1 éves lett a Hajógyár

Hirdetés

2022.december.6.

A magyar könnyűzene felülete mozgalmas évet tud maga mögött, online és offline jelenléttel is képviselte és közvetítette a hazai produkciókat.

hajogyar 1 eves glamour
Egyéves lett a Hajógyár!
Fotó: Hajógyár

Országosan mozikban játszott saját gyártású koncertfilm, a zene és társművészeti ágainak crossover eseményei, a mai magyar underground és mainstream zene legkiemelkedőbb produkcióival megvalósult Legendák elnevezésű projekt, az egész nyarat átívelő – saját színpaddal megvalósított – fesztiváljelenlét, és a Klipszemlével való együttműködés – ilyen volt a popkultúra kikötésének első éve!

A Hajógyár videós csatornájának tavaly augusztusi indulását követően idén elstartolt a hajogyar.hu, ami multimédiás platformként egyszerre nézhető, olvasható és hallgatható formában is közzétesz minden tartalmat. A felületen közel 30 féle műsor 300 adása jelent meg az elmúlt egy évben, amikben szerte a Kárpát-medencéből több mint 200 alkotót ismerhetett meg közelebbről a közönség.

A művész mozik országos terjesztésébe is bekerülő Carson Coma koncertfilm volt a következő meghatározó mérföldkő, melynek során a Hajógyár stábja az utóbbi évek egyik legsikeresebb zenekarának új lemezéhez és leghíresebb dalaihoz készített dokumentum- koncertfilmet.

A multimédiás platform másik jelentős – jelenleg is futó – projektje a Hajógyár x A38 eseménysorozat, ami az A38 Hajó koncerttermében kerül megrendezésre minden kedden. A négy téma mentén hétről hétre megvalósuló estek a zene és társművészeti ágainak kapcsolatát, valamint a magyar könnyűzene alkotóit és a popkultúra szereplőit mutatják be. A teltházas estek egyik legnagyobb sikere, hogy nemcsak a különböző művészeket késztette együttműködésre, hanem a közönség táborai között is létrejött az átjárás.

A Hajógyár nyarának egyik nagy durranása a Strand Fesztivállal közösen létrehozott Legendák projekt volt, amiben a mai magyar underground és mainstream zene legkiemelkedőbb produkciói az eredeti dalok szerzőivel dolgoztak fel ikonikus, régi slágereket.

A sokoldalú koncepcióban olyan előadók fértek meg egymás mellett, mint az Analog Balaton, az Ivan & The Parazol, a Valmar, Lovasi András, Charlie és Szikora Robi. A közös munkát végigkísérte a Hajógyár kamerája, így minden produkcióról készült videóklip, de a feldolgozások élőben, a Strand Fesztivál színpadain is elhangzottak.

A VOLT, az EFOTT, a Művészetek Völgye, a Sziget, a STRAND fesztivál és a SZIN is helyszínt biztosított ahhoz, hogy a HAJÓGYÁR Petőfi Színpadán ismert vagy a nagyközönség számára még ismeretlen, tehetséges művészek állhassanak színpadra és juthassanak el a közönségükhöz. A nyári szezon tehát erős volt: közel 100 zenekar, több mint 200 koncert, tízezer főt is meghaladó helyszíni néző és valódi legendák – ez a HAJÓGYÁR mérlege az idei fesztiválszezonban.

A Hajógyár szeptemberben együtt szervezte meg szülinapját a magyar zeneipar egyik legfontosabb eseményével. A Hajógyár x 06. Magyar Klipszemle ezúttal nem csupán a hazai klipgyártók elismeréséről szólt, hanem a Hajógyár zenei és szakmai programjairól, a Hajógyár díjról és első születésnapjáról is egy teltházas afterparty-val.

Az elkövetkezendőkben pedig megéri figyelni a megújult honlapot, ahol hamarosan friss könnyűzenei pályázati kiírások jelennek meg.

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói