Zsófi most elárulja, hogy milyen is egy amszterdami egyetemista élete

2018.október.12.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Újra Amszterdamból írok nektek! A héten rengeteg tennivalóm volt itt. Az egyik írásomban mellékeltem nektek egy kis részletet a legújabb dalból, amin Nyitivel dolgozunk. Azóta elkészült a teljes dal demója, tehát nincs más hátra, mint rögzíteni az egészet stúdióban.

Zsófi most elárulja, hogy milyen is egy amszterdami egyetemista élete
Fotó: Komróczki Diána

Arról is írtam már, hogy szeretnénk minél több külföldi zenésszel együtt dolgozni, így a héten a legtöbb időm azzal telt, hogy sok-sok itteni hangszeressel és énekessel találkoztam. Átbeszéltük a koncepciót, hogy hol és mikor szeretnénk felvenni az anyagokat.

Szigeti Zsófi zenekara teljesen megváltozik a jövőben

Szigeti Zsófi zenekara teljesen megváltozik a jövőben

Szeretnék kicsit arról is mesélni, milyen az élet az egyetemen. Ma szerda van, 8-kor keltem és 10-től este fél 7-ig voltak óráim. Egyébként a szerda a legfárasztóbb és egyben a kedvenc napom. Egész nap pörgök, a barátaimmal vagyok, olyan kis tempós az egész.
A suli egyébként vízparton van egy nagyon hangulatos helyen. Ha jó idő van, amikor csak lehet a stégen napozunk. Ma hétágra sütött a nap, úgyhogy ma sem tettünk másképp! 

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/Boww5yMCFE-/?utm_source=ig_embedutm_medium=loading" data-instgrm-version="12" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> A bejegyzés megtekintése az Instagramon #school #vibes #laaav Zsófia Szigeti (@zsofi.sz) által megosztott bejegyzés, Okt 10., 2018, időpont: 11:02 (PDT időzóna szerint)

Most nagy a pörgés, mert nem rég hirdettek ki egy pályázatszerű "versenyt", ami kicsit olyasmi, mint Magyarországon a Hangfoglaló Program, annyi különbséggel, hogy nem indulhat rajta bárki, csak az, aki a kijelölt 3 egyetem közül az egyikbe jár. Az én sulim a 3 közül az egyik, így én is indulhatnék a Shaibóval, de ezzel még várunk egy kicsit, hogy kész legyenek az új dalok. Jövőre viszont biztosan nevezünk. A verseny kétfordulós és a nyertes csapat 10.000 eurót kap lemezfelvételre (elég király!).

Ezenkívül iszonyú nagy segítség nekünk, hogy az iskolának van egy booking agency része, ami kapcsolatban van az összes holland koncert- és fesztiválszervezővel. Év elején regisztrálhattunk hozzájuk, mint alkotó és önálló koncerteket preferáló művész, vagy mint kísérőzenész, vagy akár mindkettő. Az én esetemben (önálló koncertek) be kell küldeni a saját kompozícióidat, Facebook oldalt, mindenféle anyagot, ami a zenekarodhoz tartozik, és ők folyamatosan bombáznak mindenféle koncert lehetőséggel. Én előre jeleztem, hogy tavasszal szeretném az első Shaibo bulit itt, mert addigra tudunk elkészülni minden tervezett dallal.
Az iskola szuper lehetőségeihez tartozik még, hogy a BA alatt mehetünk Erasmussal Európába (mint a legtöbb egyetemen az EU-ban) plusz a master alatt egy évre Amerikába.

Szerintem ebből valamennyire ti is érzitek, hogy eléggé előrehaladott rendszerben tanulhatunk és élhetünk itt. Ez már a legkisebb dolgokban is meglátszik: a büfében a teljesen vegán ételektől elkezdve a snackeken, nasikon át a húsimádó ételekig mindent kapsz, vagy például ahogy a suli gondoskodik a diákok lakóhelyéről. Év elején feliratkoztunk egy listára, körülírtuk, hogy milyen lakást szeretnénk (mekkorát, egyedül vagy baráttal-barátnővel, van-e háziállat), és ők amint lehet, keresnek nekünk egy lakást sokkal olcsóbban, mint az átlagárak Amszterdamban. De ez általában majdnem egy tanévet vesz igénybe (hosszú a várólista), szóval addig ki kell húznunk valahol. A 25 év alattiak egyébként, visszakapják a tandíj 50%-át az iskolától, így én a teljes tanévre 1000 eurót fizettem, ami szerintem ahhoz képest, hogy egy elég nívós nyugat-európai egyetemről beszélünk, nem horror.

Szóval elég jó itt, de természetesen ahhoz, hogy előrehaladj és sikereid legyenek, keményen meg kell dolgoznod. Éppen ezt teszem én is, szervezgetem az új single körüli teendőket, stúdiózást az itteni zenészekkel, és alig várom, hogy a jövő héten "bemutathassam" őket nektek. Addig is itt egy kis videó arról, hogy hogyan telnek az egyetemen a naplementék suli után:

Csók 

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője