5+1 csodálatraméltó nő, akiktől tanulhatunk

Néha mindenkit elhagy a motiváció, ami valljuk be, hogy a reggeli napindításhoz, a munkához, az edzéshez, a leszokáshoz, a kapcsolatmegújításhoz, az önfejlesztéshez, a hobbinkhoz, és szinte minden máshoz is elengedhetetlen mozgatórugó.

Nem könnyű mindig a csúcson lenni, kit ne gyűrne le néha a fáradtság vagy hagyná el a lelkesedését a hétköznapi élet forgatagában. Jöjjön néhány példaértékű nő, akik sikeres pályájukkal inspirálnak és tanítanak minket:

J. K. Rowling – Nem ismeri a lehetetlen szót

Segélyezett, elvált, egyedülálló anyából néhány év alatt az egyik legnagyobb írónő lett belőle. Kéziratát sorra utasították el a kiadók. Végül sikerült megállapodni eggyel, aki mindössze ezer nyomtatott kötetet ígért neki. Mostanra a Harry Potter sorozat több mint 400 millió példányban kelt el, generációformáló mű lett és már el sem tudjuk képzelni nélküle az életet. Rowling soha nem tett le az álmáról és még a legnehezebb időszakban hit benne, hogy sikerülhet.

9 könyv, ami J. K. Rowling szerint kihagyhatatlan

Ashley Graham – Gyönyörű a tested úgy, ahogy van

Társadalmunk egyik legnagyobb keresztje a megfelelés, ami mindennapi szorongássá eszkalálódott. Ashley első plus size modellként úttörő a divatiparban. Elhivatottan hirdeti, hogy nem a ruhacímkére írt szám alapján kell jellemezni a nőket. A sok negatív kritika ellenére békében él a testével és hatalmas karriert futott be modellként, nap mint nap bizonyítva, hogy néhány plusz kiló semmit nem befolyásol a kiegyensúlyozottságban.

Ashley Graham meztelen fotóval harcol a tökéletesség és az irreális elvárások ellen

Greta Thunberg – hallasd a hangod

A legfiatalabb, és egyben legtevékenyebb klímavédelmi aktivista még a tinédzser éveit tapossa, nevét mégis mindenki ismeri, amióta 2019-ben felszólalt több világkongresszuson és csúcstalálkozón, ugyanebben az évben pedig a Time az Év Emberének választotta. Fiatal kora ellenére sokan kételkedtek a szavában annak ellenére, hogy munkásságát már többször is jelölték Nobel-díjra.

II. Erzsébet brit királynő – őrizd meg a hitelességed

Az egyik legfiatalabb uralkodó volt, amikor trónra került és mivel azóta is ott ül, ezért ő a leghosszabb ideig uralkodó királynő is. 1952-es megkoronázása óta 13 miniszterelnököt látott. Lenyűgöző életpályája alatt végig odaadóan szolgált, hihetetlen státusza és személyisége a brit kultúra egyik fő támaszává vált. Manapság kevés állandó van az életünkben, de II. Erzsébet egész életében hű maradt magához és a pozíciójával járó feladatokat ugyanolyan alázattal végzi el, mint hajdanán.

Jane Goodall – A természet szeretete

Természet-és környezetvédelmi munkája egyedülálló a világon. Főemlőskutatóként rengeteg ismeretet köszönhetünk neki, elsősorban a csimpánzokról. 88 éves kora ellenére aktívan kampányol a mai napig az erdők fennmaradásáért, akár évi 300 napon is úton van, hogy tegyen ezért. A természet tisztelte és szeretete a modern társadalmunkban az egyik legfontosabb téma kellene hogy legyen, mégis méltatlanul elhanyagoljuk a kérdéskört. Jane elhivatottan küzd egész életében azért, amiben hisz: az ember és a természet békés együttéléséért.

Ruth Mosko Handler – Adj esélyt az őrült ötleteidnek

Hiába volt tele a világ játékbabákkal, Ruth férjével a garázsukban alapított műhelyt, ahol 1959-ben megálmodta, majd megalkotta a Barbie babát. A lányáról elnevezett újragondolt baba bejárta és meghódította az egész világot, amit rövidesen követett a fiáról elkeresztelt Ken is. Ki gondolta volna, hogy egy felnőtt testű gyerekeknek szánt baba ekkora sikert arat majd? Egy jó ötlet, vagy egy régi felújítása mindig vezet valahová!

Ha pedig egy igazán motiváló személyiséggel szeretnél megismerkedni, akkor hallgasd meg a Púdermentes podcast B. Nagy Rékával készült epizódját:

Ez is érdekelhet

Jenna Ortega nemcsak Hollywood új üdvöskéje, de a vörös szőnyeg új hercegnője is

Jenna Ortega nemcsak Hollywood új üdvöskéje, de a vörös szőnyeg új hercegnője is

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói