Helytakarékos ötletek a konyhában

Promóció

2017.augusztus.23.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A legtöbb konyha nincs túlméretezve, és idővel egyre több minden gyűlik össze benne, amiket egyre kevésbé tudunk hova tenni. A következő tippekkel felszabadíthatod a túlzsúfolt konyhádat anélkül, hogy meg kelljen válnod a kedvenc macis bögréidtől.

Falak

A konyha fala hatalmas tárolófelület lehet, és ha ízlésesen használjuk, még fel is dobhatjuk vele a konyhánk kinézetét. Sokan a falon tartják a papírtörlőt, a fűszereket vagy a késeket, de kerülhetnek ide akár a bögrék, vagy a nagyobb edények is. Számtalan megoldás létezik a falra függesztésre: kis akasztók vagy tüskék segítségével, polc-szerűen, lécekre akasztva vagy akár mágnessel fémfelületre is helyezhetjük azokat az eszközeinket, amikre folyamatosan szükségünk lehet. Ha valami kell, csak lekapjuk a falról, nem kell fiókokat vagy ajtókat nyitogatni.

A szekrényajtók belső fele

Szintén legtöbb esetben kihasználatlan terület a konyai szekrényeink ajtajainak belső fele. Ahogy sokan a kukát ide helyezzük, az alsó vagy felső szekrényajtók belső felén tarthatjuk például a sütőpapírt, fóliákat, kukás zsákot, de akár a műzlisdobozokat, vagy az edényeink fedőit is. Néhány egyszerű tartóelem felszerelésével egy csomó helyet szabadíthatunk fel a konyhánkban, ha kihasználjuk ezeket a szabad területeket.

Mosogatógép

Bármennyire is hihetetlenül hangzik, a mosogatógép helyet szabadít fel a konyhában, hiszen egy csomó mindent elnyel. Gyakorlatilag kivált egy polcot, mert vagy tiszta edények, vagy koszosak vannak benne. Mosogatógép mindenféle méretben létezik, a legkisebb konyhába is találhatunk kicsi, keskeny kialakítású gépeket. Léteznek beépíthető mosogatógépek, amelyekkel a konyhabútorba rejthetjük a masinát, de választhatunk különálló gépet is, ami a konyhánk dísze lehet.

További helytakarékos tippeket a Finish weboldalán, mosogatógépeket pedig a Beko oldalán találhatsz.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője