A valódi tabutémák összefoglaló sorozata - Homeland: A belső ellenség

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Most egy olyan sorozatról írok, ami bár már 2011-ben elindult, de olyan nagy sikernek örvend, hogy 2019-ben már a 8. évadot fogják kiadni. Én 1 hete kezdtem el nézni, de mindjárt befejezem a harmadik évadot is. Nagyon örültem, hogy egy olyan sorozatot látok, ami a terrorcselekményekről szól, ami valljuk be, viszonylag tabutémának számít, pedig nagyon is fontos lenne róla beszélni.

A Bodyguard című szériához hasonló a Homeland, ám ez teljesen kibeszéli az Al-Káida terrorcsoport tevékenységeit, fenyegetéseit. A történet Washingtonban kezdődik, és főként a CIA köré épül. Ez azért is nagyon érdekes, mert ezáltal belátunk Amerika legnagyobb titkosszolgálatának tevékenységi köreibe, feladataiba.

A Homeland első évadai Carrie Mathison (Claire Danes) és Nicholas Brody (Damian Lewis) kapcsolatáról szól. Brodyt 8 év után találják meg, mikor kiszabadul egy radikális iszlám terrorszervezet fogságából. Brody-ról, miután megtalálják, azt gondolják, hogy átmosták az agyát, és azért is "engedték el", hogy terrorcselekményt hajtson végre Amerika ellen. Brody természetesen folyamatosan küzd a rémálmokkal, a poszttraumás stresszel, nehéz neki visszacsöppeni a normális életébe, ahol újra egymásra kell találnia feleségével és két gyermekével, akik azt hitték, rég meghalt. Mathison pedig ügynök létére a megérzéseire hallgat minden ellenérv ellenére, és folyamatosan figyelemmel kíséri a visszatért "hőst", nem csoda, hogy kezd egy idő után már a megszállottjává válni.

Sorozatajánló: You

Sorozatajánló: You

A sorozat centrális figurájáról, Carrie Mathisonról már az első percben kiderül, hogy valami nincs rendben vele. Egy CIA ügynököt játszik, de ezt nagyon irritáló módon teszi, és úgy gondolom, hogy nemcsak én, hanem mások is hasonlóan vélekedhetnek róla. Éppen ezért is provokatív kicsit a sorozat, hisz egy olyan karaktert helyez a középpontba, aki nem feltétlenül egy pozitív élményt nyújtó személy, ami természetesen a bipoláris szindrómájából is adódik. Ettől függetlenül szépen a sztorival együtt haladva rájövünk az ő háttértörténetére is.

Azoknak ajánlom ezt sorozatot, akik szeretik, amikor egy széria nem laposodik el, hanem folyamatosan valami újat mutat, új helyszíneket, élethelyzeteket jár körbe. Azoknak, akiket érdekel a terrorizmus minden oldala, az iszlám vallás pszichológiája és egy titkosszolgálat felépítése, működése. De főként azoknak, akik nem rejtőznek el a veszteség, a különböző mentális betegségek képernyőn való megjelenítésétől, illetve akik órákon át képesek a tévéhez tapadva nézni az izgalmas sorozatokat.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője