13 híres szerep, amit visszautasítottak a sztárok és valószínű azóta is bánják

2021.augusztus.2.

Dőlj hátra, csukd be szemed, és képzeld magad elé Doktor Szöszit. Most őszintén, el tudsz képzelni mást, mint Reese Witherspoont ebben a szerepben? Ha te sem, akkor meg fogsz lepődni, mert eredetileg másra esett volna a választás. És így van ez olyan ikonikus szerepekkel is, mint például Vivian Ward a Micsoda nőből vagy Rose DeWitt a Titanicból. Az ezekből a szerepekből jól ismert színészek helyett mégis nem sokon múlt, hogy más arassa le a babérokat. Érdekel, kik utasítottak vissza óriási sikert hozó szerepeket? Akkor olvass tovább.

Titanic
Titanic
Fotó: Getty Images

1. Christina Applegate - Doktor Szöszi

Christina Applegate azzal az indokkal mondott nemet Doktor Szöszi szerepére, hogy nem szeretné ismételni önmagát (előzőleg az Egy rém rendes családban láthattuk). Döntését utólag meg is bánta.

2. Reese Witherspoon - Sikoly

A színésznő visszautasította Sidney Prescott szerepét, amelyben végül Neve Campbellt láthattuk, mondván, ez sem más, mint akármely horror film. Nem lett igaza, a Sikoly igazi kultfilmmé vált.

3. Garrett Hedlund - A szürke 50 árnyalata

Garrett Hedluns számára túl nagy elkötelezettséget jelentett volna a triológia, így hát visszautasította Mr. Grey szerepét. Nem tudjuk, ki bánja jobban, mi, vagy ő?

4. Anne Hathaway - Napos oldal, Felkoppintva

El tudod képzelni, hogy a tündöklő Jennifer Lawrence helyett eredetileg Anne Hathaway-t kellett volna látnunk a vásznon. És hogy mégis miért mondott nemet a szerepre? Egyszerűen más elképzeléseik voltak a rendezővel (David O. Russell) a film kreatív oldalát tekintve.

Egy másik szerepre is nemet mondott a színésznő, ez pedig nem más, mint Alison Scott a Felkoppintvában (a szerepben végül Katherine Heiglt láthattuk). Azzal az indokkal utasította vissza a szerepet, hogy ő maga nem édesanya, tehát sosem ment keresztül a szülésen, így nem biztos benne, hogy hitelesen el tudná játszani a szerepet, ezzel az indokkal sem fog több felkérést visszautasítani, ez biztos.

5. Drew Barrymore - Showgirls

Akár Drew Barrymore-t is láthattuk volna Nomi szerepében, de a színésznő nemet mondott a meztelenkedésre. Hát... Elizabeth Berkley nem jött zavarba!

6. Gwyneth Paltrow - Titanic

El tudjátok képzelni az álompárt Leonardo DiCaprio és Gwyneth Paltrow képében? Nehezen? Pedig így lett volna, ha a színésznő igent mond Rose szerepére, melyet először neki ajánlottak fel.

7. John Travolta - Forrest Gump

A színész őszintén bevallotta már több interjúja során is, hogy Forrest Gump szerepének visszautasítása élete egyik legnagyobb hibája volt a karrierje szempontjából.

8. Helen Mirren - A boldogság ára

Igen, jól látod. Mariah Carey szerepe eredetileg Helen Mirrenre volt kiosztva, ő viszont három nappal a forgatás kezdete előtt felhívta a rendezőt és visszamondta azzal az indokkal, hogy ez neki nem fog menni, hiszen van egy jól fizető állása. Ciki...

9. Julia Roberts - A szív bajnokai, Nász-ajánlat

Julia Roberts érdeklődését nem keltette fel Leigh Anne Tuohy szerepe, így a színésznő helyére Sandra Bullock került, aki végül nyert is egy Oscart a szereppel. Érdekesség, hogy a Nász-ajánlat című filmben is Juliára gondoltak először, majd a szerep végül ismét Sandra Bullockhoz került.

10. Sandra Bullock - Millió dolláros bébi

Ha már Sandra Bullocknál tartunk, azért neki se fért bele minden az idejébe. A millió dolláros bébiben Maggie szerepét időhiány miatt kellett visszautasítania, hiszen éppen akkor forgatta a Beépített szépség második részét, lehet, hogy nem ez volt élete döntése.

11. Johnny Depp - Meglógtam a Ferrarival

A színész elmondta, felkínálták neki a szerepet, de nemet kellett mondania a klasszikus hollywoodi indokkal: nem fért bele az idejébe.

12. Molly Ringwald - Micsoda Nő!

Micsoda óriási, óriási hiba... Molly visszautasította a szerepet, de nem bánja. Saját bevallása szerint Julia Roberts tette a filmet azzá, ami. Ez az ő szerepe volt.

13. Matt Damon - Avatar

Ha valaki, hát Matt Damon tudja, mi az a kasszasiker. Éppen egy ilyen forgatása (A Bourne-ultimátum) akadályozta meg egy másikban való részvételétől. Így hát végül Jake Sully szerepét időbeosztási problémák miatt nem tudta már vállalni.

Ez is érdekelhet

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő