Hatalmas összeggel támogatja a L`Oréal a kiszolgáltatott nőket és a környezet megóvását

2020.június.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A L'Oréal új programot indít, melynek célja, hogy segítse a koronavírus hatásai miatt még kiszolgáltatottabb helyzetbe került, hátrányos helyzetű nőket, és meglévő fenntarthatósági programja mellett további hatásbefektetéssel ("impact investing") is hozzájáruljon az éghajlatváltozás megelőzéséhez, valamint a természetes ökoszisztémák helyreállításához.

A "L'Oréal a jövőért" (L'Oréal for the Future) egy példátlan társadalmi és környezeti szolidaritási program, amely a következőket foglalja magába:

• 50 millió eurós jótékonysági alap: a vállalat azokat a szervezeteket támogatja ebből az összegből, amelyek a rendkívül kiszolgáltatott nőket segítik, akik a világjárvány által kiváltott társadalmi és gazdasági válság első áldozatai.

50 millió euró a kiszolgáltatott helyzetben lévő nők támogatására
A L'Oréal Csoport 50 millióval járul hozzá a rendkívül kiszolgáltatott nők támogatásához, hiszen a koronavírus okozta válság aránytalanul nagy mértékben érinti őket, különösen a munka és a jövedelem elvesztése szempontjából. A többségében nők alkotta egyszülős családok közül sokan egyre inkább arra kényszerülnek, hogy élelmiszerbankokhoz forduljanak alapvető szükségleteik biztosításáért. Emellett a családon belüli és a nemi erőszak világszerte emelkedett, főként a kijárási korlátozások, lezárások miatt. A L`Oréal 50 millió eurós jótékonysági alapot hozott létre a nehéz helyzetben lévő nők támogatására, amellyel olyan helyi egyesületeket, jótékonysági szervezeteket kíván segíteni, akik aktívan hozzájárulnak a szegénység elleni harchoz, a nők társadalmi és szakmai integrációjának eléréséhez, a nők elleni erőszak megelőzéséhez, az áldozatok támogatásához, és biztosítják a sürgősségi segítségnyújtást a menekült és a fogyatékkal élő nők számára.

100 millió euró a környezet védelméért

A hosszú távú, fenntarthatósági célokat összefoglaló Sharing Beauty With All program részeként a L`Oréal Csoport úgy döntött, hogy 100 millió eurós környezeti "impact investing"-gel (hatásbefektetéssel) járul hozzá két kulcsfontosságú környezeti kihívás leküzdéséhez:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Meghan Markle és Harry herceg váratlan bejelentést tettek

Meghan Markle és Harry herceg váratlan bejelentést tettek

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője