10 sminktrükk, amire a beauty bloggerek esküsznek, de valójában egyetlen sminkmester sem használja őket

Ha te is felütötted már az Instagramod keresőjét, akkor nincs az az isten, hogy minimum 5 db olyan világmegváltó smink, sminkelési technika ne jött volna szembe veled, amit feltétlenül ki kell próbálnod, mert egy többtízezres követőtáborral rendelkező "influenszer" sminkguru mondja neked. Mindezzel együtt, nem szeretnénk egy percig sem megmondani, hogy mit KELLENE csinálnod az arcoddal. A tied és úgy sminkeled, vagy nem sminkeled, ahogy neked tetszik. Csupán eláruljuk sok-sok tapasztalattal a hátunk mögött, és olyan sminkmesterekkel való hosszú évekre visszanyúló közös munka után, akik tényleg a legjobbak a szakmában, hogy a hivatásos szakemberek messze elkerülik ezeket a technikákat még a legextrémebb fotózások alkalmával is - nem beszélve azokról a helyzetekről, amikor hétköznapi embereket sminkelnek hétköznapi helyzetekhez.

10 sminktrükk, amire a beauty bloggerek esküsznek, de valójában egyetlen sminkmester sem használja őket
Fotó: Nikkitutorials

A következő rendkívül népszerű beauty-technikákat nyugodtan elfelejtheted, hacsak az egész életedet nem a vörös szőnyegen vagy egy tökéletesen jól megvilágított hófehér szobában töltöd, ahol folyton fotók készülnek rólad Instagramra.

Íme 10 sminkelési trükk, amit a beauty influenszerek folyton ránk akarnak erőltetni, de konkrétan egyetlen hivatásos sminkes sem alkalmazza őket:

1. Alapozótenger

Az egyik legfontosabb dolog, amit el kell felejtened, az a temérdek mennyiségű alapozó használata. Nem értjük, hogy miért gondolják azt a beauty bloggerek, hogy ahhoz, hogy igazán szép legyen az arcod egy fél üveg alapozót magadra kell kenni. A legkellemesebb látványt épp egy leheletnyi, a bőröd színével megegyező alapozóval vagy színezett krémmel éred el. Annyit viselj, amennyitől már komfortosan érzed magad a bőrödben.

7 ok, amiért nem az igazi a manikűröd

7 ok, amiért nem az igazi a manikűröd

2. Festővászon

A beauty guruk valamiért a többcentis vastagságú korrektorháromszögek felfestésében hisznek, amit feltétlenül használni kell nagyjából az egész arcon. A korrektornak az a feladata, hogy az apró hibákat elfedjük vele célirányosan, teljesen fölösleges felpakolni ebből az amúgy is nehéz anyagból annyit mindenfelé az arcodon. Nem elmosni akarjuk az emberi vonásokat, hanem frissíteni, világosítani a bőrt, kiemelni az adottságokat. Használj rózsaszínes, barackos árnyalatú korrektort a szemed alatti karikák elfedésére és a bőröd színével tökéletesen megegyezőt a pattanásokra. Egyébként egy kis természetes árnyék pont keretezi a szemed anélkül, hogy utána sok szemhéjpúderre lenne szükség, úgyhogy ne félj annyira a karikáktól.

3. Jólsültek

Hacsak nem a nagymamád finom sütijéről van szó, vagy éppen olyan dolgokról, amik 4:20-kor történnek, akkor felejtsd el a bakinget. A szemed alá felvitt félkilónyi púder, amit aztán belekensz a bőrödbe, egy régi és nagyon nehéz technika, amit első sorban a színpadra készítettek azért, hogy sokáig fent maradjon az izzadság ellenére is sminkje a színészeknek. Senkinek nincs szüksége ennyi korrektorra a szeme alatt, kivéve ha egy másik nem illúzióját akarja kelteni. Ráadásul ez a sok termék egyáltalán nem kíméletes az amúgy is nagyon érzékeny, szemed alatti vékony bőr számára.

4. Az a sok kontúr

Nem tudjuk, hogy a beauty influenszerek milyen helyeken járnak, ahol folyton be kell árnyékolják a fél fejüket azokkal a mélybarna, vöröses bronzosítókkal, de a valóság abszolút nem kívánja meg ezt. Ami ennél is fontosabb, a kontúrozás tényleg csak a jól megvilágított fényképeken néz ki jól, ráadásul általában csak akkor, ha szemből készül az a bizonyos fotó, úgyhogy inkább tartogasd a kontúrozást egy jó szelfire. A napon minden, ami kicsivel is több egy leheletnyi terméknél, olyan látványt kelt, mintha nagy barna csíkok fednék az arcod.

Ezek a sminktrendek hódítanak most a vörös szőnyegen!

Ezek a sminktrendek hódítanak most a vörös szőnyegen!

5. Fénylő diszkógömb

Ha az influenszereken múlna, akkor azt akarnák, hogy úgy highlighterezz minden nap, mintha az Óz, a csodák csodája Bádog Favágójának a szerepére jelentkeznél. Hacsak nem egy olyan témájú fotósorozatot készítesz (magadról), amin a hangsúly a metálos szetteken van, akkor teljesen fölösleges ennyi highlightert használni. Ha szeretnéd tudni mi a titka azoknak a tökéletes film-, fotó-, vörös szőnyeges sminkeknek a sztárokon, eláruljuk: a titok a visszafogottságban van. Próbáld ki az enyhe gyöngyházfényű, vizeshatású kiemeléseket, de csak a legfontosabb helyekre kerüljön belőle egy kis kevés.

6. Csillogó orr

A beauty guruk között terjedő egyik legértelmetlenebb technika az orr hegyének fényesítése. Az orr az első dolog az arcodon, amit egy sminkes lepúderez és megpróbál minél kevesebb figyelmet vonni rá. Azzal, hogy fényesíted a hegyét egyáltalán nem lesz vékonyabb az orrod, sőt még jobban kiemeli az arcodból, miközben zsíros, izzadt hatást is kelt.

7. Támad a szemöldök!

Amikor a szemöldököt az arc keretének nyilvánították ki a sminkesek, akkor nem arra gondoltak, hogy olyan erőteljesen ki kell hangsúlyozni, mintha konkrétan egy mahagóni keretbe fognád a szemedet. Nyiss ki akármilyen magazint, és garantáltan nem fogsz benne olyan fotót találni, ahol a sminkes ne csak épp felfelé fésülte volna a modell szemöldökét. És tényleg nincs is más dolgod vele, ha kellőképpen természetes, dús a szemöldököd. Ha azonban nem vagy ilyen szerencsés, akkor sem az a megoldás, hogy ujjnyi vastagságú piócákat rajzolj a szemöldököd helyére. Helyette inkább fésülj bele egy kevés barna púdert, vagy halványan, a szőrök mentél rajzolj bele pár extra szálat egy szemöldökceruzával, esetleg zselézd felfelé. Máris sokkal hihetőbb lesz, mint azoknak a felmázolt szemöldökű Instagram-sztároknak az ábrázata.

8. Mélyítsen más

Tudod, hogy kik használják a mélyítővonalat? A férfiak – amikor nőknek sminkelik magukat! A hangsúlyos mélyítővonalas sminket a transzvesztiták alkalmazzák főleg, mert a női szépségideált akarják mindenképpen megidézni magukon, a mandulavágású, nagy szemeket. Ha biológiailag nő vagy, akkor eleve megvan hozzá a csontozatod. Ne vesztegess fölösleges energiát a mélyítővonalakra, inkább használd azt az időt arra, hogy a szemed adottságait, a saját vonalaidat követed és hangsúlyozod ki. A mélyítővonalak inkább csak csukott szemmel néznek ki jól egy agyonretusált fotón, de a valóságban inkább nevetséges.

9. Csókos száj

Ha nem egy jókezű bőrgyógyász vagy plasztikai sebész székében ülsz, aki egy vaskos fecskendő hialuronsavval akar megörvendeztetni, akkor sajnálatos módon egy barna szájceruzától és egy nude rúzstól nem lesz belőled Angelina Jolie. Nyilván senki nem is hitte el, amikor Kylie Jenner ajkai hirtelen csak "a trükkös szájfestésnek" köszönhetően váltak olyan dússá valamikor 2014 környékén, ahogy szerette volna nekünk beadni. Az igazság az, hogy míg egy semleges színű szájceruzával valóban rá tudsz csalni néhány millimétert az ajakaidra, addig egy sötét ceruzával és egy nude rúzzsal, mint amit a kedvenc influenszereid oly sokszor viselnek, inkább csak közönséges leszel, mintsem szexi.

Hogyan egyenesítsd jól a hajad: 10+1 hajvasalási tipp az egészséges, fényes frizura érdekében

Hogyan egyenesítsd jól a hajad: 10+1 hajvasalási tipp az egészséges, fényes frizura érdekében

10. Átváltozóművészek

Lehetetlen úgy megnyitni az Instagramot, hogy ne jöjjön szembe veled legalább 10 előtte-utána fotó. Az Instagram és a Youtube elég nagy szeletét az ilyen típusú videók teszik ki, amelyekben teljesen átváltoznak valaki mássá a szereplők azért, hogy elrejtsék a hibáikat és egy komplett másik embert varázsoljanak magukból. A sminkesek egy teljesen másik világban élnek, ők a tudásukat arra használják, hogy kihozzák és hangsúlyozzák egy-egy arc karaktereit, különlegességeit, szépségét, hogy azzal dolgozzanak, ami adott. Ebben az átváltozó világban az az érzésünk, hogy a nők elveszítik azok a jegyeket, amelyek különlegesen széppé teszik őket.

De a lényeg, hogy mindez csak smink. Játszani kell vele, bátran, próbálj ki új dolgokat, kísérletezz, csinálj akár hülyét is magadból olykor. Először is senki nem mondhatja meg neked, hogy mit csinálj a saját testeddel és arcoddal, másrészt pedig, ha nem jó, úgyis le tudod mosni, és legközelebb nem csinálod. A legfontosabb: arra használd a sminket, hogy az adott szépségedet emeld ki vele, ne akarj semmilyen aktuális beauty trendnek, szabálynak megfelelni, mert azzal elrejted a valódi énedet, és az pont az ellenkezője a szépnek.

Ez a cikk eredetileg a Fashion Journal oldalon jelent meg.

Ez is érdekelhet

Karakteres formák, látványos színek: megérkezett a Furla új kollekciója

Karakteres formák, látványos színek: megérkezett a Furla új kollekciója

G-Életstílus

Alvás előtti meditáció - Működik?

Alvás előtti meditáció - Működik?

G-Test

Férfiak, akik a mellrák elleni küzdelem aktivistái

Férfiak, akik a mellrák elleni küzdelem aktivistái