Justin Bieber a rasszizmus ellen emelt szót a Szigeten

2022.augusztus.13.

Justin Bieber megjelenésében már nyoma sincs annak a betegségnek (Ramsey-Hunt szindróma), amely hosszú hetekre bénította meg a kanadai popikon fél arcát. Június elején felröppentek a hírek, hogy a ritka fertőzést kapott énekes, és valószínűleg a Szigetes fellépését is kénytelen lesz lemondani aggasztó állapota miatt. Szerencsére Justin túl van a megpróbáltatásokon és teljes mell- vagyis inkább felsőtest-bedobással tolta végig a hosszú koncertet a Sziget harmadik napján.

Justin Bieber a rasszizmus ellen emelt szót a Szigeten
Fotó: Getty Images

Jó döntésnek bizonyult a szervezők részéről Justin Bieber számára kifizetni a Sziget legmagasabb idei gázsiját, mert rengeteg érdeklődőt vonzott a Nagyszínpad elé a 28 éves pop-sztár augusztus 12-én. Az már más kérdés, hogy ki, milyen okból látogatott ki a koncertre. Több olyan magyar fesztiválozóval találkoztam, aki egyáltalán nem rajongója az énekesnek - egyszerűen csak kiváncsi volt rá élőben. Kicsit lehangoló is volt hallani tőlük a sok ítélkező megjegyzést, amely elsősorban az énekes külsejének szólt, de aki nem akart a “hater”-ek csapatához csatlakozni, az egy magas szintű, minden szempontból profi színpadi show-t kapott. Akár szereti a modern popot és az R&B-t, akár nem - akár ismeri Justin Bieber zenéjét, akár nem.

Justin pályaalkalmasságát nem lehet megkérdőjelezni, minden megvan benne, ami egy fiatal popsztárt sikeressé tehet, amelyre nem kell jobb bizonyíték, mint a koncertet eufóriában és olykor könnyes szemmel végigéneklő tinilányok tömege. Bár nem mindenkinek jön be a kidolgozott, szétvarrt felsőtest, a szomorú kutyaszemek és a visszafordított baseball sapka, de feltétlenül előny, ha egy popelőadó mutatós a színpadon. Amellett persze, hogy a műfajhoz illő, jó hangja van és a mozgása is minimum összerendezett. Justin Bieber esetében ezek mind teljesülnek és ehhez jön hozzá az őt körülvevő profizmus. A tökéletesen megkomponált, de nem túlzó látványelemek (pl. a megfelelő fénytechnika, a vetítések), az egytől egyig kiváló sessionzenészei és a látványos koreográfiákat táncoló tánccsapata. Talán a szakmailag kevésbé avatott szemek nem veszik észre, hogy a műfajilag komplex produkció valójában olyan, mint egy színházi előadás, annak minden elemével, de leginkább egy jól megírt szövegkönyvvel, amelyben jelenetek (vagyis itt a számok) megtervezett dinamika szerint váltogatják egymást. És ez most nagyon működött Justin Bieber esetében.

Fotó: Getty Images

A Szigetes koncerten nem maradhattak el a popsztár legismertebb dalai sem. Egy rövid vetítés után a Where Are You Now-ra - pink kapucnis Drew pulcsiban - lépett színpadra a szupersztár, amelyet aztán sokak örömére hamar levett és félmeztelenül nyomta végig a koncertet. Aztán később elhangzott a Sorry, a sok éves Baby és a Love Yourself is. Elvis-i és Beatles-i időkre emlékeztető jeleneteket lehetett látni a közönség soraiban, ahol sok lánynál tört el mécses a slágerek felhangzásakor. Egészen felüdítő volt látni a koncert második harmadában Justin Biebert egy fehér zongorához leülni, ahol belefeledkezve játszotta a jazzes hangzású számait. Talán egy jövőbe mutató fejlődési irány szemtanúi lehettünk…

Fotó: Getty Images

De amiért mi leginkább szerettük Justin Biebert a Szigeten idén, hogy a show különböző elemeivel és rövid színpadi beszédével is a rasszizmus ellen emelt szót. Mindenkit a toleranciára intett és azt kérte, fogadjuk el egymást bőrszíntől függetlenül. A mindössze 28 éves szupersztár - aki már minden lehetséges zenei díjat megnyert, megnősült és nem csúszott bele a fiatalkorban világsztárrá vált zenészek tipikus drogos, alkoholista kiégésébe, annak ellenére, hogy közel állt ehhez, viszont átesett néhány magánéleti kihíváson - attól az embertől ez a felhívás bölcsen és hitelesen hangzott és remélhetőleg eljutott a teltházas Sziget közönségéhez és a 254 milliós Insta követő táborához is. Márcsak azért is, mert Justin megosztott pár “buli fotót" tegnapról az Instagramján. Jövő májusban az Arénában folytatja.

Vida Virág

Ez is érdekelhet

Priger Inez megmutatja a tökéletes őszi szett titkát

Priger Inez megmutatja a tökéletes őszi szett titkát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói