5 bőrápolási mítosz, amit azonnal le kell dönteni

2020.november.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A bőrápolással kapcsolatban már rengeteg helyről tájékozódhatunk, azonban ti is biztosan észrevettétek már, hogy sok helyen A-t egy másik oldal pedig B-t mond. Mindenesetre vannak olyan alapvető dolgok, amikkel félreinformálnak minket, pedig igenis fontosak a bőrápolás szempontjából!

5 bőrápolási mítosz, amit azonnal le kell dönteni
Fotó: Northfoto

Íme 5 szépségápolási mítosz!

1. A hidratáló elhanyagolható.

Valószínűleg egy lustálkodó nőtársunk találhatta ki, ez azonban biztos receptje annak, hogy a pórusaid eltömődjenek. Sőt, még az olajos bőr is könnyen dehidratáltá válhat ennek következtében, ugyanis a bőr olajosodása nem függ össze a hidratáltságával.

2. Zsíros ételeket eszel? A pattanások garantáltak.

Tévhit, hogy bizonyos ételek fogyasztása a bőr gyorsabb zsírosodásához vezet. Nincs összefüggés a kettő között, azonban ha hajlamos vagy az aknékra, pattanásokra és egyéb bőrproblémákkal küzdesz, hatással lehet rá, ha nem az egészséges ételeket választod. A magas glikémiás indexszel ellátott ételek, mint például a fehér kenyér, burgonya és gabonafélék gyulladásokat okozhatnak a szervezetedben, ami pattanásosodáshoz vezetnek.

3. A naptej eltömíti a pórusaid

A nap elleni védelemhez pedig esszenciális termék. Ráadásul ha akné elleni gyógyszert szedsz, fokozottan kell figyelni, hogy bekend az arcod, mivel fényérzékenység is felléphet, naptej nélkül pedig aligha tudnál kimenni. Ez a nem-mitteszerképző formula jól védi a bőröd, és még a pórusaid sem tömítik el. Hidd el, jobb erre odafigyelni, mint később az arcodon megjelenő sötét foltokat eltűntetni a nem megfelelő odafigyelés miatt. Ha síelni mész, vagy a télből a nyárba utazol, ne felejtsd el becsomagolni a bőrödet védő naptejet!

4. Az olajok mindenkinek jók

Nem minden bőrtípussal kompatibilisek az olajos bázisú termékek, így a legjobb, ha szakmai segítséget kérsz, hogy számodra mi a legjobb. (kiemelés) A Kiehl`s márkaüzleteiben ingyenes tanácsadás van és a bőröd igényeinek megfelelő termékeket választhatod ki. (kiemelés vége) De a teafa-, levendula- és kókuszolaj a leghatékonyabbak az aknés bőr kezelésére, mivel antibakteriális hatással bírnak.

5. Az izzadás aknésodást eredményez a testen.

Nem feltétlenül igaz. Ha az alapoktól vizsgáljuk, az aknék kialakulása genetikai hajlam. Vannak olyanok, akik egész nap ülhetnek az átizzadt edzőcuccukban, mégsem pattog ki a bőrük, másoknak pedig akkor is kijöhet, ha azonnal letusolnak utána. Ha utóbbival küzdesz, keress fel egy dermatológust, aki segít neked a bőrproblémád kezelésében.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Bruce Willis felesége és lánya szívfacsaró módon tiszteleg a színész előtt

Bruce Willis felesége és lánya szívfacsaró módon tiszteleg a színész előtt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője