Senki nem hallgatta meg, hogy szexuálisan bántalmazták, Lily Allen is áldozat

2018.június.11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Amikor kirobbant 2017 őszén a Weinstein-botrány, és sorban álltak elő a hírességek és vallottak a bántalmazásukról, akkor sokakban felmerült a kérdés, hogy miért csak most mesélték el a történeteiket, miért hallgattak éveken át.

Lily Allen
Fotó: Getty Images

A #metoo-mozgalomból, a Weinstein és a hozzájuk hasonló erőszaktevők történetéből nagyon sokat kellene tanulnunk, igaz ehelyett feleslegesen olyan dolgokról magyarázkodunk hosszan, amik nem feltétlenül a legfontosabbak. Meg kellene tanulnunk például komolyan venni a jelzéseket, és komolyan venni azt, ha valaki elmeséli, hogy szexuálisan bántalmazták. Hogy nem szabadna ilyen-olyan indokokra hivatkozva félrenézni, az áldozatot hibáztatni, vagy meggyőzni őket arról, hogy csak félreértelmeznek egy szituációt. Ez volna az alap. Sajnos, gyakran szembesülünk azzal, hogy már az első lépcsőfokra sem tudunk fellépni, hogy reménykedhetünk abban, hogy lesz valódi változás?

El kellene olvasnod ezt a könyvet, mielőtt ítélkezel a szexuális zaklatásokról

El kellene olvasnod ezt a könyvet, mielőtt ítélkezel a szexuális zaklatásokról

Az éppen új lemezt kiadó Lily Allen egy hosszú interjúban mesélt a karrierjéről, amiben kifejtette, hogy ő maga is áldozat. Hogy ez évekkel ezelőtt történt szexuális zaklatásról miért csak most mesél, arra pontosan rávilágít, hogy mit tapasztalt, amikor a vele történt szörnyűségről beszélni akart.

„Amikor megtörtént, kényelmetlenül érzetem magam, hogy beszéljek erről, mert túl sok olyan emberrel volt kapcsolata, akikkel együtt dolgoztam. Akik befolyásosak, hatással vannak az én életemre is. De, ahogy Rose McGowan, én is beszéltem erről a körülöttem lévő embereknek, nőknek, és senki nem csinált semmit”

Lily Allen kifejtette, hogy a kiadója elutasította, hogy foglalkozzon az üggyel, mert a bántalmazója túl sok pénzt hozott a cégnek. Így aztán az énekesnő hallgatott, mert tudta, hogy a fontossági listán ő hátrébb van, mint a bántalmazója. Újra, megint egy olyan eset, amikor valaki a befolyásával és a hatalmával visszaélve szexuálisan kihasznál valakit, majd a felelősségre vonást szintén a hatalmának és a befolyásának köszönhetően kerüli el. Lily Allen ráadásul kifejtette az interjúban, hogy szerinte a zenei világban sokkal nehezebb kikerülni a szexuális ragadozókat, mert sokkal kisebb a szakma, sokkal jobban koncentrálódik a hatalom, és néhány tucat ember irányít. Lily Allen most sem merte elárulni a zaklatója nevét, de egy újabb fontos vallomás az övé, mert újra felhívja a figyelmet, hogy a szexuális zaklatások elkövetőit nagyon gyakran azért nem vonják felelősségre, mert egy sok-sok ember félrenéz, a hallgatásával legitimálja az erőszakos viselkedést.

Ha bántalmazó kapcsolatban élsz, szexuális bántalmazás áldozata lettél, merj segítséget kérni: nane.hu

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője