Exkluzív interjú Melissa McCarthy legújabb vígjátékának szereplőivel!

2018.május.16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Melissa McCarthy legújabb vígjátéka, A partiállat a boldog diákévekbe repít vissza bennünket, amikor a világ csupán az óralátogatások, a prezentációk és a bulik körforgásáról szólt. A filmben egy tönkrement házasság után a negyvenes éveiben járó családanya, Deanna (Melissa McCarthy) újra beiratkozik a főiskolára, hogy félbehagyott tanulmányait befejezze. Történetesen arra a főiskolára, ahol a lánya is éppen a tanulmányait kezdi... A konfliktus tehát adott; a világhírű komika partnereként tehetséges fiatal színészek tűnnek fel a főszerepekben Molly Gordon Maddie-je elragadó alakítás, Melissa lányaként - Gillian Jacobs (Helen) pedig már kiforrott Hollywood-i színésznő. Ő Melissa legfőbb szövetségesét és iskolai barátnőjét alakítja. A két tehetséges színésznővel Los Angelesben beszélgettünk a Warner Brothers médiaeseményén.

Melissa McCarthy
Fotó: Profimedia

A partiállat már látható a magyar mozikban.

Gillian Jacobs nem kezdő színésznő Hollywood-ban. Már tizenhét évesen tudta, hogy színésznő szeretne lenni. Felvették a Harvard-ra is, ő mégis inkább Amerika híres színművészeti főiskolát, a Julliardot választotta. A most harminchat éves pensylvania-i lányt a legtöbben nálunk talán a Másnaposok szerencséje című vígjátékból ismerhetik, pedig korábban olyan filmben is feltűnt, mint a Balfékek (Community), a Love sorozat vagy A doboz (főszerepben Cameron Diaz-zal). A színésznő folyamatosan forgat és közben színpadon is játszik, 2018-ban másik két filmje is a mozikba kerül. Aktív évei allatt szépen szaporodtak díjai (Phoenix Film Festival fődíja) és egyre rangosabb jelölései (Critics Choise Award) is, bár a filmvilág legrangosabb elismerései még váratnak magukra számára. A partiállatban Melissa McCarthy mellett Gillian most főszerepben bizonyíthat.

Partiállat
Fotó: Profimedia

Molly Gordon sem ismeretlen a magyar mozinézők számára. A Nevem Sam-ben és a 2015-ös Káosz karácsonyra című filmekben volt látható, de emellett olyan sorozatokban is feltűnt, mint az Orange is the New Black vagy a Sin City Saints. Most filmbéli édesanyja, Melissa (Deanna) ellentétét alakítja: kedves, de édesanyjánál jóval halk szavúbb, visszafogottabb diáklány A partiállat másik főszerepében.

Partiállat
Fotó: Profimedia

Ahogy a folyosón várakoztam az újságíró kollégákkal és mindenki a jegyzeteit nézte át, kicsit emlékeztetett a szituáció arra, ahogy az egyetemi vizsgák előtt vártuk, hogy sorra kerüljünk...

Molly: És nagyon jó jegyeket adunk!

Végre! Íme Melissa McCarthy új vígjátékának előzetese!

Végre! Íme Melissa McCarthy új vígjátékának előzetese!

Ennek nagyon örülök... Bár még nem vagytok olyan távol tőle, mint Melissa, mégis milyen érzés volt visszamenni egy kicsit az időben és újra diáklányok bőrébe bújni az egyetemi campusban?

Molly: A filmbeli főiskola szerintem a lehető legjobb suli volt a világon: vígjáték tagozat matematika óra nélkül... (Nevet)

Ezek szerint a matek nem tartozott a kedvenc tárgyaid közé, Molly...

Gillian a film csúcsjelenetében a buli verekedésbe fordul át, aminek te vagy az egyik kulcsfigurája. Hogy készültél a jelenetre?

Nem szereztél sérülést?

Gillian, akit a filmben alakítasz, Helen, hét évnyi kóma után maga is idősebb diáknak számít, talán emiatt is olyan befogadó az iskolapadba visszaülő, negyvenes Deannával (Melissa McCarthy). Bár jóval több, mint egy évtized a korkülönbség közöttük is, mégis feltétel nélkül, azonnal elfogadja a koros iskolatársat. Sőt, kiáll mellette! Például az iskola tipikus 'szépdegonosz' Jenniferével (Debbie Ryan) szemben. Szerinted te is ilyen toleráns tudtál volna lenni az idősebb iskolatásakkal egy hasonló a helyzetben?

Gillian: A mi főiskolánkon eleve nagy volt a korkülönbség a csoporton belül, a csoporttásrask közt is. Tizenhét évesen kezdtem és a legidősebb csoporttársam a harminchoz állt inkább közel, huszonhat vagy huszonhét éves volt. Úgyhogy alapvetően megvolt a személyes élményem a filmhez arról, hogy hogyan viszonyulnak a főiskolai helyzetben a fiatal diákok az idősebb társaikhoz és fordítva. Emlékszem, voltak nálam jóval idősebb barátaim is, ami nagyszerű volt! Rengeteget tanultam tőlük, mert nekik már voltak valódi élettapasztalataik, nem úgy mint nekem... Bevezettek az életbe! (nevet) Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen közegben tanulhattam.

Egyébként kinek az ötlete volt a 'kóma-lány'?

Molly, Melissa úgy jellemzett téged a forgatás után, hogy elképesztően finom, bájos lány vagy, de közben gyakorlatias is, aki két lábbal mindig a földön áll. Hogy érzed, illik rád a jellemzése?

Gillian: Miről beszélsz Molly!? Nagyon rendes lány vagy!

Molly, milyen volt Melissa lányát alakítani? A színfalak mögött is kialakult köztetek egyfajta anya-lánya kapcsolat?

Mi a legmeghatározóbb dolog, amit tőle tanultál?

Milyen érzésekkel fogadnád, ha anyukád jelentené be, hogy beiratkozik ő is a főiskolára, ahol éppen tanulsz?

Megpróbálnád átlakítani, ahogyan a filmben szereplő Maddie változtatja át az anyukáját?

Szöveg: Vida Virág

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

X-Faktor: Közülük kerülhet ki az utolsó mentor Majka, Valkusz Milán és Gáspár Laci mellé

X-Faktor: Közülük kerülhet ki az utolsó mentor Majka, Valkusz Milán és Gáspár Laci mellé

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője