A tökéletes otthoni pedikűr 6 lépésben - A szakértő tanácsai

2021.január.4.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mikor bevezették a szigorú karantént és a szépségszalonoknak be kellett zárni, akkor sokan vettük saját kezünkbe az irányítást, és magunknak manikűröztünk, pedikűröztünk, festettük a hajunkat és tettük fel a különböző bőrfiatalító otthoni pakolásokat. Ha egyébként is jártas vagy az önmagad menedzselésében ilyen téren, akkor ez a cikk nem neked szól, de reméljük, azért az otthoni pedikűrözős estéidhez tudunk néhány új tippet adni.

A tökéletes otthoni pedikűr 6 lépésben - A szakértő tanácsai
Fotó: Getty Images

Az olyan híres lábujjak ápolója, mint Gwyneth Paltrow, Naomi Campbell vagy Robert De Niro, a francia pedikűrös Bastien Gonzalez megosztja 6 tippjét a tökéletes otthoni lábápoláshoz:

1. Minden este masszírozd és hidratáld

A lábfejünkön a bőr hétszer vastagabb, mint az arcunkon, ezért nagyon hatékony krémre van szüksége, hogy eljusson a hidratálás a különböző rétegekig. A szakember javaslata, hogy esténként mindkét lábfejedet masszírozd 20-20 másodpercig. Csípkedd a bőrt és gyurmázd, ezzel serkented a ruggalmasságát, és a bőrkeményedéseket is megelőzöd.

2. Óvatosan radírozd

Hogy felpuhítsd a bőrkeményedést, áztasd legalább 10 percig vízben a lábadat, majd körkörös mozdulatokkal radírozd a keménységet. Gonzales azonban felhívja a figyelmed, hogy ne vidd túlzásba, mert ez két dologhoz vezethet: megtöröd a bőr rugalmasságát, vagy megégeted, ami további bőrkeményedések kialakulásához vezet, amivel a bőr védekezik ez ellen.

Így tedd teltebbé az ajkaid otthon, két lépésben

Így tedd teltebbé az ajkaid otthon, két lépésben

3. Sose vágd le a körömágyat

A körömágy nem véletlenül van, ahelyett, hogy visszatologatnád vagy még rosszabb esetben levágnád (ezzel megnyitod a bőrt a bacilusoknak), inkább egy váratlan eszközhöz fordulj: a fogkefe. A kefe puha sörtéi gyengédebben tolják vissza a bőrt, mint egy fa vagy fémpiszka.

4. Ruházz be egy jó üvegreszelőbe

Mellőzd a smirglis körömreszelőt, ez több rosszat tesz, mint jót. A papír reszelő pedig megvághatja a bőröd, óvva int a pedikűrös. Helyette használj üveg körömreszelőt, ezzel formázd és vágd vissza a körmöd hosszát.

5. A csiszolás a legjobb

A fényezés az egyik legfontosabb lépés a lábköröm-ápolásban, ameddig bőrbevonatos csiszolót használsz, ami sokkal kíméletesebb, mint a közönséges polírozó tömb. A polírozás serkenti a vérkeringést és a fehér végek még fehérebbek lesznek a tökéletes francia pedikűr érdekében.

6. Okkal lakkozz

A körömlakkozás a legnagyobb ellensége a lábkörömnek. Főleg, ha hetekig, akár hónapokig rajta hagyod. A műanyag réteg alatt nem tud a körömágy lélegezni, elvékonyodik a köröm és fehér foltosodáshoz vezet. Gonzales helyette azt javasolja, hogy úgy állj hozzá a lábköröm lakkozáshoz, mint a sminkhez, csak speciális alkalmakkor használd és utána szedd is le. Így életed végéig egészséges lábkörmeid lesznek.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Idegesítő fejfájással ébredsz? Ez a magyarázat

Idegesítő fejfájással ébredsz? Ez a magyarázat

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője