Ezek a filmek kasszát robbantottak 2022-ben

Ahogy közeledik az év vége, úgy gyülekeznek az év végi összegző listák, most éppen az derült ki, melyek azok a filmek, amelyek a legjobban teljesítettek. A lista elején található filmek voltak idén a legnagyobb durranások, de talán a sorrend nem mindenkinél lenne ugyanez, ha az ő személyes preferenciáiról lenne szó.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában című mozi hozta 2022-ben a harmadik legnagyobb bevételt
A Doctor Strange az őrület multiverzumában című mozi hozta 2022-ben a harmadik legnagyobb bevételt
Fotó: Profimedia

2022 még mindig nem volt egyszerű év a filmiparnak, hiszen bár már kinyithattak a mozik, azért még érezni lehet, hogy embereknek idő kell, hogy visszaszokjanak a megszokott kerékvágásba, és újra tökéletes esti vagy hétvégi program legyen, hogy moziba járhassanak. (Arról nem is beszélve, hogy a streaming-lufi egyre vadabbul terjeszkedik, és változtatja privát moziteremmé a nappalinkat.)

Izgalmas új trend bontakozik ki

Bár ez a lista csak a moziban bemutatott filmekkel foglalkozik, de itt érdemes megjegyezni azt is, hogy a legtöbb nézőt érdeklő filmek éves listáján, ahogy egyébként a különböző filmes díjátadókon is egyre többször tűnnek fel olyan filmek, amelyek nem kerülnek moziba, kizárólag valamely streaming szolgáltató felületén érhetőek el. Hogy ez az arány a jövőben hogyan fog alakulni, azt nem jósolnánk meg, mindenesetre az jól látszik, hogy a mozit kár lenne temetni, ugyanis a legsikeresebb filmek még mindig rengeteg pénzt hoznak a stúdióknak.

Az év filmje

Valószínűleg itthon is sokan látták azt a mozit, ami közel másfél milliárd dollár bevételt hozott a stúdiónak. A Tom Cruise főszereplésével készült Top Gun: Maverick az egész világot letarolta idén. A bemutatóra még Vilmos herceg és Katalin hercegné is ellátogatott. A hercegné egy gyönyörű hosszú fekete ruhát viselt, ami nem volt igazán kompatibilis a lépcsőkkel, de Tom Criuse úriemberhez méltóan egyből kezet nyújtott neki, és felsegítette. Nem lehet azt mondani, hogy Cruise nem tett meg mindent, hogy népszerűsítse a filmet, ugyanis James Cordent is egy vadászrepülőn fogadta, és elvitte egy körre, ami előtt a komikusnak halálfélelme volt, de végül megcsinálta, és egy életre szóló élmény lett belőle.

És a dobogósok

A második helyre került a Jurassic World: Világuralom. A készítőknek egyáltalán nincs okuk a panaszra, hiszen így is több mint egymilliárd dollár bevételt termelt. A film bemutatója előtt Chris Pratt és Bryce Dallas Howard árult el néhány kulisszatitkot, illetve az is kiderült, hogy kit milyen dinoszaurusz vagy állat falna valószínűleg fel.

Exkluzív: Chris Pratt elárulta nekünk, kit evett meg a dinoszaurusz a legújabb Jurassic World filmben

A harmadik helyen pedig a Doctor Strange az őrület multiverzumában című film nyert, ami megközelítette az egymilliárd dolláros bevételt. Ez volt 2022 egyik legjobban várt filmje, és úgy tűnik, nem okozott csalódást.

Ez a tíz legsikeresebb film

Ha maratont tartanál, akkor mutatjuk, hogy melyik az idei év tíz legsikeresebb filmje, de még mielőtt belekezdenél, azért jó, ha áttanulmányozod azt is, hogy a Marvel-filmeket milyen sorrendben érdemes megnézni.

  1. Top Gun: Maverick
  2. Jurassic World: Világuralom
  3. Doctor Strange az őrület multiverzumában
  4. Minyonok: Gru színre lép
  5. Batman
  6. Thor: Szerelem és mennydörgés
  7. Fekete Párduc 2.
  8. Water Gate Bridge
  9. Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai
  10. Sonic, a sündisznó 2.

Ne maradj le a többi filmes hírünkről sem!

Ez is érdekelhet

5 történelmi pillanat a 2023-as Grammy-gáláról, amire örökké emlékezni fogunk

5 történelmi pillanat a 2023-as Grammy-gáláról, amire örökké emlékezni fogunk

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói