Az aloe vera 8 előnye, amiért érdemes a szépségápolási rutinodba beillesztened

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az aloe vera a botanikus-világ egyik Supermanje. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és gyulladáscsökkentő vegyületekkel, amelyek enyhítik az az irritációt. De biztonságos-e az arcodra kenni?

Az aloe vera 8 előnye, amiért érdemes a szépségápolási rutinodba beillesztened
Fotó: Shutterstock

Röviden a válasz: Igen. De a helyes módon kell használni. Az az aloe vera bizony érdemel egy helyet fürdőszobai polcodon.

Íme a növény külső alkalmazásának 8 előnye:

1. Segíthet a pattanások leküzdésében. Tanulmányok kimutatták, hogy az enyhe vagy közepesen súlyos pattanásokkal küzdő emberek számára előnyös lehet az aloe vera termékek használata, az irritált bőrük kezelésére. Feltétlenül beszélj orvosoddal, mielőtt használnád - különösen, ha olyan vényköteles termékekkel kombinálod, mint például az izotretinoin, amelyet cisztás pattanások kezelésére használnak.

2. Segíthet a sötét foltok és a pattanás utáni hegek eltüntetésében. Még ha a pattanás jelenleg nem is jelent akkora problémát, a bosszantó hegek hónapokig vagy akár évekig megkeseríthetik az életünket. Az aloe vera gél serkenti a kollagén termelődését a bőrben, ami csökkenti a hegek kialakulását.

3. Nyugtatja a leégett bőrt. Az aloe vera gél híres hűtő és nyugtató hatásairól amikor leégés után felkened bőrödre (Glam-tipp: tedd hűtőbe a 100 %-os aloe-gélt, és úgy kend fel az extra hűsítő hatás érdekében). Nem világos, hogy valóban segíti-e a bőr regenerálódását leégés után (egyes tanulmányok szerint nem), de enyhíti a kellemetlenséget, jó a bőrpírre és hámlásra.

4. Hidratálja a száraz bőrt. A növény mukopoliszacharidot tartalmaz (próbáld meg ötször egymás után kimondani), ami olyan hidratáló tulajdonságokkal rendelkező molekuláris lánc, amely sok hidratálószer általános alkotóeleme.

5. Jó az ekcémára is. Tanulmányok kimutatták, hogy az aloe vera egyaránt hidratálja és megnyugtatja ezeket a problémás foltokat a bőrödön.

6. Csökkenti a duzzanatot és a sötét karikákat. Emlékszel az aloe vera kollagéntermelő hatására? Az nem csak a pattanások elleni küzdelemben segít, hanem csökkenti az arc általános puffadtságát és segít az új bőr képződésében.

7. Lassíthatja az öregedés jeleit. A tudomány e kérdésben továbbra sem meggyőző, ám az aloe vera néhány tanulmánya ígéretes hatásokat mutatott a bőr rugalmasságának növelésére való képességében. Nem csoda, hogy sok ránctalanító krém népszerű alkotóeleme.

8. Az érzékeny bőrűek megmentője. A legtöbb érzékeny bőrű ember számára tökéletes választás az aloe vera. Tiszta formájában az aloe vera gél 100%-ban természetes, tehát kiváló termék azok számára, akik allergiások egyes vegyi anyagokra. Tesztelj egy kis mennyiséget csuklódon, mielőtt az arcodra kennéd, hogy megbizonyosodj arról, hogy nem vagy allergiás magára a növényre.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője