Hírességek, akik jótékonysági tevékenysége példaértékű

2021.február.27.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mindig felemelő érzés látni, amikor tehetős emberek jóra használják a hatalmukat. Szerencsére egyre több híresség ismeri fel a világ problémáit és egyre többen próbálnak segíteni.

Hírességek, akik jótékonysági tevékenysége példaértékű
Fotó: Getty Images

Ők azok, akik még saját jótékonysági szervezetet is létrehoztak!

1. Beyonce: Beygood

Gondoljunk Beyonce Beygoodjára, úgy mint egyfajta forgatható szerencsekerékre, amely különféle jótékonysági szervezetek munkáját emeli ki. A 2014-es indulása óta Beyonce hajléktalan jótékonysági szervezetek, munkanélküli és gyermekszervezetek, valamint ösztöndíjak és katasztrófa-sújtotta lakások segítésének szentelte ideje egy részét. A Beygood hivatalos oldalán, Beyonce szervezete kiemeli a karitatív csoportok folyamatosan változó választékát, és közvetlen kapcsolatokat kínál az adományozási lehetőségekkel.

2. Leonardo DiCaprio: The Leonardo DiCaprio Foundation

Ha látta Leo 2014-es beszédét az ENSZ klíma csúcstalálkozóján vagy a 2016-os Oscar-díjátadón, akkor tudja, hogy DiCaprio nagyon komolyan veszi az éghajlatváltozást. A díjnyertes színész 24 éves korában alapította a Leonardo DiCaprio Alapítványt, ami 1998 óta védi a világ óceánjait, a vadon élő állatokat, az erdőket és még sok mást. 2010 óta az alapítvány több mint 80 millió dollár támogatást ítélt meg több mint 200 projektnek 50 országban. Emellett Leo a közösségi média és a köztudat felhasználásával felhívja a figyelmet a különféle fontos környezeti kérdésekre, így karitatív tevékenysége igencsak figyelemre méltó.

3. Lady Gaga: Born This Way Foundation

Lady Gaga támogatja a fiatalok jólétét. Anyja, Cynthia Germanotta mellett Lady Gaga 2012-ben (a slágerének és albumának nevéből) megalapította a Born This Way Alapítványt azzal a nemes céllal, hogy "kedvesebb és bátrabb világot teremtsen". Ennek érdekében Lady Gaga alapítványa támogatja a fiatalokat azáltal, hogy támogatási rendszert és forrásokat biztosít számukra az esetleges küzdelmekhez; beleértve a zaklatásokat és a mentális egészségi problémákat, valamint a kedvesség és a tolerancia elősegítését, amelyek pozitívabb környezetet biztosítanak a fiatalok számára.

4. Matt Damon: Water.org

Matt Damon színész 2009-ben alapította a Water.org-ot, miután korábbi alapítványát, a H20 Afrika Alapítványt egyesítette Gary White társalapítójával a Water.org létrehozása érdekében. A "Running the Sahara" című 2009-es dokumentumfilmmel együtt létrehozott civil szervezetnek komoly célja van. A jelenleg water.org néven ismert alapítvány elkötelezett amellett, hogy tiszta vizet juttasson emberek millióihoz világszerte, és nagy lépéseket tegyen a nemzetközi vízválság végleges megszüntetése érdekében. Damon alapítványa eddig több mint 12 millió ember számára nyújtott tiszta vizet.

5. Vilmos herceg & Harry herceg: The Royal Foundation

Vilmos herceg és Harry herceg számos okot támogat névadó alapítványuk alatt. 2009-ben hozták létre a The Royal Foundation-t, és Kate Middletont és Meghan Markle-t vezették be hivatalos fővédnökökként. Az alapítvány a Királyi Család képviseletében számos problémára összpontosít, ideértve a mentális egészségre vonatkozó tudatosságot, a természeti erőforrások megőrzését és a fegyveres erők támogatását.

6. Pharrell Williams: From One Hand to AnOTHER

Pharrell Williams az oktatás révén segíti a gyerekeket abban, hogy teljes mértékben kihasználják képességeiket. Az énekes és producer 2008-ban indította el a From On Hand to AnOTHER (FOHTA) nevezetű szervezetet, amelynek célja biztosítani, hogy minden gyermek rendelkezzen a sikerhez szükséges eszközökkel. Gyorsan virágzó szervezetté nőtte ki magát, amely iskolai programokat és nyári táborokat magában foglaló gyermekeknek szóló iskolákat szervez a FOHTA saját tantervével.

7. Charlize Theron: Charlize Theron Africa Outreach Program

Amikor épp nem Imperator Furiosa a nagyképernyőn, Charlize Theron a való világ hőse. A dél-afrikai színésznő és az ENSZ Béke Hírnöke által 2007-ben létrehozott Africa Outreach Program az egész kontinensen összekapcsolja a közösségi szervezeteket a boldoguláshoz szükséges eszközökkel. A program korábbi kedvezményezettjei közé tartozik a WhizzKids United, a Life Choices, a Drama for Life és a Társadalmi Felelősségtudományi Minisztérium.

8. Michael J. Fox: The Michael J. Fox Foundation

Michael J. Fox inspirációvá formálta a Parkinson-kórral folytatott küzdelmét. A "Vissza a jövőbe" sztárját 1991-ben, mindössze 29 éves korában diagnosztizálták Parkinson-kórral, és kilenc évvel később, 2000-ben létrehozta alapítványát, a Michael J. Fox Alapítványt. Az alapítvány a terápiás fejlesztésre összpontosít, támogatja azokat akik együtt élnek a Parkinson-kórral és átfogó kutatásokat tesz a betegség gyógyítása érdekében.

9. Miley Cyrus: Happy Hippie

Cyrus Happy Hippie alapítványa hajléktalan és / vagy LMBTQ+ -ként azonosuló fiatalok támogatása és forrásainak biztosítása érdekében működik. Az alapítvány hivatalos honlapja szerint a program területei a következők: "megelőzés, válságkezelés az alapvető azonnali szükségletek kielégítése érdekében, támogató szolgáltatások a hosszú távú jólét kiépítéséhez, valamint közoktatás, hogy a fiatalokat globális szinten bevonják a rendszerváltásba adománygyűjtés és figyelemfelhívó kampányok révén".

10. Oprah Winfrey: Oprah's Angel Network

Oprah lehet, hogy a médiabirodalom királynője, de nem hagyta, hogy a megdöbbentő 3,2 milliárd dolláros nettó vagyona a fejébe szálljon. Ezt mutatja Oprah Angyalhálózatának szárnyfesztávolsága, amely messze földig elér. A hálózat néhány kiemelt eseménye az, hogy több száz otthont építenek a Habitat for Humanity számára, valamint 55 iskolát 12 országban. Oprah ezzel kapcsolatban azt mondja: "azt kapja a világtól, amit a világnak ad." Oprah egyébként több sikeres alapítvány szőlőanyja. Az Angel Network mellett, az Oprah Winfrey Charitable Foundation és az Oprah Winfrey Leadership Academy Foundation alapítója is.

11. Hugh Jackman: Laughing Man Foundation

A méltán híres előadóművész, Hugh Jackman jólelkű Aussie-ként ismert, és találó nevű Laughing Man Foundation-je bizonyítja, hogy valóban nagy szíve van. A "Laughing Man" egy barátságra vezethető vissza, amelyet Jackman kötött Etiópiában, amikor feleségével kipróbálták a Dukale nevű fiatalember által termesztett kávét. Arra inspirálódtak, hogy a Laughing Man Cafe-n keresztül etiópiai babot hozzanak New Yorkba. A kávézó minden nyereségét a progresszív oktatás és az egészségügyi normák javításának elősegítésére fordítja Dukale szülőföldjén és azon kívül is.

12. Eva Longoria: Eva Longoria Foundation

A 2012-ben alapított Eva Longoria Alapítvány küldetése, hogy az oktatás és a vállalkozói szellem révén segítsen a latináknak jobb jövőt építeni maguknak és családjuknak. A Longoria névadó alapítvány hihetetlen, családalapú programozást hoz a nők és gyermekek számára az egész országban. Longoria erőfeszítéseit arra összpontosítja, hogy felhívja a figyelmet a Latinas problémáira, valamint hogy oktatási és mentori lehetőségek hálózatát hozza létre annak érdekében, hogy a fiatal latinák teljes mértékben kihasználhassák képességeiket, és képzési és kisvállalkozói kölcsönökkel is segíti a cégtulajdonosokat.

13. Jennifer Lopez: Lopez Family Foundation

A Los Angeles-i Gyermekkórház, a Montefiore és az ENSZ Alapítvány együttműködésében Jennifer Lopez családorientált jótékonysági szervezete 2010-ben nyitotta meg első távorvosi központját, azóta további hetet alapított. A központok mellett a Lopez Family Foundation jótékonysági adományokat ad olyan politikák és programok felé, amelyek gazdagítják az egészségügyi ellátást és az egészségügyi oktatást az alulteljesített nők és gyermekek számára.

14. Elton John: Elton John AIDS Foundation

Zenei karrierje során Elton John biztosan hozzászokott a ranglista éléhez. Az Elton John AIDS Alapítvány jótékonysági tevékenységének köszönhetően - amelyet a Charity Navigator négycsillagos minősítéssel értékel - Elton John ezen a toplistán is szerepel. 1992 óta a szervezet felhívta a figyelmet a HIV-tudatosságra, támogatta a kutatáson alapuló programokat, és segített biztosítani a minőségi orvosi ellátáshoz és kezeléshez való hozzáférést; több mint 385 millió dollárt gyűjtött össze az ügy érdekében.

15. Emma Watson: HeForShe

A Harry Potter színésznője és az ENSZ Women Watson globális jóakaratú nagykövete vezeti ezt a világméretű kampányt, hogy átalakítsa a feminizmus szemléletét. A kezdeményezés valamennyi nemet arra szólít fel, hogy álljanak ki együtt a mindenki számára egyenlő jogok elérésében: "Ez nem csak női, hanem emberi jogi kérdés is." Watson sztárhatalma komoly lendületet adott a kampánynak; #heforshe fontos beszélgetéseket ösztönöz az egész világon, és inspirálja a jövő generációt arra, hogy mozgósítsák a változásokat.

16. George Clooney, Brad Pitt, Don Cheadle: Not On Our Watch

Don Cheadle, George Clooney és Brad Pitt úgy hangozhat, mint egy drámai kasszasiker, de ez a trió a Not On Our Watch jótékonysági szervezetet is irányítja. Az ügyvédek és a kutatók egyaránt együttműködnek a globális emberi jogok támogatásában, és erőfeszítéseket tesznek a tömegtájékoztatási eszközök és a politikai döntéshozók felé a humanitárius válságok láthatóságának növelése érdekében Darfurtól Burmáig. Ha csatlakozni szeretnél az all-star stábhoz, mint mellékszereplő, a weboldalukon adományozhat hitel-, betéti kártya vagy PayPal-on keresztül.

17. Shakira: Barefoot Foundation

A kolumbiai születésű Shakira számára a Barefoot Alapítvány szorosan kapcsolódik otthonához. Lenyűgöző nonprofit csoportja jelenleg hat iskolát támogat a kolumbiai Altos de Cazucá, Quibdó és Barranquilla régiókban - ez több mint 30 000 kiszolgáltatott gyermeket és családjukat érinti pozitívan. Shakira arra törekszik, hogy az oktatás univerzális legyen a gyermekek számára. Filantróp erőfeszítései egy másik jótékonysági szervezet létrehozásával kezdődtek, mindössze 18 éves korában. A Pies Descalzos Alapítvány létrehozásával.

18. Matthew McConaughey: Just Keep Livin' Foundation

Matthew McConaughey arra ösztönzi a középiskolás diákokat, hogy maradjanak aktívak és egészségesek. McConaughey és felesége, Camila megalapították a Just Keep Livin Alapítványt, amely arra ösztönzi a középiskolás diákokat, hogy egészséges és segítõ magatartást tanúsítsanak. Az alapítvány négy szempontra összpontosít: fitnesz, táplálkozás, kiszolgálás és wellness, hogy megtanítsa a gyerekeket arra, hogy vigyázzanak magukra és másokra.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A Skorpió Telihold elég durva energiákat hoz, de jól jöhetsz ki belőle, ha figyelsz erre

A Skorpió Telihold elég durva energiákat hoz, de jól jöhetsz ki belőle, ha figyelsz erre

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője