Steiner Kristóf: „Az is jó, ha nincs minden jól, és vannak rossz napok, hetek”

Ma már teljesen megbékélt önmagával, de az önismereti utazást egy életen át tartó munkának tartja Steiner Kristóf, akinek a rendszeres elvonulások is sokat segítenek
Ma már teljesen megbékélt önmagával, de az önismereti utazást egy életen át tartó munkának tartja Steiner Kristóf, akinek a rendszeres elvonulások is sokat segítenek
Fotó: GLAMOUR Hungary

Fent, lent. Aztán még magasabban és még mélyebben. Mind ismerjük az érzést - keressük a biztonságot és a stabilitást, de csak kevesen vállalunk közben valódi felelősséget azért, ahogyan magunkat érezzük. Steiner Kristóf Jól leszel sorozata pont ezért született.

A motiváló Insta posztok szerint nem az úticél, hanem maga az út számít. Ugyanakkor ugyanezek az oldalak állítják, hogy igenis van fény az alagút végén. Megnyugtató, mégis összezavaró, igaz?

Jól leszel

Csak merd megosztani másokkal az utazásod történetét, és azok jó és rossz állomásait, ugyanakkor, ne számolj be mindenről mindenkinek, hiszen ez a te, saját, személyes folyamatod.

Jól leszel

Csak légy a jelenben - ne a kifürkészhetetlen jövőben és a megváltoztathatatlan múltban, ugyanakkor jövőkép nélkül, és a múltbéli traumák felismerése nélkül nem tudhatod, ki vagy, és mi történik veled a jelenben.

Jól leszel

Csak ismerd fel, hogy igenis van erőd változni és változtatni, és vállalj felelősséget a saját életedért, ugyanakkor ismerd fel, hogy nem vagy hibás, és ha falakba ütközöl a változás és változtatás során, akkor tudd, hogy az természetes.

Jól leszel

Csak ne ess abba a hibába, hogy másokat okolsz, ugyanakkor merd kimondani, hogy a szüleid, testvéreid, tanáraid (is) mentális zavarokkal küzdöttek, küzdenek.

glamour plusz ikon Steiner Kristóf: „Már nem ahhoz mérem magam, hol vagyok ahhoz képest, ahol mások tartanak”

Steiner Kristóf: „Már nem ahhoz mérem magam, hol vagyok ahhoz képest, ahol mások tartanak”

Jól leszel

Csak fektess időt, energiát, pénzt abba, hogy megértsd a diagnózisodat, ugyanakkor fektess időt, energiát, pénzt abba, hogy ne azonosítsd magad a diagnózisoddal.

Jól leszel

Csak találj megnyugvást abban, hogy millió más hozzád hasonló ember küzd a tiédhez hasonló problémákkal, ugyanakkor találj megnyugvást abban, hogy senkihez sem hasnlítod magad, hiszen mindannyiunkból csak egy van.

Jól leszel

Csak építsd fel a napi rutnodat, étrendedet, edzéstervedet, mikor és mennyit, hol és milyen pózban ülve dolgozol, ugyanakkor légy megengedő és elnéző magaddal, legyen helye az életedben a spontaneitásnak és a pihenésnek is.

Jól leszel

Csak emlékezz rá, hogy te vagy az életed főszereplője, és nem kell megalkuvónak lenned a saját kiteljesedésed kapcsán. Ugyanakkor légy empatikus másokkal szemben, és emlékezz: minden emberi kapcsolat kompromisszumokkal jár.

glamour plusz ikon „Beszélgetni kell, segítséget kell kérned. Nincs ebben semmi szégyellnivaló”

„Beszélgetni kell, segítséget kell kérned. Nincs ebben semmi szégyellnivaló”

Jól leszel

Csak fogadd el végre, hogy ha bajban vagy, igenis szükséged van egy szakemberre, aki segít kibogozni a dolgokat, ugyanakkor fogadd el végre, hogy más nem végezheti el helyetted a munkát, és semmilyen terápia nem varázspirula a bajra.

Jól leszel

Csak tanuld meg minimalizálni az elvárásaidat és igényeidet aszerint, mire van valóban szükséged, ugyanakkor ne a szükség, hanem a törekvés vezéreljen, és sose elégedj meg a minimummal.

Jól leszel

Csak kövess be inspiráló, ösztönző, lelkesítő Insta oldalakat, amelyek segítenek megtalálni a helyed a világban, ugyanakkor ne az alapján keresd a helyed a világban, hogy mások hol tartanak, és kövess ki minden olyan Insta oldalt, amelyek nyomást helyeznek rád azzal, hogy mindenáron motiválni próbálnak.

Jól leszel

Csak vedd körül magad emberekkel, engedd, hogy hatások érjenek, utazz és tapasztalj, ugyanakkor ne bújj el a tömeg magányossága mögé, ne hajszold a hatásokat, és találd meg a tapasztalni-való élményeket ott, ahol vagy.

Jól leszel

Csak ne foglalkozz mások véleményével, és ne figyelj rá, ki milyennek lát kívülről - egyedül te tudhatod igazán, ki vagy és hol tartasz, ugyanakkor tudd, anélkül, hogy észrevennéd és befogadnád azt is, ahogyan mások értékelnek, nem lehet teljes az én-képed.

glamour plusz ikon Csernus Imre: „A magyarok nem mernek beszélni a hiányosságaikról, miközben tagadják a hibáikat”

Csernus Imre: „A magyarok nem mernek beszélni a hiányosságaikról, miközben tagadják a hibáikat”

Jól leszel

Csak ne szégyelld, ha gyógyszerekre van szükséged, hogy egyensúlyban tartsd magad, ugyanakkor ne válj függővé a gyógyszerektől, hiszen a szer-függőség nem lehet az egészséges egyensúly része.

Jól leszel

Csak találd meg az apró csodát minden napban, és a reményt, szépséget, pozitivitást minden napban, ugyanakkor ne seperd a toxikus pozitivitás szőnyege alá a negativitást, és lásd be, hogy az is jó, ha nincs minden jól, és vannak rossz napok hetek, hónapok, sőt, nehéz év(ek) is.

Jól leszel

Csak merd megélni a benned lévő szexualitást, ne engedj teret a slut-shaminnek, és teljesítsd ki a nőiességet / férfiasságot, ugyanakkor ne légy a társadalmi probléma része, mely az egyén szexualitását glamurizálja, és ne azonosulj a sztereotip gender-szerepekkel.

Jól leszel

Csak függetlenítsd magad a közösségi médiától, ne kövesd megszállottan a híreket, és óvd magad az ökológiai katasztrófák-triggerelte klíma szorongástól. Ugyanakkor vigyázz, hogy ne bújj el egy kő alatt, maradj tájékozott, légy jól informált, és tudj hozzászólni az aktualitásokhoz - másképp hogyan is akarhatsz változást.

Jól leszel

Csak értsd meg, hogy nem tudsz mindenkin segíteni, és nem lehet a te egyéni felelősséged, hogy minden szenvedő embert kiemelj a küzdelméből, nem áldozhatod fel a saját jóllétedet mások jólétének oltárán. Ugyanakkor értsd meg, hogy ha mindenki így gondolkodna, talán senki sem segítene senkinek, az a kevés, aki pedig igen, rettenetes súlyt cipelne a vállán, amelyen mindannyiunknak osztoznunk kellene.

Jól leszel

Csak légy mindig alázatos és szerény a fejlődéseddel kapcsolatban, és merj kérdéseket feltenni magadnak, ugyanakkor ne kérdőjelezd meg magad, mindig légy tisztában az értékeiddel, és ne hagyd, hogy bárki megingasson az önbizalmadban.

Ilyen egyszerű, ugyanakkor ilyen nehéz. Ezért kell egyszerűen csak elengedni, ugyanakkor ezért kell olyan sokat foglalkozni vele. És bár ez az írás talán semmire sem ad igazán választ, ugyanakkor, talán - egy kicsit - mindenre.