Képrejtvények minden korosztálynak - exkluzív interjú Dudás Gergellyel

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Dudás Gergelyre Where`s the Panda című rajzának köszönhetően figyeltek fel a játékoskedvű képrejtvényrajongók, azóta pedig már számos további alkotást láthattunk a grafikustól, aki pillanatok alatt világhírnévre tett szert szerethető, ám furfangos grafikáival.

Idén egy karácsonyi könyvet is kiadott, amivel szuperül elüthetjük az időt két bejgli kötött. Dudolf most nekünk is mesélt alkotásairól!

Keresd a pandát!

Hogyan jött az ötlet, hogy képregényrajzoló legyél? Emlékszel egy olyan pontra, amikor megérett benned az elhatározás, hogy ezzel szeretnél foglalkozni?
Mindig is nagyon szerettem rajzolni, már óvodában is ezzel tűntem ki a többiek közül, én voltam a "rajzos gyerek". Arra emlékszem, amikor egyetemen beiratkozási napon volt pár üres órám, és unaloműzés gyanánt elkezdtem rajzolgatni. Akkor találtam ki, hogy csinálok egy Facebook oldalt, ahova különböző rajzokat teszek majd fel, főleg képregényeket. Aztán, sok-sok képet követően a projekt szépen kinőtte magát.

Keresd meg a macskát!

A "Where's the Panda?" hozta meg számodra a világsikert 2015-ben, azóta rengeteg további témában készítettél képrejtvényeket. Melyik volt a kedvenced, ki tudnál emelni egyet?

A pandás lesz mindig is a kedvencem. Azon kívül mindegyikben van valami, amit szeretek: az óceán fenekén halat-keresőset tényleg szépnek gondolom, a húsvéti rajzokon a nyuszik aranyosak, az idei halloweeni képen pedig olyan jópofák a csontvázak. De a baglyok közt rejtőző macskát is szeretem, mert olyan színes.

Keresd meg a halat!

Láttad? Találd meg a bárányt a Télapók között

Kicsik és nagyok egyaránt rajonganak a képrejtvényeidért. Mit gondolsz, mitől válnak érdekessé ezek a képek minden korosztály számára?
Ezen a kérdésen sokat gondolkoztam én is, hiszen a pandás képet megelőzően a képregényeimet nagyjából "csak" 2-3 ezer ember követte. Aztán jött a panda. Úgy gondolom, hogy ami a fő vonzereje ezeknek a képeknek, az az interaktivitás. Egyénileg is elszórakozhat vele az ember, de ha többen nézik együtt, az mindig nagyon vicces tud lenni, ha valaki a társaságból épp nem találja meg az adott kakukktojást. Másrészről, szeretek rajzolni, szeretem ezeket a karaktereket, úgy gondolom, hogy ez valahogy beleivódik a papírba, amikor húzom a tollat, és visszaköszön a képekről.

Mi volt a gyerekkorod legmeghatározóbb meséje? Van olyan, amit még ma is szívesen nézel?
A mai napig nagyon szeretek meséket nézni. Gyerekkorom kedvencei közé tartozik a Micimackó, az Oroszlánkirály, Aladdin, a Kisvakond, a Hupikék Törpikék, Tom és Jerry… Igazából nagyon sok mesét szerettem (és szeretek most is), hosszú lenne őket felsorolni.

Keresd a szellemet!

Gyakran merítesz inspirációt a közelgő ünnepekből, idén is kedveskedtél egy karácsonyi könyvvel. Mesélj erről egy kicsit!
A könyv az amerikai HarperCollins kiadó gondozásában jelent meg. Amikor a pandás kép bejárta az internetet, akkor keresett meg tőlük Sara Sargent szerkesztő, hogy lenne-e kedvem ünnepi tematikájú gyerekkönyvek készítéséhez, természetesen igent mondtam erre a lehetőségre. A karácsonyi kötet különösen fontos számomra, hiszen azon kívül, hogy ez az első könyvem, a kedvenc ünnepem a témája, így nagyon élveztem az egész munkafolyamatot.

Keresd a piros tojást!

Milyen jövőbeni terveid vannak? Hol látod magad 5 év múlva?

Jelenleg további két könyvön dolgozunk, egy halloweeni és egy tavaszi köteten, ezeknek a munkálatai folynak épp. Utána pedig bízom benne, hogy újabb megrendeléseket kapok, hiszen ez az, amit egész életemben szívesen csinálnék.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Leesik az állad, ha megtudod, ki valójában Angelina Jolie apukája

Leesik az állad, ha megtudod, ki valójában Angelina Jolie apukája

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője