A Jurassic World: Bukott birodalom a bizonyíték, hogy az emberi butaság határtalan!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Jurassic World: Bukott birodalom a Jurassic Park filmsorozat ötödik része, a 2015-ben bemutatott Jurassic World folytatása.

Jurassic World
Fotó: Profimedia

Ahogy azt sokan várták, természetesen a régi karakterek is felbukkannak, Owen és Claire pedig ismét egy csapattá válik.

De ezen felül mi újat tud hozni egy film, amiben nem nehéz kitalálni, hogy mi fog történni, sőt már az előzetesben elárulják az egész sztorit? Dinoszauruszok, elszánt kutatók, jófiúk és gonoszok. Ennyi biztos volt és bizony voltak is bennem kétségek, hogy ki lehet-e még valami újat hozni a lerágott csontból.

Személy szerint attól féltem, hogy azon kívül, hogy a szereplők 85 százaléka valamelyik dinoszaurusz eledelévé válik és kínhalált hal hangosan ordítva, előtte pedig percekig menekül, nem túl sok minden történik majd. De számomra történt valami elképesztő, viszont mielőtt ebbe belevágunk, nézzük csak meg, miért működhetett a dolog újra.

Jurassic World
Fotó: Profimedia

Annak ellenére, hogy elsőre sablonosnak tűnhetnek a karakterek, mindegyik rejtegetett valamilyen apró pluszt, ami különlegessé tette. Chris Pratt játszotta a szexi, nyers erő, de csupaszív Owent, Bryce Dallas Howard pedig Claire-t, akit az előző részben még egy naív női karakternek mutattak be, viszont hamar kiderült, hogy bárki hátsóját könnyedén szétrúgja, ha arról van szó. A mellékszereplőket is nagyon jól kitalálták, az okos lúzer és a még okosabb belevaló csaj, akik hála az égnek nem jönnek össze a végére (spoiler!), mert annál nagyobb közhely nem is létezett volna.

Jurassic World
Fotó: Profimedia

Akkor most térjünk rá a lényegre, arra, hogy miért is több ez a film, mint egy egyszerű dínókkal megspékelt kalandfilm? Azért, mert bemutatja, hogy az emberi butaság határtalan! Elképesztően aktuális, sőt mindig aktuális újra és újra a probléma, amit a filmben egyébként ki is mondanak, hogy:

Az ember természeténél fogva háborúkat robbant ki!

Bizony, bizony. És nem kellenek ahhoz húsevő vadállatok, hogy ez problémát jelentsen.

Ép ésszel szinte felfoghatatlan, hogy a filmben valóban azt hitték a "gonoszok", hogy majd jó pénzért el tudják adni ezeket az állatokat, akikkel hatalmat tudnak szerezni. De tényleg annyira hihetetlen dolog ez? Sajnos egyáltalán nem. Minden a hatalomról szól és annak megszerzéséről, ezért pedig tényleg MINDENT képesek megtenni egyesek. Ennek a világnak egyetlen szerencséje, hogy nem létezik a sziget, ahol még mindig élnek dinoszauruszok, különben már rég elpusztultunk volna.

Megtaláltuk a tökéletes filmet számodra a hétvégére: A Könyvklub Diane Keatonnal és Jane Fondával

Megtaláltuk a tökéletes filmet számodra a hétvégére: A Könyvklub Diane Keatonnal és Jane Fondával

És hogy mi lenne az emberek motivációja, hogy csatlakozzanak egy olyan gonosz társasághoz, akik nyilvánvalóan világhatalomra akarnak törni?

Nem kell túl messzire mennünk, nézzük csak meg hány vallási, politikai és egyéb meggyőződés alapján szerveződő társaság vonz be gyenge embereket, akik minden kérdés nélkül hozzájuk akarnak tartozni, pedig külső szemmel nézve ezek a szervezetek teljes mértékben a szekták jegyeit viselik magukon. Ahogy pedig az a filmből is kiderül végül, az ilyen társaságok számára a személyek semmit sem érnek, csupán egy ócska gépezet jelentéktelen elemei, akik elvégzik a munkát, amit rájuk bíznak. (Aztán megeszi őket egy dínó, de az senkit sem érdekel!)

Jurassic World
Fotó: Profimedia

Tehát a legbosszantóbb dolog a filmben az a hatalmas igazság, hogy az emberek a kapzsiság és hatalom által vezérelve elképesztő undoritó dolgokat képesek véghez vinni nem törődve senkivel és semmivel.

Az egész filmben a dinoszauruszokat sajnáltam, nekik drukkoltam és nem csak azért, mert állatvédő vagyok!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője