos történet, amiben Charlie és legjobb barátja Scraps nevű kutyusa együtt próbálnak talpon maradni. Természetesen a szerelmi szál sem maradhat el, és persze sok-sok vicces jelenet nevettet meg, szerencsére a végére a happy end sem marad el. Igaz, sajnos utólag a Kutyaéletnek is megvolt a maga tragédiája, mert a Scarps-ot "alakító", Mut nevű kutyus annyira összenőtt Chaplinnel a forgatás során, hogy amikor a színész-rendező turnéra ment, a kutya belepusztult a gazdája hiányába.

7. Kutyám, Jerry Lee

Kutyám, Jerry Lee
Kutyám, Jerry Lee
Fotó: Rexfeatures

Elárulunk egy titkot, ennek a filmnek a kultuszát a magyarok tartják életben. James Belushi akció-vígjátékát valójában nem tartják túl nagy becsben, itthon viszont a színész valószínűleg legnépszerűbb és legismertebb filmje. Egy nyomozót alakít, Dooley-t, aki egy kokainügylet után nyomoz, de lassan kikopnak mellőle a társak, de kap egy elsőre igencsak barátságtalan profi nyomozót maga mellé, egy Jerry Lee nevű kábítószerkereső kutya személyében. A rögösen induló kapcsolatuk ellenére végül elválaszthatatlanok lesznek. Nemcsak izgalmas és vicces, de végül könnyekig megható film egy igazán belevaló nyomozó kutyussal.

8. Egyik kopó, másik eb

Egyik kopó, másik eb, Tom Hanks
Egyik kopó, másik eb, Tom Hanks
Fotó: Rexfeatures

Nem tudjuk, hogy mi lehetett a hollywoodi producerekkel 1989-ben, de a Kutyám, Jerry Lee mellett az Egyik kopó, másik eb is tarolt a mozikban. Igaz, a Tom Hanks főszereplésével készült szintén nyomozós, kutyás film is leginkább nálunk népszerű, bár hol máshol imádnák a leginkább a kutyás filmeket, mint a legtöbb kutyatartóval rendelkező országban!? Hooch, a Bordeaux-i dog egészen különleges karakter, és nagy találmány volt, hogy a kissé szögletes, rendmániás karakter pandantjaként lép fel a filmtörténet legkoszosabb, rendetlenebb kutyusa. Mondjuk, aki ezt a befejezést megírta a filmnek, annak nem volt szíve.

9. A kis kedvencek titkos élete

Valószínűleg minden gazdit őrületen foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mi a fenét csinálhat a kedvence, amikor nincs otthon vele. Nos, erre a kérdésre ad választ ez a fergeteges animációs film, ami bővelkedik a szürreális karakterekben, sőt még a fekete humorban is, és bár a központi karakterek mégiscsak kutyák, de tényleg mindenféle házi kedvenc szerepet kap benne. Mi csak reménykedni tudunk, hogy olyan durva bulikat azért nem csapnak a ház állataink, mint ahogy ez a film elképzeli, de annak nagyon is örülünk, hogy hamarosan jön a folytatás is!

10. Hacsi, a leghűségesebb barát

Igaz történet alapján készült film. Egy egyetemi professzor befogad egy elhagyott kiskutyát, Hacsit, akivel az évek során szoros baráti viszonyuk alakul ki. A kutya minden nap a vonatállomáson várja a gazdáját, aki a városból érkezik vissza délutánonként. Egyik nap a professzor munka közben meghal szívrohamban, és Hacsi hiába várja haza az állomáson. A kutya élete végéig az állomáson várakozott, a rendszeresen utazó emberek etették és jól ismerték. Halála után szobrot állítottak róla az Ueno állomáson, ahol minden nap várt.

Ez is érdekelhet

Tökéletes időkapszula – A hét könyve: Menekülés New Yorkból

Tökéletes időkapszula – A hét könyve: Menekülés New Yorkból

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most