8 lépés, hogy olyan puha és fényes legyen a hajad, mintha fodrásznál jártál volna

2019.október.21.

Mindenkinek ismerős lehet az az érzés, amikor elmegyünk fodrászhoz, megmossák a hajunkat, beszárítják, és a végeredmény ultrapuha és fényes haj lesz. Viszont amikor otthon mossuk tehetünk rá, akármilyen szert a végeredmény úgysem olyan lesz. Na meg a tartós hatásról ne is beszéljünk. A következőkben felsorolunk néhány olyan hajápolási praktikát, amitől a mi hajunk is úgy csillog majd, mintha a fodrásztól léptünk volna ki.

8 lépés, hogy olyan puha és fényes legyen a hajad, mintha fodrásznál jártál volna
Fotó: Shutterstock

Spoiler: Minden a helyes hajmosáson múlik.

1.Kezdük a hajmosással

Még mielőtt tusolni megyünk, először a hajunkat mossuk meg. A legjobb, ha a kád vagy tusoló fölé hajolunk, és ott végezzük a szépségrituálét, így minden lépést megfelelően el tudunk végezni. Első lépés a megfelelő samponnal való hajmosás.

2. Megfelelő hőmérséklet

Nagyon fontos a víz hőmérséklete. Törekedjünk a langyos, már-már hideg vízzel való mosáshoz, mivel ez segít abban, hogy a hajhagymák zártak maradjanak, és kevésbé gyorsan zsírosodjon a haj.

3. Mindig kétszer

Mindig mossuk át kétszer a hajunkat. Az első samponadag eltávolítja a szennyeződéseket és a lerakódásokat, a másik réteg pedig csillogást és fényt ad a hajnak.

4. Technika mindenekelőtt

Ne használjunk sok sampont. Vigyük fel a hajtövünkre egy kis adagot, és jó alaposan masszírozzuk bele a fejbőrünkbe, minden részt alaposan masszírozzunk át a fülünk mögött és a nyakunk alsó részét is. Erre a műveletre ne sajnáljuk az időt, mivel ez az egyik legfontosabb. Nem mellesleg a masszírozás serkentő hatással is bír, ami elősegíti a haj növekedését is.

Ezért jobb, ha szulfátmentes sampont használsz

Ezért jobb, ha szulfátmentes sampont használsz

5. Öblítés

A következő lépés az alapos öblítés. Jól-jól mossuk át a hajunkat, ne maradjon rajta sampon, mert attól csak lapos marad a frizuránk. Azonban óvatosan bánjunk vele, mivel vizes állapotban sokkal könnyebben sérülnek a hajszálak.

6. A hajbalzsam áldás, nem átok!* br *!A hajbalzsam használata elengedhetetlen. Téves az az állítás, hogy a balzsam lelapítja és zsírosabbá teszi a hajat. Persze csak a megfelelő használata mellet váltja ki hatását. Míg a sampon a tisztaságért, a szennyeződések eltávolításáért felelős (amit a fejtőre kell tenni), addig a balzsam a csillogásért és a védelemért felel, de csak szigorúan akkor, ha a haj végeit ápoljuk vele. A megfelelő termékek kiválasztásához kérjük ki szakértők vagy fodrászunk tanácsát.

Miután már megvagyunk a samponozással, a balzsam is kiváltotta jótékony hatását és le is öblítettük, még van egy nagyon fontos lépés a tökéletes friss és fényes hatás érdekében: egy extra öblítés, méghozzá hideg vízzel. Igen lehet, hogy kicsit kellemetlen lesz, viszont a végeredmény kárpótol érte. A hideg víz bezárja a pólusokat, serkenti a vérkeringést és friss hatást biztosít a hajnak.

8. Helyes szárítás

Végül fogjuk a hajunkat mikroszálas törülközőbe, és óvatosan töröljük át vele. Ezután vagy hagyjuk szabadon megszáradni vagy alacsony hőfokozaton szárítsuk meg hajszárítóval.

Ez is érdekelhet

Ezek a jelei annak, hogy pihenésre van szükséged

Ezek a jelei annak, hogy pihenésre van szükséged

Monitor

8 hátborzongató Netflix-horrorfilm, ami garantáltan adrenalin-löketet ad

8 hátborzongató Netflix-horrorfilm, ami garantáltan adrenalin-löketet ad

Divathírek

Karakteres formák, látványos színek: megérkezett a Furla új kollekciója

Karakteres formák, látványos színek: megérkezett a Furla új kollekciója