Csábíts cicaszemekkel! Így készítsd el a tökéletes tusvonalat

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Fogj egy tust, és vedd az irányt a sminktükröd elé! Most aligha van trendibb szemsmink, mint a vastag, kreatív tusvonal. Szexi, nőies és időt álló klasszikus, aminek az elkészítéséhez mindig jól jön néhány tipp. Most Szabó Doris, az Avon sminkmestere ad ötleteket neked.

1. A precíz tusvonalhoz a legfontosabb eszköz, egy jó tus vagy géles állagú szemceruza. Az extrémebb vonalak megalkotásához tökéletes választás lehet a mark. Mega Effects kettő az egyben szemhéjtus, amellyel különböző típusú vonalakat húzhatsz. A vékony élével finom, precíz, míg a ferde oldalával merész, vastagabb kontúrokat alkothatsz.

2. Válaszd ki, hogy milyen formájú kontúrt szeretnél rajzolni. Dobd fel geometrikus formákkal, hiszen a szemek külső csücskében különösen jól mutathat egy aprócska szabályos, vagy éppen egy hosszabb, elnyújtott háromszög. A mai trendeknek megfelelően a vonalaknak sem kell feltétlenül követni szemünk vonalát, hanem akár több részletben is körül ölelhetik a szemeidet. Ez utóbbihoz érdemes a tus helyett akár gél állagú szemceruzát használni.

3. A smink elkészítésénél ne akarj rögtön határozott, éles vonalakat húzni, inkább haladj apró lépésekben. Érdemes először egy vázat alkotni halványan húzott vonalakkal, vagy apró pöttyökkel, amelyeket aztán szépen óvatosan összekötsz. Ha megvan a váz, akkor színezd be az üres részeket. Ne aggódj akkor sem, ha esetleg nem sikerül elsőre. Egy fültisztító pálcikát vizezz be, és javítsd ki vele a félrecsúszott részeket.

+1 TIPP
Amennyiben először próbálkozol és szükséged lenne segítségre a tusvonal meghúzásához, akkor több praktika közül is választhatsz. Végy egy kiskanalat, tedd az élét szemed sarkába, és ennek mentén húzd meg a vonalat. A másik ilyen segítség, ha egy bőrbarát sebtapasz csíkot vágsz és ragasztasz fel oda, ahova a vonalat elképzelted. Ezt persze akár egy egyszerű papírlap segítségével is megoldhatod.

mark. Mega Effects szemhéjtus, 1999 Ft
mark. gél állagú szemceruza, 1398 Ft
mark. Spectralash szempillaspirál, 2099 Ft

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A Bridgerton család szerelmespárja extrém titkot árult el a szexjelenetükről

A Bridgerton család szerelmespárja extrém titkot árult el a szexjelenetükről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője