Ingyen Beatles koncert Molnár Ferenc Caramellel, Rácz Gergővel, Járai Márkkal és a The BlackBirds-szel

2022.július.4.

Ilyen még nem volt Magyarországon! Beatles koncerttel lepték meg a járókelőket a neves előadók. Budapest mindig csupa meglepetés!

Egy pillanat alatt közönséggé változott a forgalmas budapesti csomópont, a Széll Kálmán tér ("lánynevén" Moszkva tér)
Egy pillanat alatt közönséggé változott a forgalmas budapesti csomópont, a Széll Kálmán tér ("lánynevén" Moszkva tér)
Fotó: Németh Szabolcs

Egyedülálló koncerttel emlékezett meg a Beatles-ről Molnár Ferenc Caramel, Rácz Gergő, Járai Márk és a The BlackBirds tribute band Budapesten, a Széll Kálmán téren. A világ legnépszerűbb zenekara 1969-ben spontán ötlettől vezérelve állt össze egy közös, illegális előadásra Londonban, hogy a kiadójuk épületének tetejéről szórakoztassák az arra járókat. Ezt az eseményt idézték most meg a magyar zenészek, megünnepelve a „The Beatles: Get Back” dokumentumfilm-sorozat hazai bemutatkozását.

Több hónapnyi titkos előkészítő munka után, meglepetésként adott közös koncertet a Széll Kálmán téren Molnár Ferenc Caramel, Rácz Gergő, Járai Márk és a The BlackBirds tribute zenekar. A Beatles ikonikus számaira a járókelők közé vegyülő táncosok különleges előadással csatlakoztak rá, így varázsolva élménnyé az átlagosnak induló délutánt. Az egyedülálló eseményről készült klipet a YouTube csatornáján osztotta meg az eseményt szervező Disney+.

„Az első pillanattól imádtuk a Disney+ ötletét, hogy együtt zenélve idézhessük meg a Beatles utolsó közös koncertjét. Nagyon vártuk már, hogy itthon is láthassuk a zenekarról szóló dokumentumfilm-sorozatot, így ráadásul az indulás napján, gyakorlatilag a hazai premierkor válhattunk részeseivé ennek a történetnek” – mondták el az előadók az esemény után.

A neves előadók hangját és a világhírű számokat is rögtön felismerték a járókelők. Micsoda kellemes ajándék ez a most startoló Disney+ streaming felületétől!
Fotó: Németh Szabolcs

A nemzetközi kritikusok által korunk egyik legjobb popzenei dokumentumfilm-sorozatának tartott „The Beatles: Get Back” első epizódja Magyarországon elsőként a június 14-én induló, számos csatorna és stúdió munkáit bemutató Disney+ streaming felületen érhető el. A zenekar 1969-es projektjét bemutató, háromrészes sorozatában négy, kiemelkedően kreatív és egymást szerető fiatal zenész két év után újra egymásra talál és együtt kezd alkotni. A közös munka élménye és sikerei mellett a kamerák azonban azt is rögzítették, ahogy a Let it be album felvétele közben alkotói válságba kerül a csapat és kiéleződnek a nézeteltérések. A több mint 50 évig elzárt felvételekből sokkal tisztábban látható, hogy mi vezetett a világ legsikeresebb zenekarának felbomlásához.

A Gyűrűk Ura trilógiáról ismert rendező, Peter Jackson korábban is kipróbálta már magát a dokumentumfilmezés területén, az „Akik már nem öregszenek meg” című, I. Világháborút feldolgozó munkája is nagy sikernek számított. A háromrészes „The Beatles: Get Back” hasonló őszinteséggel mutatja be a Beatles rögös útját az album felvételéig és aztán az egész világ fantáziáját megmozgató híres gerilla megmozdulásig, amikor a londoni Apple irodaház tetejéről spontán koncertet adtak az arra járóknak. A zenekar utolsó koncertjének megidézésével most valami új kezdetét, a Disney+ hazai indulását ünnepelték a magyar sztárok.

Ez is érdekelhet

Anonim HIV- és STD-szűrést is kérhetsz ingyenesen a Sziget-fesztiválon

Anonim HIV- és STD-szűrést is kérhetsz ingyenesen a Sziget-fesztiválon

Sztárhírek

Nagy lépésre készül Katalin hercegné és Vilmos herceg

Nagy lépésre készül Katalin hercegné és Vilmos herceg

Sztárhírek

10 elképesztő fotó Kylie Jennerről a hírnév és a plasztikai műtétek előtti időkből

10 elképesztő fotó Kylie Jennerről a hírnév és a plasztikai műtétek előtti időkből