Biztonságos barnaság: Így használd az önbarnító krémet a természetesen ragyogó bőrért

2022.május.19.

Narancssárga bőrszín, foltos hajlatok és végtagok, eltüntethetetlen nyomok? Igen, a mi fejünkben is élnek még ilyen emlékképek az önbarnítókról. Azonban ha tisztába vagy vele, hogyan kell helyesen használni, könnyen kiküszöbölheted az apró hibákat. Arról nem is beszélve, hogy alkalmazásukkal elkerülheted a hosszú órákig tartó, veszélyes napozást vagy szoláriumot, amiért végtelenül hálás lesz a bőröd.

Biztonságos barnaság: Így használd az önbarnító krémet a természetesen ragyogó bőrért
Fotó: Getty/Glamour

Nézzük is lépésről lépésre, hogyan érheted el az egységes, és természetes hatású napbarnított hatást önbarnítóval!

Mindenekelőtt minden más

Kezdj a szőrtelenítéssel, manikűrrel, esetleg hajfestéssel, mielőtt bármi másnak nekilátnál! Ezek a tevékenységek ugyanis könnyen eltávolítják a már felkent önbarnítót, ezért a legjobb, ha lefekvés előtt látsz neki.

Radírozz!

A száraz bőrfelszín sokkal jobban magába szívja az adott terméket, ezért fontos, hogy egy alapos radírozást beiktass, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsd. Fordíts különös figyelmet a könyök, térd, boka és sarok környékére, hiszen ezek azok a területek, amik a leginkább kiszáradásra hajlamosak. Ebben az esetben válassz mindenképpen olajmentes radírt! Az olajok könnyen megmaradnak a bőr felszínén, ami szintén foltosodáshoz vezet. A cél most egy teljesen tiszta, “terméktől mentes” bőrfelület.

Pink Grapefruit tusoló radír THE BODY SHOP 5690 Ft/200 ml
Fotó: The Body Shop

Hidratálás

Zuhanyzás után várj legalább tíz percet, hogy biztosan teljesen száraz legyél, csak ekkor hidratálj testápolóval! Ha valahol vizes marad a tested, nem tudod egységesen eloszlatni a testápolót, ami szintén foltokat okozhat.

BIO+ tápláló testápoló VAGHEGGI 15 956 Ft/200 ml

Kezdd az arcoddal!

Mivel az arc esetében nem igazán tudsz kesztyűvel dolgozni, legjobb, ha a tiszta kezeiddel viszed fel az önbarnítót, majd utána azonnal kezet is mosol. A barnítónak egységesen, mindenhova fel kell kerülnie. Nem hagyhatod ki a szem körülötti részeket, a nyakat, a füleket, és a fül mögötti bőrfelületet sem, hiszen ha összekötöd a hajad, látszani fog a különbség.

Self Tan Luxe önbarnító cseppek arcra ST.TROPEZ 15 490 Ft/30 ml
Fotó: StTropez

Alulról felfelé

Ha kész vagy az arcoddal, folytasd az applikálást a lábfejedtől indulva felfelé. Ez lesz a folyamat könnyebb része, csak arra figyelj, hogy ne maradjon felesleges termék például a lábujjak között, a hajlatoknál, a térd vagy a boka környékén. Sok önbarnítóhoz tudsz vásárolni kimondottan erre a célra kifejlesztett kesztyűt, ami megkönnyíti a dolgod: magába szívja a többletet, így biztos, hogy egyenletesen el tudod oszlatni a bőrödön.

Applikációs kesztyű önbarnítóhoz ST.MORIZ 2190 Ft
Fotó: St. Moriz

Fedő krém-réteg!

Bázisnak elengedhetetlen a hidratáló krém, és az önbarnító felvitele után is segít tökéletesíteni a végeredményt. Lazít a termék textúráján, valamint ha észreveszel apróbb hibákat, testápolóval egyszerűen ki is javíthatod őket. Akár két réteg is mehet a kényesebb területekre, mint például a csukló, könyök, boka vagy sarkak.

Viszlát, napsütés!

Egészségügyi, vagy más okok miatt már számos ismert személyiség tért át a bőrbarnítás ezen módjára. Cserháti Tamara, egykori szépségkirálynő évek óta a barnítókrémekre esküszik, megkérdeztük tapasztalatairól.

“Tipikus nyári lány vagyok, nyáron is születtem, lételemem a napfény. Régebben sokat napoztam és jártam szoláriumba is, de egy hirtelen kialakult bőrelváltozás, konkrétabban egy 5-6 ml-es, szinte fekete anyajegy a lábamon mindent megváltoztatott, amit azonnal el is kellett távolítani. Szerencsére a szövettani eredménye negatív lett, de ezek után arra az elhatározásra jutottam, hogy a szoláriumot és a napozást önbarnító krémekre cserélem.” - mondja Tamara. - “Én a Tan-Luxe termékeit használom, és eddig kivétel nélkül egyenletes és természetes volt a végeredmény. Az arcbőrre készült barnítót össze szoktam keverni a nappali vagy éjszakai hidratálómmal, hogy biztos egységesen oszlassam el az arcomon és a nyakamon is.”

The Crème önbarnító krém arcra TAN-LUXE cultbeauty.com
Fotó: Tan-Luxe

Emellett Tamara természetesen különös figyelmet fordít a fényvédelemre is: “Nem csak magam, hanem a gyerekek miatt is bárhová megyünk, keresem az árnyékos helyeket, de valamikor egyszerűen elkerülhetetlen, hogy napfény érje a bőrt. Ilyenkor mind a négyen 50 faktoros fényvédőt használunk. Ezenkívül télen-nyáron a reggeli arcápolási rutinom utolsó lépése egy szintén 50 faktoros fényvédő krém.”

Ez is érdekelhet

Az egyenlő munkamegosztás a kiegyensúlyozott párkapcsolatok alapja és pont

Az egyenlő munkamegosztás a kiegyensúlyozott párkapcsolatok alapja és pont

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő