Borzasztó! Egy 23 éves fiú öngyilkos lett, kazettákat hagyott hátra maga után, ahogy a 13 Reasons Why-ban

A 13 Reasons Why című népszerű sorozat Jay Asher könyve alapján készült és egy lány történetét meséli el, aki öngyilkosságot követ el, de még azelőtt hátrahagy 13 felvételt, melyben megnevezi azokat a személyeket és történéseket, amik erre a döntésre jutatták.

13 reasons why
Fotó: Rexfeatures

A sorozatot rengetegen nézik megjelenése óta a Netflixen, az online filmes oldal egyik legnépszerűbb saját gyártású sorozata, ami a közösségi oldalakon is hatalmas visszhangot keltett megosztó témája miatt, mégsem érezték a készítők, hogy esetleg öngyilkos gondolatokat kelthet bárkiben is, inkább az ellenkezője volt a céljuk a best seller könyv megfilmesítésével. Most viszont sajnos bekövetkezett az, amitől nagyon sokan tartottak: egy fiatal öngyilkos lett, pont úgy ahogy Hannah Baker tette.

A 23 éves perui fiú kiugrott negyedik emeleti lakása ablakából, és bár túlélte az esést, később meghalt a kórházban. Franco Alonso Lazo Medrano búcsúlevelében egyértelműen a sorozatra hivatkozott, valamint a sorozat szereplőjéhez hasonlóan ő is megnevezte azokat a személyeket, akiknek közük volt a döntéséhez, sőt állítólag kazettákat is készített, amelyeket el fog juttatni az illetékesekhez.

A rendezőket megrendítette a tragédia és újabb óvintézkedéseket terveznek, melyek a sorozat indulása előtt felhívják a nézők figyelmét, hogy bizonyos jelenetek károsak lehetnek a mentális egészségükre.

Tény, hogy a sorozat tartalmaz igencsak erős jeleneteket, például ahogyan Hannah elköveti a tettét, általánosságban azonban nem ez a történet lényege. A Netflixen egy segélyhívó szám is elérhetővé vált, ahol bárki segítséget kérhet, aki úgy érzi, egyedül nem tud megbirkózni a problémáival, vagy egyszerűen csak depresszióba esik.

Ez is érdekelhet

Találj magadnak valakit, aki olyan szerelmesen tekint rád, mint Tom Holland Zendayára

Találj magadnak valakit, aki olyan szerelmesen tekint rád, mint Tom Holland Zendayára

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet