Törőcsik Franciska: ,,A színészélettel alapvetően jár egyfajta bizonytalanság"

2020.november.17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Bár egy időre bezártak a színházak, Törőcsik Franciska színésznőnek szerencsére most sincs ideje a pihenésre. Amellett, hogy forgat, ismét nagyköveti szerepet vállalt a Highlights of Hungary csapatában.

Rengeteg színész élete megváltozott egy időre a múlt héten, a színházak bezártak. A te mindennapjaidra mekkora hatással voltak ezek a történések?

Az alaphangulatra természetesen hat ez furcsa, kiszámíthatatlan dolog. Bár pont ezt pedzegettem valakinek, hogy milyen érdekes, hogy a színészélettel alapvetően jár egyfajta bizonytalanság, kiszámíthatatlanság. Valamennyire a színészek a hosszú évek alatt már akklimatizálódtak ebben az érzésben, de az, ami most történik, az nagyon sok kolléga életét ellehetetleníti. Azóta nem sok emberrel találkoztam, jelenleg éppen forgatok, de abban biztos vagyok, hogy ezt a helyzetet az alternatív társulatok fogják a leginkább megsínyleni, illetve, akik most kezdik a szakmát és azok, akik tudatosan, saját döntés alapján vagy épp nem tudatosan periférián vannak. Furcsa hangulatot eredményez ez, sok mindent át kell gondolnia az embernek.

Elárulhatod, hogy mit forgatsz most?

A mi kis falunkban játszom, aminek az ötödik évadát most fejezzük be.

Kiindulva a sorozat hangulatából és atmoszférájából, így azért jut egy kis vidámság is.

Az igaz, hogy nagyon sokat nevetünk, és szeretjük ezt csinálni. Nagyon jó, hogy van munkánk, de a szakma bizonytalanságát mindenki másként éli meg, és azért ez érezhető.

Említetted, hogy a színészlét amúgy is feltételez egyfajta bizonytalanságot. Koronamentes időkben emellett a bizonytalanság mellett mi az, ami neked a biztos pontokat adja az életedben? Mi az, ami kikapcsol, megnyugtat?



Leginkább a hétköznapi, de jó dolgok, amik segítenek. Egy könyv, egy film vagy éppen a cicáim. Lassan másfél évesek, ők rengeteg pozitív energiát adnak, mindig feltöltenek. Nyilván amiatt, hogy sokféle dolgot csinálhatok, nagyon szerencsésnek érzem magam. Van, hogy inkább a zenén, az éneklésen van a hangsúly, van, hogy a szinkron kerül előtérbe, a forgatások vagy a színház. Igazán szerteágazó az életem és rengetegféle dolog talál meg. Ez a változatosság – ahogy szokták mondani – gyönyörködtet.

Tellay Levente, Törőcsik Franciska, Farkas Richárd

A tavaszi karantén szülte szabadidőt is kihasználtad, akkor egy kislemezen dolgoztál.

Igen, Balogh Borsa megkeresett pár dallal. Elkezdtünk együtt dolgozni, kreatívabbra sikerült az együttműködés, mint gondoltam. A vokál- és a szövegírásba is kicsit besegítettem. Kipróbáltam a vlog készítést is, félig humorból, félig kíváncsiságból, tulajdonképpen lekötöttem az energiáimat, de eközben is megtaláltak azért munkák, amiket otthon is el lehetett végezni, és ez igazán jót tett.

Most a Highlights of Hungary nagyköveteként keresitek az év kiemelkedő, magyar teljesítményeit. Hogy kerültél a csapatba?

2017-es teljesítményként 2018-ban jelölték a TÁP Színház Utas és holdvilág című előadását, amiben én is közreműködtem, így engem is elhívtak a díjátadóra. Nagyon jól érzetem magam, és igazán különlegesnek tartottam a kezdeményezést. Kategóriák nélkül jelölnek a nagykövetek különböző projekteket, azóta már tudom, hogy ezt több eszmecsere, nagy viták előzik meg. Hatalmas élmény volt akkor 55 projektet egymás mellett látni, valamelyik abban az évben ért mérföldkőhöz, másik része pedig abban az évben indult, és már sikereket ért el. A következő évben már én is meghívást kaptam a nagyköveti csapatba, ez lesz a második évem. Idén először lesz sportoló és séf nagykövet, így még szélesebb spektrumot lefedünk az általunk képviselt szakterületeken.

Mi alapján választasz? Azt figyeled, hogy mi hatott rád az évben, vagy ilyenkor nekilátsz egy komolyabb kutatómunkának?

Szeptemberben jött ismét a felkérés. Mivel tavaly már kaptam a Highlights-tól egy újfajta látásmódot, és tavasszal is dolgoztunk együtt egy a karantén alatti, gyors és hatékony teljesítményeket összegyűjtő Highlights+ listán, így már nem érkezem szűz szemmel. Igazán persze szeptemberben vetettem bele magam, ilyenkor sok cikket elolvasok, keresgélek, tanácsot kérek szociálisan érzékenyebb ismerősöktől. Már megvolt az első nagyobb megbeszélésünk, szinte kész van az ötös listám, de van még pár meccs, amit le kell játszanom magammal és a csapattal is.

Szöveg: Molnár Karesz

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A 10 leghatékonyabb szemránckrém 30 év felett, amit érdemes kipróbálnod

A 10 leghatékonyabb szemránckrém 30 év felett, amit érdemes kipróbálnod

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője