Na, ki tudott Harvey Weinstein szexuális bűnözéséről? Mindenki! Sőt, röhögtek is rajta

2017.október.11.

Múlt héten pattant ki Hollywood történetének valószínűleg legnagyobb zaklatási ügye.

Na, ki tudott Harvey Weinstein szexuális bűnözéséről? Mindenki! Sőt, röhögtek is rajta
Fotó: RexFeaturea

A New York Times megírta, hogy az egyik legnagyobb hatalmú filmes mogul Harvey Weinstein miként zaklatta a női munkatársait, hogyan kényszerített megalázó helyzetekbe színésznőket, és utaltak rá, hogy a producer jó néhány nőt megerőszakolt.

Az ügy azonnal óriási vihart kavart, de úgy tűnt, hogy Hollywood szeretett volna kimaradni a dologból. Ashley Judd-on kívül, - aki érintettként nyilatkozott az újságnak -, csak Rose McGowan állt ki, aki bár ezt konkrétan nem írta le, de egyértelművé tette, hogy Harvey Weinstein a ´90-es években megerőszakolta. Nem szólaltak meg azonban más sztárok, se nem védték, se nem támadták Weinsteint, de az mindenesetre az ügy komolyságát mutatta, hogy a producert szinte azonnal kirúgták a saját cégéből.

Olvastad már? Weinstein divatmogulnak is bejelentkezett

Úgy tűnt, Rose McGowan egyedüli magányos harcot folytat, hogy szóra bírja a kollégáit, a filmes világot, hogy teregessék ki a mogul szennyesét, vagy legalább ítéljék el a viselkedését. Néhány kolléganője elhatárolódott Weinsteintől, Jennifer Lawrence például úgy nyilatkozott, hogy habár dolgozott a producerrel, semmi ilyesmit nem tapasztalt, George Clooney elítélte Weinstein viselkedését, de a maga részéről korábban nem hallott ilyen pletykákat.

Tegnap előállt Gwyneth Paltrow, Angeline Jolie, akik elmesélték, hogy Harvey Weinstein ajánlatot tett nekik, zaklatta őket, Paltrow éppen Brad Pitt-től kért segítséget, aki akkor a barátja volt. Brad Pitt később Angeline Jolie férje volt, amúgy George Clooney egyik jó barátja. Aztán jött Asia Argento, aki elmesélte, hogy Weinstein orális szexre kényszerítette. A csontvázak sűrűn hullanak a nagy hollywoodi szekrényből. De vajon tényleg állíthatja valaki, hogy mit se tudott Harvey Weinstein viselt dolgairól? Aligha, a 2013-as Oscar-díj jelöltek bemutatásakor Seth MacFarlane azzal fejezte be a legjobb női mellékszereplőknek javasolt színésznők felsorolását, hogy:

„Gratulálok mind az öt hölgynek, nekik már nem kell a továbbiakban úgy tenniük, mintha vonzódnának Harvey Weinsteinhez”

Szokták mondani, hogy minden viccnek a fele igaz, nos, ennek inkább az egésze igaz lehetett. A producer csaknem 30 évig használta ki, manipulálta, szexuális zaklatott nőket, nem egyet, vélhetően nagyon-nagyon sokat. Egy egész szakma tudott róla, de mindenki hallgatott. Félelemből? Pénzért? Szégyenérzetből? Vagy mert azt gondolták, hogy természetes, ha így mennek a dolgok? Négy éve joviálisan nevetgéltek egy ilyen poénon, miközben pontosan tudták, hogy életeket tett tönkre Harvey Weinstein? Rettenetes sztori.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Ma valaki megpróbálhat átverni - szeptember 27.

Napi horoszkóp: Ma valaki megpróbálhat átverni - szeptember 27.

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.