Hialuron férfiaknak és nőknek: íme a Nivea szuper újdonságai

2021.január.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Talán nem beszélnek róla sokat, de ahogy a nők, úgy a férfiak is az örök fiatalság titkát keresik. És ennek egy kulcsfontosságú része a fiatalosnak tűnő bőr kérdése. Ugyanakkor a férfiak bőrfelépítése a nőkéhez képest eltérő, ezért bőrük sajátos törődést, és speciális kozmetikumokat igényel. A NIVEA ezen igényekhez igazodva tovább bővítette a számukra kifejlesztett termékek sorát, és bevetette a női kozmetikumokban már jól bevált hialuronsavat, mellyel hidratáló arcápolóit vértezte fel a ránctalanítás elleni harcra. De természetesen a hölgyekről sem feledkezik meg, innovációval jelentkezik az arcmaszkok piacán: új terméke a dermatológiai krio-kezelések ihlette technológiával segít csökkenteni a ráncokat.

Hialuron férfiaknak és nőknek: íme a Nivea szuper újdonságai
Fotó: Getty Images

Miben különbözik a nők és férfiak bőre?

A férfiak bőrszerkezetét elsősorban a férfi nemi hormonok szabályozzák. A férfi bőre 15-20%-kal vastagabb a nőkhöz képest és több kollagént is tartalmaz, ami a bőr feszességéért, rugalmasságáért, valamint vízháztartásáért felel. Ez a természetes nedvesség a ráncmentes bőr titka - legalábbis míg el nem érik 30-as éveik közepét. Az első szemkörnyéki ráncok már a 20-as évek kezdetén felütik a fejüket a nőknél, míg a férfiak bőre tovább, kora 30-as éveikig sima marad. A férfiak bőre ezután gyorsabban öregszik, a ráncok pedig pillanatok alatt megjelennek, például a homlok környékén. Ekkor már az uraknak is érdemes ránctalanító és feszesítő kozmetikumokat használni.

A sejtjeinkkel együtt öregszünk

Testünk minden egyes sejtje tartalmazza azt az információt, amely azzá tesz minket, akik vagyunk. Amikor öregszünk, testünk mintegy tízezer milliárd sejtjével is ugyanez történik. A sejtaktivitás csökken. A szervezet megváltozott energiaszintjének függvényében a hámsejtek megújulása lelassulhat. A bőr veszít feszességéből és ráncok kezdenek kialakulni. Ez az a pillanat, amikor az ember először veszi észre a bőr öregedését. Noha az öregedési folyamatot nem lehet teljesen megállítani, a sejtaktivitás élénkíthető, és a sejtek megújulása javítható. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a fiatal, életerős sejtek rendszeresen regenerálódnak és anyagcseréjük teljes sebességgel működik. Ez az egyik fontos feltétele annak, hogy a bőr fiatalosabb megjelenésűvé váljon.

Mi is az a hialuronsav?

A hialuronsav elég félelmetesen hangzik, ha szó szerint arra gondolunk, hogy savat kenünk az arcunkra. De a hialuronsav, nem egy maró anyag, hanem egy gél állagú összetevő, ami képes megkötni a bőr nedvességtartalmát. Ráadásul a szervezetünk magától termeli is ezt az anyagot. Megtalálható a szemben, az ízületeinkben és a kötőszöveteinkben egyaránt. De az idő előrehaladtával a szervezetünk egyre kevesebb hialuronsavat termel, így a bőrünk szárazzá és rugalmatlanná válik, ez pedig elmélyítheti a ráncokat a bőrünkön. A hialuronsav legfontosabb tulajdonsága kiváló vízmegkötő képessége, melynek köszönhetően saját tömegénél ezerszer nagyobb tömegű vizet is képes megkötni, ezért működik hatékonyan arcápolók és szérumok összetevőjeként.

A hialuronsav jótékony hatásai:

• Bőr hidratálás – megőrzi a bőr megfelelő nedvességtartalmát és ragyogóvá varázsolja azt
• Öregedésgátló hatás – a nagy mennyiségű vízmegkötő képességének köszönhetően a bőrt megfelelően hidratálja, így segít megelőzni a ráncok kialakulását és feltölteni a már kialakult ráncokat
• Gyógyító hatás – a sérült bőrön használt hialuronsav segít csökkenteni a seb után kialakuló heg méretét és mindemellett még a fájdalmat is képes csökkenteni
• Antioxidáns – képes a bőrt egészséges kinézetűvé varázsolni


ÚJDONSÁGOK

RÁNCTALANÍTÓ HIDRATÁLÓ ARCKRÉM HIALURONNAL (NIVEA MEN, 50 ml, 4399 Ft*)

Tökéletes arcápoló férfiaknak, akik egészségtől ragyogó, fiatalos arcbőrre vágyak. Gyorsan felszívódó formulája képes csökkenteni az öregedés látható jeleit miközben mélyen hidratálja és rugalmassá teszi az arc bőrét. FF15 fényvédőt tartalmaz, mely segít megelőzni az UV-sugárzás okozta ráncok kialakulását.

RÁNCTALANÍTÓ HIDRATÁLÓ GÉL HIALURONNAL (NIVEA MEN, 50 ml, 4999 Ft*)

Arcápoló gél, mely a legmagasabb koncentrációban tartalmazza a hialuront a NIVEA MEN Ránctalanító HIALURON termékcsaládon belül. A gyorsan felszívódó intenzíven hidratáló arcápoló gél, 2-4 hét rendszeres használat esetén láthatóan segít csökkenteni a ráncokat, feszesebbé teszi a bőrt, valamint hidratálja és felfrissíti a bőrt. Formulája könnyű és nem zsíros.

CELLULAR ELASTICITY RESHAPE (NIVEA, 1469 Ft*) Hűsítő Ránctalanító

Fátyolmaszk Hialuronnal, Kollagén- és Elasztin Booster szérummal átitatva. A dermatológiai krio-kezelések ihlette formula a hideg segítségével gyengéden, de hatékonyan veszi fel a harcot az öregedés jeleivel szemben. Segít csökkenteni a ráncokat, visszaállítani az arc kontúrját, így a bőr feszesebbnek, selymesebbnek, frissebbnek érződik. 24 órán át hidratál.

Használat:
- Tedd a maszkot a hűtőbe bontatlan csomagolásban 10 percre.
- Bontsd ki a maszkot és tedd a megtisztított arcbőrödre a kék védőfóliával kifelé.
- Távolítsd el a védőfóliát és igazítsd a maszkot az arcodra.
- 10 perc után távolítsd el. A szérum maradványát gyengéden masszírozd a bőrödbe vagy távolítsd el vattakorong segítségével.



*Ajánlott fogyasztói ár

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Schoblocher Barbara: „Énekesnő vagyok, és nem egy celeb”

Schoblocher Barbara: „Énekesnő vagyok, és nem egy celeb”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője