A magyar színésznő, aki indonéz-amerikai szörfös filmben kapott szerepet

2019.december.4.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Igazán különleges filmpremierre fog sor kerülni december 7-én Budapesten, Mike McDougall The Bottom Turn című szörfös rövidfilmjét, amiben Herbert Erika magyar színésznőt láthatjuk, az Endless Summer szörfös találkozón fogják levetíteni a Terezában. A színésznővel beszélgettünk a forgatásról, és arról, hogy egyáltalán hogyan került kapcsolatba egy Balin forgatott film stábjával?

Az év legmenőbb szörfös buliján ott a helyed!

Az év legmenőbb szörfös buliján ott a helyed!

Hogyan kerültél kapcsolatba a film készítőivel, a rendezővel, Mike McDougallal? Miért mondtál igent a felkérésre?
2018. májusában találkoztam először a rendezővel, Mike McDouggallal Dubaiban. Mindketten a repülés világában dolgoztunk, én mint légiutas-kísérő (az Emirates légitársaságnál első osztályon) ő pedig egy helikopter pilóta. A beszélgetés folyamán hamar a filmek világára terelődött a szó s kiderült, hogy írt egy forgatókönyvet és szeretné, hogy elolvassam véleményezésre. Első olvasatra megragadott a szövegkönyv, megérintett a sztori, illetve a mögöttes tartalom és az üzenet, melyet a film hordoz. Innentől kezdve nem volt megállás: a szereplők kiválasztásától kezdve a filmcím véglegesítéséig minden lépésnél ott voltam...

Hány budapesti helyszínt ismersz fel a Marvel új filmjének előzetesében?

Hány budapesti helyszínt ismersz fel a Marvel új filmjének előzetesében?

Balin forgattatok, biztosan fantasztikus élmény lehetett, mesélj erről kicsit! Voltak esetleg nehézségek is, amibe beleütköztetek?
Idegen ország, idegen kultúra és emberek. Nos, nem ment minden elsőre úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva, hisz egyrész a munkamorál, másrész a nyelvi korlátok is nehezítették a munkát. Körülbelül egy évig tartottak az előkészületek, de így is adódtak váratlan helyzetek, hogy például a jelenethez megrendelt felszerelés, gép sosem érkezett meg. Igyekeztünk úgy betervezni a forgatás idejét, hogy mind a külföldi cast & crewnak megfeleljen, másrészt a vízi jelenetekhez elengedhetetlen magas hullámok meglegyenek. Hát az időjárás nem nekünk kedvezett, emiatt egy más időpontban kellett rögzítenünk ezeket.

Különböző tengerparti helyszíneken vettük fel a jeleneteket - Kuta, Jimbaran, Legian, Uluwatu partok - ami a filmben nem feltétlen látszik, számomra mégis maga a csoda volt, hisz a környezet itt-ott jellegében eltért és a táj más-más arculatát mutatta.

Jó érzés volt úgy esni hullafáradtan sokszor az ágyba éjfélkor, hogy egy meseszép környezetben forgattál egész nap, ilyenkor még az az érzése is támad az embernek, hogy nyaral.

A sors fintora, hogy rajtam kívül van más magyar vonatkozása is a The Bottom Turn-nek: Az operatőri munkákat Richweisz Péter látta el, aki egy színes, izgalmas képi tartalommal töltötte meg filmet.

Hogyan készültél fel a szerepre, milyen filmek, történetek voltak segítségedre?

Dr. Lena megformálása sok kihívást tartogatott számomra. Képzeljünk csak el egy külföldi orvost Balin, aki a szörfös team számára végez el különféle vizsgálatokat ezzel támogatva a fiatal szörfösöket.

Kaptam egy hosszú filmes listát a rendezőtől mint kötelező házifeladat, hogy belevessem magam a szörfösök világába. Hullámlovasok, A végtelen nyár, Nagy szerda… Számtalan kérdés merült fel bennem a karakter felépítése közben, több cikket olvastam el, könyvet bújtam és videót néztem meg a felkészüléshez. A legnehezebb mindenképp az érzelmi háttér megformálása, átélése volt.

"Hiszem, hogy a kitartás meghozza gyümölcsét és hogy igen, az álmok valóra válnak, ha igazán hiszünk bennük, teszünk értük."

Amikor épp nem menő indie szörfös filmekben szerepelsz, akkor hol élsz és hol, miben láthatunk?
Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy azt csinálom, amit szeretek. Közel 17 filmes produkcióban vettem részt (1 kivételével mind angol nyelvű), dolgoztam angol, amerikai, arab és indiai rendezőn át kínai csapattal, mely lehetőséget adott arra, hogy még nyitottabb legyek a világra, elfogadóbb, és nap mint nap úgy ébredjek, hogy ma milyen csoda vár. (Nyilván sok pofont kaptam az élettől, nem egyszerű a művészélet, de fel kell tudni állni és azt mondani megyek tovább az úton.)

Mind a The Bottom Turn, mind a legutóbbi filmem kapcsán belekóstoltam a producerkedésbe is és bár a színészettől teljes mértékben eltér, rendkívül tetszik. Szívesen dolgozom a kamera másik oldalán is. Jelenleg Budapesten tartózkodom, de jövőre tervezek visszamenni Amerikába. Ez a szakma szépsége: oda megyek, ahova hívnak szerepelni.

Határtalan örömmel tölt el, hogy a The Buttom Turn című filmünkkel meghívást kaptunk a palermói filmfesztiválra, mely 2020. januárban kerül megrendezésre. Mike Mcdougallal gondolkozunk a The Buttom Turn nagyjátékfilm megvalósításában is, illetve egyébiránt egy új projekt megformálásán is dolgozunk, mely egy egész estés horror/thriller és a Silent Day címet kapta.

Hiszem, hogy a kitartás meghozza gyümölcsét és hogy igen, az álmok valóra válnak, ha igazán hiszünk bennük, teszünk értük. Mottóm: "Örülj a pillanatnak, mert ebben a pillanatban történik az életed".

Nem sajnálatot, hanem esélyt kérnek - a Cigány magyar előadásról

Nem sajnálatot, hanem esélyt kérnek - a Cigány magyar előadásról

Hogy kerültél a magyar szörfös klubbal kapcsolatba?
A premieren történt Balin, hogy vetítés közben egy magyar lány, Lucy felkapta a fejét arra, hogy magyarul énekelnek a filmben. Nem ismertük egymást és képzelheted, hogy meglepődött, hogy egy indonéz angol nyelvű filmben valaki magyarul dalolászik. Az est folyamán odajött bemutatkozni, és milyen kicsi a világ, az ő segítségével jutottam el az Endless Summer szervezőihez.

A film az Endless Summer szörfös találkozón kerül először bemutatásra Magyarországon.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője