7 sorozatkarakter, akik radikálisan megváltoztak az évek során

2022.július.8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Minél hosszabbra nyúlik egy-egy sorozat, annál valószínűbb az egyes karakterek óriási változásokon mennek keresztül. Persze, egy csomó esetben ahogy telik az idő nem is tűnik fel igazán, hogy egy-egy szereplő milyen radikálisan más habitusú, más érdeklődésű lett az évek során.

Igazából tényleg úgy áll a dolog, hogy minél hosszabbra nyúlik egy sorozat, annál valószínűbb, hogy találunk ilyen szereplőt, vagy szereplőket. Éppen ezért vég nélkül említhetnénk karaktereket, de most kiválogattunk neked néhány igazán emlékezetes pálfordulást:

Perselus Piton - Harry Potter

Nagyon érdekes, hogy az egész filmsorozat gyakorlatilag egy felnövéstörténet. Az életben sem tartjuk éppenséggel furcsának, ha valaki gyerekként nagyon barátkozós, de kamaszkorában zárkózott lesz. Változnak természetesen a gyerekek is a sorozatban, de az olvasók és nézők megítélése a legradikálisabban talán Piton professzorral kapcsolatban változik. Eleinte a legveszélyesebb fenyegetésnek tűnik a kedvenceink számára, de ahogy egyre többet tudunk meg róla kiderül, hogy nagyon is érző szívű, és a legnehezebb helyzetekben képes felelősséget vállani, és áldozatot hozni. Amennyire ellenszenves eleinte, annyira a szívünkhöz nő a történet végére.

Sansa Strak - Trónok harca

Nagyon esélyes lett volna Jamie Lannister, de mindent összevetve biztosan nem változott akkorát, mint Sansa. A nagyobbik Strak-lány eleinte amolyan potenciális áldozattípusnak látszik. Túlságosan igyekszik megfelelni, bosszantóan naiv, sőt időnként kifejezetten butuskának látszik. Miközben sorra hullanak a szereplők, Sansa egyre tapasztaltabb lesz, kinő az áldozatszerepből és végül sorsfordító női karakterré fejlődik, aki joggal veszi a kezébe az irányítást.

Steve Harrington - Stranger Things

Az első évadban a jól ismert amerikai suli kedvence karaktert hozza, aki a sztereotípiáknak megfelelően kissé önző és nagyképű, és talán egy kissé nyálas fiú. Úgy tűnik, hogy Steve egy olyan karakter, akit simán összeállíthatunk a korábbi filmes emlékeink hasonló karaktereiből, ehhez képest azonban óriási változáson megy át. Igazi hős, aki mentora lesz a nála fiatalabb srácoknak, és mindig képes szembe szállni a gonosszal. Ahogy egyre nagyobb, lesz egyre több jó tulajdonsága domborodik ki, és egyre jóképűbb lesz!

Hank Schrader - Breaking Bad – Totál szívás

Egy idegesítő macsó rendőrként kezdi minden idők egyik legjobb sorozatát, aki kellemetlenül, és lealacsonyítóan bánik a környezetével, lenézi a nőket és rasszista, homofób. Ilyen indítás után Hank számára szinte csak felfelé vezethet az útja, na de hogy ennyire!? Történik persze néhány törés vele is, és ezek a lehető legjobb irányba terelik, az igazi meglepetés, hogy az egyik legszerethetőbb karakterré válik, akit még a kétségtelenül létező jellemhibái ellenére egy nagyszívű fickónak gondolunk az ötödik évadban.

Randy Marsh - South Park

Az első időkben Randy egy teljesen érdektelen szürke apafigura, aki ráadásul, hogy még szürkébb karakternek tűnjön egyenesen geológus. Egyébként nevét és a foglalkozását is az egyik alkotó édesapja után kapta. Azonban Randyből az idő előrehaladtával egyre többször bújik elő a képtelenül rebellis alkata. Emlékezetes epizódban áll az Obama elnökké választását ünneplő városlakók élére, baseball meccsen verekszik, és több zavargás randalírozás főszereplője lesz, és aztán kiderül, hogy a normcore álarc nem véletlen, hiszen ő nem csupán Randy Marsh, de Lorde is!

A legveszedelmesebb pszichopaták a filmvászonról

A legveszedelmesebb pszichopaták a filmvászonról



Michael Scott - The Office

Az angol változatban a Ricky Gervais által alakított főnök cinikus és bunkó. Az első évadban az amerikai változatban is megpróbálták a Steve Carrell által alakított karaktert hasonló kellemetlen alaknak beállítani. A közönség rettenetesen fogadta ezt a sorozatot, és úgy tűnt, hogy 6 epizód után egyszerűen leveszik a műsorról, de az alkotók imádták az eredetit, és imádták a saját szereplőgárdájukat is. Nekifutottak a második epizódnak, és a Michael Scott megjelenését és egész habitusát megváltoztatták. Bunkó, rosszindulatú, paranoiás főnökből, átváltozott egy kissé dilinyós, önbizalomhiányos, de szerethető főnökké, és így lett totális siker a sorozat.

Barney Stinson - Így jártam anyátokkal

Lehet-e annál nagyobb fordulat egy karakter életében, hogy megrögzött agglegényként állandóan hajkurássza nőket, cinikus a szerelemmel kapcsolatban, soha nem akar felnőni. Barney hosszú évadokon keresztül kitart az életmódja, világlátása mellett, de aztán a végére természetesen óriásit változik, hirtelen a családalapítás válik a központi motivációjává. Radikális változás, de mire eljutottunk idáig, már egy olyan jelképpé vált, aki az örök csapodár agglegényt személyesíti meg.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője