Felejts el minden mást: LIZZO 2019 hangja

2019.április.26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha meghallgatod a Cuz I Love You című dalát, akkor elsőre aligha hiszed el, hogy ez most, 2019-ben történik. Lizzo olyat énekel a harmadik lemezének nyitódalában, hogy az tényleg csak a legnagyobbakhoz mérhető, jó-jó, nem egy Nina Simone, vagy egy Aretha Franklin, de az biztos, hogy ha a legendák örökösét keressük, akkor a Cuz I Love You-t hallva Lizzo nagyon erős tippnek tűnik.

Lizzo
Fotó: Getty Images

De ki ez a Lizzo?

És hogy nem hallottunk idáig róla? A kérdés annál is inkább jogos, mert a 2019-ben megjelent lemeze már a harmadik a sorban. A 31 éves énekesnő a texasi Houstonban született, de Minneapolisban nőtt fel, és valójában Melissa Viviane Jefferson a polgári neve. Már egészen fiatalon beszippantotta a hip-hop, és 14 évesen saját zenekart alapított, és már akkor is a Lizzo művésznevet használta. Első nagyobb sikereit a The Chalice nevű hip-hop-soul lánybanda tagjaként érte el, de az első lemezük után szólókarrierbe kezdett. Hat éve jelent meg a debütáló lemeze, és nagyon pozitív kritikákat kapott, ahogy a négy éve megjelent Big Grrrl Small World című albuma is, ami után le is szerződtette egy nagy kiadó, így végül is nem meglepő, hogy az idei Cuz I Love You című lemeze mögött végre elég marketingmunka volt, és a megjelenést követően azonnal felkapták. Az idei Coachella fesztivál egyik szenzációja pedig már rögvest ő volt, igaz, erről nem csak a jól felépített kampány tehetett. Sőt, sokkal inkább az, hogy Lizzo tényleg fantasztikus.

Az idei Coachella szenzációja volt:

Lizzo a Coachella fesztiválon
Fotó: GettyImges

Mitől különleges?

Már a megjelenéséből látszik, hogy nem a popipar egy szokásos újabb termékével van dolgunk. Lizzo ugyancsak gömbölyű az átlagos médiakedvenc popsztárokhoz képest. Az önelfogadás, a testpozitív életszemlélet egyik leghitelesebb képviselője most. Az énekesnő nagyon őszintén mesélt abban több interjújában, hogy mennyit küzdött a saját testével, és mennyi támadást kapott, és mennyi lelki késszúrást viselt el, mire eljutott oda, hogy túllépjen azon, hogy valamilyen külső elvárásrendszernek akarjon megfelelni. A Paper magazinnak nyilatkozva elmondta például, hogy amikor rengeteget dolgozott a testén, és életében a legvékonyabb volt, akkor mondta az anyjukája, hogy egyáltalán nem úgy néz ki, mintha jól lenne. Közben mástól megkapta, hogy az arca nagyon csinos, de a testén még dolgoznia kell. Éppen ezért sokáig azt gondolta, hogy esélye sem lesz bekerülni a pop vérkeringésébe. Missy Elliott volt a példaképe, aki szembement az elvárásokkal, Lizzo nagyon tiszteli a rappert, aki vendégeskedik is a legújabb albumon. Időközben azonban nagyot változtak a dolog, Lizzo most már nem csupán elfogadni, de képes szeretni is a saját testét, és erről nem csupán a dalaiban, de közösségi felületein beszél. Nem túlzás azt állítani, hogy a plus-size-büszkeség zászlóvivője lett, akinek mindeközben elképesztően jó humora van.

Állítsatok ki a Louvre-ban, üzente a Rolling Stone magazinnak készült portréjának megosztásakor:

5 új izgalmas női előadó, akiket hallanod kell

5 új izgalmas női előadó, akiket hallanod kell

Tiszteli a saját testét, de képes őrült vicceket csinálni a megjelenéséből. Erre tökéletes példa az új lemezéről a Juice című dal és a hozzá készült klip, ami egyszerre fanyar humorral, de tényleg szeretettel áll a kérdéshez:

Amúgy nem érdemes beszólni neki, mert kegyetlen(ül vicces) lesz a válasza. Az egyik élő fellépésénél nem volt formában a fuvolajátéka, és cikizni kezdték, hogy nem is tud fuvolázni, nos nekik így üzenet:

Mitől olyan jó?

A Cuz I Love You címadó és egyben nyitó dala a főbb kérdéseket azonnal lerendezi, a hiphoposan lüktető felvezetés után Lizzo egy hatalmas soul ballada refrént vezet elő, elképesztő erővel. A lefegyverző nyitány után azonban popos fordulatot vesz az album, és egymás után sorjáznak a nagyon is tökéletesen adagolt popslágerek, amelyekből kiderül, hogy az énekesnő a hip-hopban éppen olyan magabiztos, mint a soulban.

A Like a Girl, a Juice és Soulmate hibátlan partihangulatot teremtenek, hogy aztán a Jerome-mal kapjunk egy újabb igazi modern soulballadát. De Lizzo nem elégszik meg azzal, hogy mindez tökéletesen megy neki, hanem bevállal váratlan húzásokat is, mint a Cyrbaby, ami egy hatalmas főhajtás Prince előtt. Ez az egészen hihetetln funky R&B sláger olyan, mintha Prince egyik nyolcvanas évekbeli klasszikus albumáról ugrott volna le. Egyébként Lizzo háttérénekesként közreműködött a legendás sztár Plectrumelectrum című 2014-es albumának egy dalában. Ezt követően két vendégelőadó ad új csavart a lemeznek, a Tempo a nagy példaképét Missy Elliottot, az Exactly How I Feel pedig Gucci Mane-t veszi be a játékba, hogy a Better In Color megint egy hibátlan sláger, és óriási proteszt dal a szabadszerelemről. A végére tényleg marad még egy tökéletes finálédal, és egy visszafogott elcsendesülő dal. Lizzo harmadik lemeze hibátlan popalbum, szóval nem a körítéstől, nem a piártól jó és élvezhető a zenéje, hanem mert elképesztő hangja és fantasztikus dalokat ír. Az év egyik legjobb meglepetése eddig!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Angelina Jolie új tetoválása megér egy gyors pillantást

Angelina Jolie új tetoválása megér egy gyors pillantást

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője