Caitlyn Jenner könyve elkészült, de társszerzője nemi identitászavara előtört

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

2015-ben Bruce Jenner, nőve operáltatta magát, és júniusban Caitlyn Jennerként láthattuk viszont a Vanity Fair címlapján. Ma már mondhatni tárgyilagosan tudok tekinteni erre az eseményre, de emlékszem akkor nagyon meglepett. Nem azért, mert megtette, hanem azért mert 65 évet kellett várnia erre. El se tudtam képzelni, milyen lehetett férfi testbe zárva élnie úgy, hogy igazából mindig nő szeretett volna lenni. Caitlyn Jenner kiszabadult. Végre önmaga lehet.

Caitlyn Jenner könyve elkészült, de társszerzője nemi identitászavara előtört
Fotó: Profimedia

Caitlyn átalakulásának folyamatát, könyve társszerzője, Buzz Bissinger követte nyomon az első pillanattól kezdve. Együtt dolgoztak a könyvön, amiben Jenner minden korlátot maga mögött hagyva őszintén vallott arról, hogyan élt Bruce-ként, akiben mindenki a tesztoszterontól túlfűtött férfit látta, olimpikonként, két gyermek édesapjaként, férjként. Caitly átalakulása során azonban nem csak az ő élete változott meg, Buzz Bissinger szintén átalakult.

Buzz, Pulitzer-díjas újságíró, elvont gondolkodású, művész lélek. De, ki nem, ebben a szakmában? Exhibicionista. De, ki nem, ebben a szakmában?

Két gyermek édesapja, otthon pedig szerető felesége várja. Az a feleség, aki önmagában megérdemelne egy dokumentumfilmet, mivel óriási megértéssel szemléli férje öncélú magamutogatását, és mindent, ami igazából szépen lassan tönkreteszi a házasságukat, de egy percre sem teszi tönkre egymás iránt érzett szeretetüket. Bonyolult pszichológia ez. Buzz felesége is érzi, hogy férje célja nem az, hogy tönkretegye a házasságukat, megcsalja őt, vagy feladja eddigi életét, de azt is tudja, hogy zajlik valami Buzz fejében, amit még saját maga sem tud definiálni.

Boldogabb lennél, ha nőként élhetnél?- kérdezte tőle egy alkalommal felesége. Nem tudom. Lehet. De talán nem. - válaszolta Bissinger.

Buzz Bissinger régóta tudta magáról, hogy szeret női ruhákat hordani, élvezi, ha színesre festheti a körmeit, és már-már betegesen rajong a bőr cuccokért. Évekkel korábban a GQ magazinban egy nagyon részletes cikkben írt vásárlás-függőségéről. Ami főleg méregdrága, női dizájner cuccokban merül ki.

A könyv írása során Buzz egyre jobban érzi, milyen sok mindenben hasonlít Caitlyn-re. A legkiemelkedőbb tényező minkettejük életében az elfolytás. Buzz vegyes érzelmekkel gondol édesanyjára. Szeretetet, dühöt, félelmet egyaránt érez, ha eszébe jut. Édesanyja mindig bőr kesztyűt viselt, így vált számára a bőr egy olyan elemmé, ami feszélyezi, érdeklődést vált ki belőle, felizgatja.

Fotó: HBO

Buzz heteroszexuális? Homoszexuális? Transznemű? A szado-mazo megszállottja? Exhibicionista? Mindegyik a felsoroltak közül? Esetleg egyik sem?

Saját maga számára volt a legnehezebb megválaszolni ezeket a kérdéseket, és felismerni, hogy mi mindent kell feladnia ahhoz, hogy önmaga lehessen. A Buzz című dokumentumfilmben beleláthatunk az újságíró összetett személyiségébe és lelki vívódásába.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Gólyahír, babát vár a gyönyörű magyar modell: Axente Vanessa mesés fotóval jelentette be a baba érkezését

Gólyahír, babát vár a gyönyörű magyar modell: Axente Vanessa mesés fotóval jelentette be a baba érkezését

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője