20 elég bugyuta vígjáték, amit mégis imádunk

2022.március.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mindenkinek vannak bűnös élvezetei, amiket jobb titokban tartani, mert tudod, hogy bizonyos zenéket, filmeket, könyveket, ruhadarabokat egyszerűen nem menő szeretni, hanem egyenesen ciki.

Titokban persze még lehetsz a The Rasmus rajongója felnőtt fejjel is, vagy könyvespolcod második sorában kissé elrejtve lapulhatnak a kedvenc Daniella Steel regényeid, és miért ne lehetne, hogy valójában valami meghatározhatatlan rajongás köt a Bud Spencer és Terence Hill filmekhez. Mi most összeszedtük azokat a vígjátékokat, amelyek a mi bűnös élvezeteink. Tudjuk, hogy nem túl épületesek, hogy helyenként szinte kellemetlen poénjai vannak, de mi akárhányszor meg tudjuk nézni őket, és igen könnyesre röhögjük magunkat rajtuk.

Íme a bugyuta vígjátékok, amiket titokban imádunk:

Cool túra - 2000

Cool túra

Valójában tele van szinte kellemetlen, fiúöltöző szagú szexista poénokkal ez a film. Szerintünk ma már le sem lehetne így forgatni. Tudnánk rosszat mondani róla, de nem akarunk, mert a mai napig minden kínos poénján tudunk röhögni, és végül is a megcsalásról szóló filmben legyenek bármennyire idióták a szereplők valamiféle jellemfejlődésen mindenki átesik.

25 elfeledett dal a 2000-es évekből, amiket tuti te is imádtál

25 elfeledett dal a 2000-es évekből, amiket tuti te is imádtál



Golfőrültek - 1980

Golfőrültek - Bill Murray

Nehéz elmesélni, hogy miről szól ez a film, annyi biztos, hogy egy golfklubban játszódik, de maga a történet annyira anarchista, olyan megmagyarázhatatlan őrültségek vannak benne, hogy egy kész agybaj az egész. Mégis a viharban golfozó pap jelenetét például képtelenség elfelejteni, akkor is vinnyogva röhögsz, ha pontosan tudod, hogy ennek a filmnek, semmi, de semmi értelme nincs, de hát zseniálisan vicces.

Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson - 2000

Hála az égnek a trilógiának végül négy része lett és több éven keresztül röhöghettünk ezen az elképesztő horror vígjátékon. A filmekben mindent és mindenkit kiparodizálnak, akit csak lehetett. Nem kímélték természetesen az ikonikus horrorfilmeket és színészeket sem. Ha gimnáziumban lehetett volna ebből a filmből érettségizni, nagyon jól jártam volna, ugyanis fejből tudom az összes részt elejétől a végéig.

Airplane! - 1980

A legjobban sikerült paródiafilmek egyike, amelyben a katasztrófafilmek idiótaságait a végletekig túlcsavarják. Ez egy olyan klasszikus, amit csaknem kívülről be lehet tanulni, zseniális poénok vannak, persze néha azért megkérdezi magától az ember, hogy jesszus, tényleg ezen röhögök? És tényleg! Megunhatatlan.

Top Secret - 1984

Egy újabb paródiafilm, ami a kémfilmeket veszi célba, de még hogy! Val Kilmer az új Elvis Presley-ként érkezik az NDK-ba, hogy ott elrabolja a szocialista ország hölgyeinek szívét, és persze, hogy egy titkos kémjátszma főszereplője legyen. A leggyermetegebb poénokat sem féltek bevetni az alkotók, de valahogy ettől csak még jobb lesz minden, a Top Secret zseniálisan idióta film.

Nagy Durranás - 1991

Charlie Sheenről sok mindent el lehet mondani, de azzal nem lehet vitatkozni, hogy a Nagy Durranás sorozatban zseniálisat alakított. Azzal mindent elárulunk, hogy a filmet a Csupasz pisztoly-sorozat alkotógárdája készítette. Kedvenc szereplőnk pedig egyértelműen Benson admirális, akinél még a cipőnk talpa is eszesebb, viszont imádnivaló.

Csupasz pisztoly - 1988

Az Airplane! alkotói megismételték a csodát, megmagyarázhatatlan, hogy miért röhögjük végig az egész filmet újra és újra. Nincs mit tenni, lehet, hogy tiszta blődség az egész, de nem bírjuk röhögés nélkül.

Éretlenek - 1980

Egy magániskola minden tanulója megbukik az érettségin, kezelhetetlen, lusta társaság. Az iskola igazgatónője új módszereket vet be, ami még nagyobb ellenállásra készteti a társaságot, azonban muszáj leérettségizniük. Ehhez minden furfangra szükségük. A filmben felrobban egy kuszkuszfőző, és üzembe helyezik a világ első tanítórobotját - és tényleg az elejétől a végéig végig lehet röhögni az egész filmet, bármennyi alkalommal.

Dumb és Dumber – Dilibogyók - 1994

Ha az ostobaság fájna, ezek ketten biztosan üvöltenének. Mi viszont a röhögéstől sikítottunk minden egyes alkalommal, amikor megnéztük. Készülj fel, hogy vannak benne nagyon gagyi jelenetek, de olyan klasszikusok is, melyeket még öt, tíz, tizenöt évvel később is fel tudunk idézni.

Örömapa - 1991

Talán csak az jobb ennél a családi vígjátéknál, hogy van második része, amiben már az örömapa, Steve Martin lánya ÉS a felesége (Diane Keaton) is terhesek. Lehet nem éppen az az agyleszedálós, bugyuta vígjáték, mint ami közül jó pár megtalálható ezen a listán, hanem inkább az, amelyik nézése közben sokszor nem tudod eldönteni, hogy a poénokon való nevetéstől vagy a meghatottságtól könnyes a szemed.

Hanta boy - 1997

Hát igen, Jim Carreyt senkinek sem kell bemutatnunk, a Hanta boy pedig a híres vígjátékai közül is kiemelkedik idióta poénjai és teljesen lehetetlen helyzetei miatt. Persze, a tanulság sem marad el a végéről.

A pénznyelő - 1986

Tom Hanks aztán mindenféle műfajban kipróbálta magát, és amilyen könnyedséggel játssza el az Oscar-díjas drámai szerepeket, pont olyan elbűvölő a vígjátékokban is. A 86-os A pénznyelő pedig az egyik legzseniálisabb filmje ebből a gyűjteményből. Még mindig sírva röhögünk a poénokon, ahogyan Walterék próbálják rendbe hozni ezt a hatalmas házat, amit menyasszonyával vásároltak, de az csak nyeli és nyeli a pénzt...

Apádra ütök - 2000

Egy újabb Robert DeNiro-film, ha nem tudnánk róla, hogy egy hihetetlenül tehetséges színész, akkor azt gondolhatnánk, hogy csak a buta kis vígjátékokban olyan jó. Viszont Ben Stillerben méltó ellenfélre talál. Kihagyhatatlan!

Házinyuszi - 2008

Miután a Shelley-t kiteszik a Playboy-villa nyuszijai közül, kénytelen egy teljesen új, "normális" munka után nézni. A szőkeség egy főiskolai kollégiumban köt ki, ahol megpróbálja felkészíteni a kissé antiszociális lányokat az élet fontos dolgaira, mint például a smink, a bulizás és a pasizás. Ha egy igazán bohókás, "körömlakkozós-arcmaszkozós" filmre vágysz, a Házinyuszit érdemes megnézned.

Borat: Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika - 2006

Akit érzékenyen érintenek a kemény poénok, illetlen viccek, már-már undoritó szófordulatok, az ne nézze meg a Boratot. Mindenki másnak azonban meleg szívvel ajánljuk, hiszen a világ egyik legbetegebb filmje!

Csak egy kis pánik - 1999

Oké, ez igazából nem is bugyuta vígjáték, legalábbis a legtöbb filmhez képest semmiképpen sem erről a listáról. De azért Billy Crystal és Robert DeNiro lehetetlen párosa olyan abszurd helyzeteket szül, hogy tényleg csak nevetni tudsz rajta.

Rossz anyák karácsonya - 2017

Ha azt hinnéd, hogy három egyedülálló anya élete nem elég kaotikus, várd csak meg, míg váratlanul betoppannak a nagymamák is, hogy csatlakozzanak a bulihoz a nagy karácsonyi őrület kellős közepén. A Rossz anyák karácsonya egy igazi csajos vígjáték, melyben a hagyományos mazochista anyaszerep találkozik a szabadaelvű, laza neveléssel.

Tökös csaj - 2002

Nem lehet teljes a lista enélkül a film nélkül. Rob Schneider egy időben az ügyeletes bugyuta vígjáték-sztár volt, és olyan gyöngyszemekben játszott, mint ez a film is, amiben varázslatos módon egy lánnyal testet cserélnek. Hát képzelheted mennyi vicces jelenet kerekedik ebből.

A maszk - 1994

Teljes képtelenség, de ez az őrölt sárga öltönyös, kalapos, zöldarcú ember, akinek csak a hülyeségeken jár az agya, valójában egy szuperhős. Nos, igen, mielőtt jött volna Deadpool, a Maszk volt az ügyeletes anti-hős.

Édes kis semmiség - 2002

Elsőre nem gondolnád, hogy ennek a filmnek itt a helye, hiszen mégiscsak egy romantikus vígjátékról van szó, de annyira abszurd dolgok történnek benne, mint például az ad-hoc péniszdal az étteremben, vagy a jelenet, amiben konkrétan fél San Francisco szemtanúja annak, hogy Selma Blair torkán akad a pasijának a péniszpiercingje. Hát igen, Cameron Diaz sosem okoz csalódást, és közben még egész megható momentumai is vannak a filmnek, amiben sokan magunkra ismerhetünk.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője