A HUGO BOSS parfümőrei a márka új illatainak minden titkát felfedték nekünk

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nemrég mutatták be Londonban a BOSS THE SCENT Private Accord két káprázatos illatát, aminek az ultraszexi szupermodell Birgit Kos és minden idők egyik legsármosabb színésze Jamie Dornan az illatnagykövete. Az elegáns bemutatón mi is ott voltunk, ahol nem csak a két hírességgel, hanem Louise Turnerrel és Bruno Jovanovic-csal az illat két parfümőrével is készítettünk egy-egy exkluzív interjút.

A Boss The Scent Private Accord for Her Louise Turner parfümőr nevével fémjelzett illatba csempészett édes mandarin és az érzékeket elkápráztató osmanthus virág tovább fokozzák a kakaó és az érzéki tonka bab ellenállhatatlan vonzerejét és meleg varázsát. A különleges illatot egy borostyán színátmenetben pompázó üveg rejti magában.

Egyszerűen elképesztő az új illat!
Szerettünk volna egy afrodiziákumszerű csavart vinni az eredeti Boss The Scent illatba. Különböző változatokat, ötleteket próbáltunk ki, mi lehetne egyfajta "szerelmi bájital", mi lehetne az a bizonyos afrodiziákum-szerű keverék. A végén a tagadhatatlanul afrodiziákum-erővel rendelkező étcsokoládé lett a szerencsés befutó. Amikor először illatolja az ember, azonnal érezhető a mandarin és klementin ragyogó egyvelege, ami nagyon elegánsan ellensúlyozza a csokoládé komponenst. Nagyon fontos volt, hogy a csokoládé komponens az illat alapjegyében legyen érezhető. Így aztán segítséget kértem az illatszakértőnktől, mert az illatszakértők más megközelítéssel használnak különböző illatokat, mint a parfümőrök. A végén ő segített megtalálni a megoldást, egy olyan csokoládés hatást, ami mégis elegáns, és érzéki marad.

Miért pont a kakaóra esett a választás?
Nagyszerű választásnak bizonyult a sötét kakaó, amit egyébként a The Scent For Her illatban eredetileg is megtalálható, de ebben csak nagyon kis mértékben van jelen, és az is az alapjegyben. A kakaó kiválasztásával egy szinttel tovább léptünk, így központi elemmé vált a Boss The Scent Private Accord for Her-ben.

Kiknek ajánlod ezt a parfümöt?
Olyan nőknek, akik felfokozott érzékiségre vágynak, ami egyébként ennek a kezdeményezésnek alapvető gondolata is. Magabiztos nőknek való, akik érzékiséget szeretnének, de olyasfajta érzékiséget, amit ők választhatnak meg, mert nem az érzékiség az, ami teljes mértékben meghatározza őket, így választásuk szerint játszhatnak azzal, mintsem az teljesen az aurájuk része lenne. A BOSS nő nem túlontúl érzéki. Az érzékiség mindig olyasvalami, ami talán kicsit befelé irányul. Itt olyan érzékiségről van szó, ami nyilvánvalóbb, hiszen látni a fizikai kontaktust, igaz? Ami aztán hirtelen felforrósodik, és jelen van még a virtuális világ elhagyása. Egy parfüm olyasvalami, ami a virtuális világba még nem hatolt be, szóval azt sugallja, vannak dolgok, amik miatt a való világban kell maradnunk, amiket ott kell megtapasztalnunk. Nagyon fontos, hogy ezt ne veszítsük el, mert ez (a virtualitás) annyira ural minket, de még mindig vannak dolgok, amik ösztönösek maradnak, és nagyon is szükségesek az emberek jól-létéhez, ez olyasmi, amit láttatunk is.

Honnan meríted az ihletet egy új parfüm megalkotásakor?
Szerintem az ihlet bárhonnan jöhet. Gyakran csoportban dolgozom ilyenkor megosztjuk egymással az ötleteinket, amit aztán az ember kidolgoz. Nincs jó, vagy rossz ötlet, némelyik működik, némelyik nem, szóval sok próbálkozás, és sok tévedés is van benne. Szerintem jó sokféle ingert kapni, sok ötlet jöhet bárhonnan. Én különösen szeretem a természetet. Az elmúlt pár évben divatba jött, hogy illatszakértőkkel működünk együtt, akik részben a parfümőr csapatban dolgoznak. Velük illatalapokat dolgozunk ki, amiket a parfümőrök aztán felhasználhatnak. Ebben más megközelítés játszik, mert, ha belegondol az ember, egy illatnak nem kell alap- vagy központi elem, mint egy parfümnek, az csak a fejjegy, aztán eltűnik, és nem is kell többnek lennie. Más az ő alkotómunkájuk, mint a miénk, más alapanyagokat használnak. Innen például sok új ötletet kapunk, termékenyebbé tesz minket. Például, egy körte, vagy egy barack, összetevőnél a megközelítésük teljesen más, mint a hagyományos parfümkészítésé. Mindig valami újat keresünk, de az új sem mindig új. Néha inkább visszatérés valamihez, csak újfajta megközelítéssel, ami újdonságot visz bele.

Lepd meg magad vagy a szeretteidet ezzel a különleges illattal.

Boss The Scent Private Accord for Her edp 26 690Ft/50 ml (533,8 Ft/1 ml)


A Boss The Scent Private Accord for Him illatot Bruno Jovanovic parfümőr finom mokkával itatta át. A pikáns gyömbér és az egzotikus maninka gyümölcs rabul ejti minden férfi érzékét. A sötét borostyán színben tündöklő, értékes elixírt barna fémkupak zárja üvegbe.

Miért olyan különleges az új BOSS The Scent for Him Private Accord for Him illat?
Ez az illat a The Scent egy új fejezete. A The Scent feladata volt megmutatni a HUGO BOSS márka csábító, afrodiziákumszerű oldalát. Az új illat megalkotásakor úgy döntöttünk, hogy továbbmegyünk a férfiérzékiségben, szexisségben. Annyit tettem, hogy fogtam egy afrodiziákumot, és vegyítettem egy másik afrodiziákummal, így létrejött egy "szuper-afrodiziákum". Nagyon egyedi lett.

Milyen férfiaknak ajánlod ezt az illatot?
Alapvetően azoknak a férfiaknak készült, akik nagyon elegánsak, játékosak, humorosak. Ez kicsit hétköznapibb, mint a BOSS The Scent, de mégis elegáns. Olyannak való, aki Boss-típusú fickó: elegáns, kifinomult, nem fél kicsit játékosabb lenni.

Honnan nyered az inspirációt egy-egy új illat megalkotásakor?

Azt mondanám, az inspirációm az élet, és azok a márkák, akiknek dolgozok, mert nem csak a BOSS-nak dolgozok, hanem sok másik márkának is. Minden márka a saját múltját, történetét, arculatát hozza. Maga a márka inspirál, de ugyanúgy inspirálnak festmények, mozifilmek, zene is. Ezeket kombinálom össze, ha látok valamit, ami tökéletes lenne a következő BOSS termékhez. Ezt próbálom egy illatba komponálni, és ez a legnehezebb része. De most már több, mint húsz éve ezt csinálom, ha már megvan az ötlet, nagyon gyorsan illattá tudom formálni. Ez az egyetlen előnye annak, ha valaki öreg.

Mi a kedvenc komponensed?
Nagy kedvencem a pacsuli. Amikor először szagoltam, semmi máshoz nem volt hasonlítható. Nagyon "földi" volt, ugyanakkor nagyon túlvilági is, mintha egy másik bolygón lennél. Egyrészt a földre húzott, másrészt a csillagok közé repített. Mindig azt gondoltam, ha a varázslatnak illata lenne, akkor pacsuli-illata lenne. Mert olyan, mintha a világ, és valami egészen más között egyensúlyoznál.

Mi a legnagyobb kihívás a szakmádban?
Azt gondolom, ha megvan hozzá a kellő szenvedélyed, akkor semmi sem állíthat meg. Nekem gyerekkorom óta ez a szenvedélyem. Már öt, vagy hatéves korom óta parfümőr akartam lenni, amikor még azt sem tudtam, hogy ezt a szakmát parfümőrnek hívják. Már gyerekként illatokat akartam létrehozni, és ez azóta is velem van. A legnehezebb talán eléggé tapasztalttá válni ahhoz, hogy tökéletesen meghitt kapcsolatba kerülj az összetevőkkel. Ha már megvan ez a szoros kapcsolat, és tudod, hogyan kell dolgozni, akkor elmondhatod magadról, hogy mestere vagy a parfümőr szakmának. Ehhez viszont idő kell. Eltart egy ideig, míg az emberből parfümőr lesz, mert alaposan meg kell ismerni az olyan összetevőket, mint a pacsuli, vagy a pézsma. Ezeket nagyon jól kell ismerned ahhoz, hogy úgy tudd őket használni, hogy a legjobb eredményt hozzák. Szerintem ez a legnehezebb.

Tedd a fa alá a szerelmednek!

Boss The Scent Private Accord for Him 23 490Ft/50 ml (469,8Ft/1ml)

Ne felejtsd el elolvasni exkluzív interjúnkat a január-februári GLAMOUR-ban a két illatnagykövettel az ultraszexi szupermodellel Birgit Kos-szal és minden idők egyik legsármosabb színészével Jamie Dornannel is.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Bak ne változzon a párja miatt, a Nyilast átverik - április 25.

Napi horoszkóp: A Bak ne változzon a párja miatt, a Nyilast átverik - április 25.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője