Nézd a jó oldalát: egy csomó pénzt spórolhatsz a karantén alatt

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Oké, a karantén nem buli. Oké, a világjárvány borzalmas. De, ha folyamatosan csak a negatív gondolatok járnak a fejünkben, azzal egyáltalán nem segítünk sem a világnak, sem magunknak.

Most nézzünk egy pozitív tényezőt, ami a karantén által sokakat érint. Mégpedig a spórolás. Mivel nincs lehetőségem a következő dolgokra, összeszámoltam, mennyi pénzt takarítok meg.

Étterem

Valamiért szokássá vált a barátaimmal, hogy olyan helyen találkozunk munka után, ahol lehet enni. Persze estére mindenki megéhezik, ezért ez egyáltalán nem csoda. Nem kell ötcsillagos étteremre gondolni, van, hogy egy egyszerű pizzériáról van szó. Viszont bárhogy is nézzük 3000 forint alatt nem nagyon lehet megúszni egy beülős kajálást. Ez pedig általában minimum 2 alkalommal megtörténik hetente. Tehát kb. heti 6000 forint, ami havi szinten kb. 20 ezer forint.

Edzőterem

Bárhogy is nézzük a kondibérletek 14000-28000 forint között mozognak. Nézzünk egy átlagot, ami havi kb. 20 ezer forint.

Mozi

Moziba is eljártam havonta minimum kétszer. Ami összesítve annyit jelent, hogy: egy mozijegy ára kb. 2000 forint. De részben a popcorn miatt megyek úgyhogy: egy közepes popcorn menü ára: kb. 1500 forint. Ez alkalmanként 3500 forint. Tehát havonta 7000 forint. Nem jó, de nem is tragikus.

BKV bérlet

Ez egy nagyon egyszerű egyenlet. Már a gondolattól is pánikrohamot kapok, hogy nincs bérletem, úgyhogy soha nem merném megtenni, hogy kockáztatok és ezen spórolok. Tehát: 9500 forint.

Ruhavásárlás

Szomorú, de ha folyamatosan dolgozom, inspirálódom, mindig eszembe jut valami, ami hiányzik. (Dehogy hiányzik.) Úgyhogy havonta minimum 10 ezer forintot elköltök a divatra.

Utazás

Nem Maldív-szigeteki utazásra kell gondolni, de ha hazavonatozom a szüleimhez havonta kétszer, az minimum 10 ezer forint.

Élelem

Kezdjük rögtön az elején. Reggel elindultam dolgozni, szembejött a Lipóti pékség, persze szépen mosolygott rám a kakaós csiga, úgyhogy vettem egyet vagy kettőt. Néha kettőt, ami már kb. 600 forint. Mit ebédeltem? Hát a munka mellett nem sokszor volt időm főzni, úgyhogy általában rendeltem. Ha előre rendelős helyről szereztem be az ételt, akkor olcsón megúsztam, kb. heti 5000 forintból. De sokszor nem voltam eléggé előrelátó, és az utolsó pillanatban rendeltem (11 óra 30 perckor farkaséhesen!) napi 2000 forintért. Nézzük a legrosszabb esetet, ami havi kb. 50 ezer forint. Atyaisten. Ennyit azért biztosan nem költöttem ételre, de ami biztos, hogy a karantén alatt az otthoni főzéssel sokkal kevesebbet költök. Egy átlagos kaját kb. 2000 forintból ki lehet hozni, ami három napig ehető. Tehát kb. 20 ezer forintból le lehet tudni az étkezést.

Az étkezés kiadásait nem lehet teljesen leredukálni, de a fentebb említett költségeimmel ez történt.

Így aztán (az élelmet nem számítva) kb. 76 ezer forintot spóroltam meg!

Ez nem azt jelenti, hogy bizonyos kiadásaim nem nőttek volna meg. Például a home office miatt a rezsi biztosan több lesz.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez tényleg Meghan Markle? Még sosem láttuk ilyen ruhában!

Ez tényleg Meghan Markle? Még sosem láttuk ilyen ruhában!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője