Azahriah után újabb magyar előadó lépett fel háromszor a Puskás Arénában!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szigeti Zsófi énekes, dalszerző és producer, 2020-ban adta ki első dalát Solére néven, azóta gyakorlatilag az összes hazai fesztivált bejárta, és az egyik legfigyelemreméltóbb fiatal popénekesnőjévé vált. Most emelte a tétet.

Solére a Coldplay előtt
Solére a Coldplay előtt
Fotó: Rajo Zita

Tavaly Szigeti Zsófi, azaz Solére a Spotify Equal kampány nagykövete volt, május végén jelent meg második albuma, Boldogok vagyunk-e címmel, június elején a MÜPA-ban adott különleges koncertet, most pedig háromszor lépett fel a Puskás Arénában, hogy hangulatba hozza a közönséget a Coldplay teltházas bulijai előtt.

A három koncert után mesélt nekünk az élményeiről, hogy milyen gondolatok kavarogtak az előadóban egy olyan bulin, ahova szó szerint a világ minden pontjáról érkeztek rajongók, és hogy milyen volt a színfalak mögött Chris Martin, a Coldplay frontembere.

A Coldplay választotta, ő pedig el sem hitte

Egy olyan produkció, mint a Coldplay, nagyon ismeri a közönségét, és szereti maga kiválasztani azt az előadót, aki fellép előtte. A zenekar aktuális turnéjának a középpontjában olyan értékek állnak, mint a szeretet, az elfogadás, a környezetvédelem és a fenntarthatóság, ennek érdekében a turné károsanyag-kibocsátását sikerült már 51 százalékkal csökkenteni az előző turnéhoz képest, és a bevételekből több környezetvédelmi szervezetet is támogatnak, sőt fenntarthatósági jelentést is készítettek a turnéjukról.

Ezek után nem csoda, hogy az előzenekar kiválasztására is nagy hangsúlyt fektettek. „Úgy tudjuk, hogy szerettek volna kisebb előadókat támogatni a turnéjuk során, így merült fel az én nevem is az opciók között, végül rám esett a választásuk fél évvel ezelőtt. Először el se hittem, bekapcsolt nálam egyfajta “hiszem, ha látom” mechanizmus, de nagyon örültem neki, meghatódtam, és el is érzékenyültem” - meséli a GLAMOUR olvasóinak Zsófi, aki azt is elmondta, régebben nagyon szerette a Coldplayt, talán ki is mondhatjuk, hogy rajongó volt, és most is hallgatja őket.

„Szakmailag is óriási és zseniális a produkció, a csapat, minden, de tényleg minden profi, az egész olyan, mint egy álom” - mesélte Solére a harmadik koncert másnapján a friss élményeket, amelyekről fotókat is küldött.


Galéria

2024.06.21.

„Hidegrázós élmény” - Marsalkó Dáviddal beszélgettünk arról is, milyen lesz a hétvégi Halott Pénz koncert

„Hidegrázós élmény” - Marsalkó Dáviddal beszélgettünk arról is, milyen lesz a hétvégi Halott Pénz koncert

Mikor megvalósul a gyermekkori álom

Mindenkinek vannak olyan álmai, amit kisgyerekként sokszor elképzel. A 7-8 éves Zsófi számára ez az volt, hogy egy stadionban lép fel, kimegy a színpadra, és ott zenél. „Nagyon természetes volt az erre való ráhangolódás meg a készülődés is, mert tényleg egy álmom vált valóra, és egyszerűen csak befogadtam az érzéseket, amik jöttek, és nyugodt voltam nagyon, boldog és kiegyensúlyozott. Ez a három nap pedig tökéletes volt"

Az első koncert vasárnapra esett, reggel 9-10 körül értek oda, 11-től volt a beállás, ez az a folyamat, amikor gyakorlatilag beállítják a hangszereket, a fülmonitorokat, ellenőrzik, hogy minden jól szól-e, minden zenész hallja-e azt, amit hallani kell, gyakorlatilag egy rövid főpróba, mielőtt a közönség megérkezik. Háromtól pedig már a koncertre hangolódott a fiatal énekesnő. „Az utolsó egy óra az, amikor lelkileg is felkészülök kicsit, beéneklek, felveszem a fellépőruhámat, kicsit elcsendesedem. Aztán mentünk, játszottunk, és csodálatos volt.” - emlékszik vissza.

A Coldplay közönsége jól vizsgázott

Előfordul, hogy a közönség nem tulajdonít túl nagy szerepet egy-egy előzenekarnak, hiszen a főhőst várják, Solére viszont csupa pozitív tapasztalattal gazdagodott. Már az ő koncertjén is nagy volt a tömeg, de azt mondja, hogy számára sokkal könnyebb sok embernek játszani, mint kevésnek. A Coldplay közönsége pedig kifejezetten jófej közönség volt. „Nagyon interaktívak voltak, be lehetett őket vonni, nagyon sokat kontaktáltam a közönséggel mindhárom nap” - meséli, aztán pedig mind a három Coldplay koncertet is végig tudta nézni.

A Coldplay is megosztotta az Instagramján

Hogy a Coldplay nem csak marketingfogásnak szánta, hogy szeretne kisebb helyi előadót támogatni, és hogy valóban tetszett nekik Solére produkciója, azt az is bizonyítja, hogy megosztották őt az Instagramjukon is. „Nagyon kedvesek voltak, írtak nekem egy emlékkártyát, kaptam tőlük pezsgőt, az utolsó este pedig már kifejezetten praktikus kérdésekről beszélgettünk, hogy ki mennyit sportol és mióta, milyen étrendet követ, sőt nagyon vicces volt, hogy Chris Martinnal megvitattuk, ki milyen illóolajakat használ a koncertek előtt, beéneklésnél, alváshoz vagy meditációhoz.

Kipakoltuk, amink van, és volt kettő is, ami ugyanaz volt. Nagyon jó élmény volt, természetes, és emberi volt az egész” - meséli Solérei, aki azt is elmondta, hogy még csak próbálják feldolgozni az elmúlt napokat.

„Rengeteget voltam templomban” - Vallásról, gyökerekről, haragról mesél Dzsúdló

„Rengeteget voltam templomban” - Vallásról, gyökerekről, haragról mesél Dzsúdló

„Még elég sok minden ülepszik a fejemben, meg azért az nagyon durva, hogy mennyire elfáradtunk, azt hiszem, most két napot tudnék aludni egyhuzamban” - úgy érzi, kell pár hét, amire feldogozza az összes élményt. „Minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, mindenki óriási sikerélménnyel gazdagodott, és nagyon érdekes, hogy mindenkin máshogy jön ki.

Én kicsit becsendesülős lettem, érzem, ahogy dolgozza fel az élményeket az agyam”. És hogy mi az a momentum, amiről biztosan tudja már most, hogy örökre megmarad benne? Az első pillanat, amikor fellépek a színpadra. Az első napot sosem felejtem el. Még mindig a hatása alatt vagyok. - mondja. Túl sok pihenésre azonban nem lesz ideje, ugyanis a most megjelent lemezének dalaival a nyári fesztiválokon lehet majd találkozni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A szülinapos György hercegre alig ismertünk rá a friss fotóján, elképesztően hasonlít az apukájára

A szülinapos György hercegre alig ismertünk rá a friss fotóján, elképesztően hasonlít az apukájára

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)