Gyerekként ezekért a könyvekért rajongtak a sztárok

2021.július.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Minden gyereknek van legalább egy kedvenc meséje. A család később előszeretettel szokta felidézi, hogy állandóan ezt, vagy azt a mesét kellett mesélni. A gyermekek érzelmi fejlődése szempontjából nagyon fontosak a mesék, azok is, amiket a szüleiktől hallanak, és azok is amelyeket saját maguk fedeznek fel.

Sztárok kedvenc gyerekkori mesekönyvei
Sztárok kedvenc gyerekkori mesekönyvei
Fotó: Getty Images

A divatok a korral változnak, de a gyerekkor annyira meghatározó, hogy a kedvenc mesék, könyvek bizony sokat elárulnak a felnőttekről is. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon melyik híresség, milyen gyerekkönyvért rajongott gyerekkorában, össze is gyűjtöttünk jó párat:

Harry Potter - Ariana Grande, Margot Robbie

Egyáltalán nem csodálkozunk, hogy azok, akik a roxforti kalandok megjelenésének idején voltak kiskamaszok, azok egyszerűen a rabjává váltak a varázslóiskola növendékeinek elragadó történetének. Nem csodálkozunk, hiszen mi magunk is így váltunk rajongóvá. A Harry Potterben szinte minden a gyerekeket foglalkoztató kérdésre van válasz, a barátságtól, az igazságosságon át az önfeláldozásig, az együttérzés fontosságáig fontos témákban tanítja az olvasóit. Margot Robbie saját bevallása szerint napokra képes volt elmerülni a történetben, és gyakorlatilag egy párhuzamos univerzumban, képzeletben ő is Roxfortban élt, amikor olvasta a könyvet. Ariana Grande már a filmekkel ismerte meg a történetet, de az egyik első olyan könyvként emlészik, amit már önmagától szeretett volna elolvasni. Rajtuk kívül természetesen rengeteg híresség rajongok a regényfolyamért, például Emma Watson, aki nemcsak főhőse, de lelkes olvasója volt a történetnek, vagy például Drake-nek, aki az egyik legfontosabb olvasmányélményének nevezte a Harry Potter.

Meghan Markle - A kis herceg

Saint-Exupéry klasszikus meséje valószínűleg minden olvasóját magával ragadja. Valljuk meg, egyáltalán nem szokványos történet, de talán éppen ezért is annyira varázslatos, és talán tud olyan örökké emlékezetes módon megtanítani minket a felelősségvállalásra, és a hűség fontosságára. A hercegné a 10 legfontosabb olvasmánya között egyedüli meseként említette A kis herceget, és tudjuk, hogy számára segítségnyújtás, a jótékonyság nagyon fontos volt, ez hozta őket közel egymáshoz Harryvel, szerintünk mindennek biztosan van valami köze a gyerekkori kedvenc olvasmányához is.

Nicole Kidman - Narnia

Az ausztrál színésznő számára C. S. Lewis varázslatos regényfolyama valószínűleg ugyanaz volt, mint a későbbi generációk számára a Harry Potter. Egy elképesztő fantáziavilágban játszódó mitikus, furcsa lényekben gazdag történet, ami Nicole Kidman számára lehetőséget adott, hogy mindig más karakter bőrébe élje bele magát. Saját bevallása szerint nagyon gondosan építette fel magában, díszítgette és dédelgette a történetet. Talán mondani sem kell, hogy milyen fontos tapasztalat lehetett mindez, ahhoz hogy később a legkülönfélébb karakterek bőrébe hitelesen tudjon belebújni színésznőként.

10 rajzfilm, amit tuti te is kívülről tudsz

10 rajzfilm, amit tuti te is kívülről tudsz



Anne Hathaway - A titkos kert

Egy klasszikus angol történet, hamisítatlan miliővel. Anne Hathaway kedvenc története mintha csak rímelne a fiatalkori szerepeire. Az egykori neveletlen hercegnő kedvenc gyerekkori meséjében egy kislány megszegi a szabályokat, de ezzel elindít egy varázslatos történetet, ami fontos tanulságokra tanít az emberi kapcsolatokról, a barátságról és a természet szeretetéről.

Barack Obama - Ahol a vadak várnak

Az egykori amerikai elnök kedvenc meséjét valójában éppen miatta fedezték fel újra. Az Ahol a vadak várnak egy nagyon különleges hangulatú, semmihez sem hasonlító könyv, amit nem igazán könnyű megfejteni. A rosszcsont kisfiú kalandjai a vadak között talán azért ragadta meg gyerekként a politikus figyelmét, mert elfogadásra, együttérzésre tanít talán első sorban.

J. K. Rowling - Holdhercegnő

A Harry Potterrel óriási sikert arató írónő számára is nagy fontos ihletet jelentettek a gyerekkori kedvencei. Többször mesélt róla, hogy Elizabeth Goudge varázslatos könyve meghatározó élmény volt számára, és ez a gyerekkori olvasmányélménye volt valójában a Harry Potter-könyvek alapja, hiszen a Holdhercegnő lenyűgöző fantáziavilága bizony jó alap volt, ahogy az is, hogy végső soron ez a mese is a barátság fontosságáról szól.

Scarlett Johansson- Fantasztikus Róka úr

Azt kell mondanunk, hogy bár nem ismerjük természetesen a színésznőt, de egyszerűen annyira passzol hozzá, hogy ez volt a kedvenc meséje. Egyébként is sokan imádják Roald Dahl meséit, ami mindig nagyon okosan tanít együttérzésről, szolidaritásról, a természet szeretetéről. A Fantasztikus Róka úr elképesztően vicces, és persze tanulságos mese, amit lehetetlen megunni. Vicces és okos mese, pont amilyennek Scarlett Johanssont elképzeljük.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Rihanna egy életre megbánta, hogy meztelenruhát vett fel, és el is mondja, miért

Rihanna egy életre megbánta, hogy meztelenruhát vett fel, és el is mondja, miért

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője