Dalpremier: Myra Monoka új slágerét a Billie Eilish, Tove Lo és Rüfüs Du Sol rajongók is imádni fogják

2020.június.12.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Magyarországon és nemzetközi fronton is elismert, sikeres magyar énekesnő, a Myra Monoka néven alkotó Nagy Eszter új dala megérkezett, és először itt a GLAMOUR oldalán hallgathatod meg!

A dalt Londonban rögzítették Yoad Nevo stúdiójában, aki olyan híres előadókkal dolgozott együtt, mint Sophie Ellis-Bextor, a Morcheeba, Moby vagy a Goldfrapp, és természetesen a produceri munkákat is ő maga látta el. A fülbemászó szám egyaránt élvezhető vezetés közben, de fülledt nyári éjszakákon is remekül lehet rá táncolni.

Eszter válaszolt is pár kérdésünkre a dallal kapcsolatban, olvassátok el a vele készült mini interjúnkat itt, majd a cikk végén hallgassátok meg a Love Cage című dalt is! Fanny Papay grafikája kíséri a klipet.

Most már jó pár éve aktív vagy nemzetközi szinten is, mire vagy eddig a legbüszkébb?

Szuper érzés, hogy világhírű producerekkel, zeneszerzőkkel alkothatok. Itthon Budapesten Chris.SU-val pár éve megírtuk a Together in the Nightot, ami beakadt. A BBC1 Radio rotációban játszotta és a Beatporton is a 3. helyig jutott a D`n`B kategóriában. Imádtam, hogy a magyar embereket is büszkeséggel töltötte el a felismerés, hogy mi is tudunk ilyet.

Mesélj az új dalról? Mi volt az inspiráció, a háttere? Mit kell róla tudni?

Egyik este megkérdezte tőlem egy barátom, hogy kivel dolgoznék szívesen együtt. Azt válaszoltam, hogy nem tudom pontosan, csak annyiban vagyok biztos, hogy harmóniadús, soulful elektronikus zenét szeretnék csinálni, például SIA, Morcheeba, Sugarbabes producerével. Ez akkor nagyon távoli, random válasznak tűnt. Erre másnap érkezett a kiadómhoz egy mail, hogy meghívnak Londonba studiózni. A levélben az állt, hogy Sia, Morcheeba, Sugarbabes producere. Spotify-on talált rám a producer, megtetszett neki az akcentusom. Kint végül három dal született, az utolsó órákban már csomagolnom kellett volna, amikor kitaláltam, hogy kezdjünk bele egy utolsóba, ez lett a Love Cage. Arról az állapotról szól, amikor érzed, hogy nem feltétlen egészséges egy kapcsolat, de az érzelmeid felülírják az észérveidet.

Mennyire húzta keresztbe a karantén az idei évedet? Miket tervezel jövőre, ha visszatér minden a normális kerékvágásba?

Úgy érzem, hogy kellett nekem ez a kis pihenő, de pont elég is volt. A karantén nagyrészét vidéken töltöttem a pápai tavaknál zenész barátaimmal a természetben. Felállítottunk egy stúdiót és csak zenéltünk és aludtunk. Őszinte dolgok születtek és ismét gyermeki lelkesedéssel álltam bele a munkába. Azt sajnálom egy kicsit, hogy a saját zenekarommal nem volt alkalmam személyesen találkozni. Jövőre jó sok zenekaros koncertet tervezek, erre a műsorra fogunk most ráerősíteni.

Biztos már mindenki ezerszer kérdezte, de áruld el honnan jön ez a különleges név!

Először Mirra voltam. Azért, mert kislányként szerettem lemenni a pályára deszkázni, focizgatni, bicózni és Dave Mirra után rám ragasztották ezt a nevet viccből. A Nanimonoka azt jelenti japánul, hogy valaki. Ebből a kettő részből született meg a nevem.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője