Hogyan sminkelj, ha rosaceás az arcbőröd

2021.június.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A rosacea olyan gyakori bőrpanasz, aminek sminkelése igen nagy fejtörést okozhat, hiszen ismertetőjele, hogy az arc pirosas színű, a főként középső területen megjelenő értágulatok miatt. Előrehaladott állapotban pedig már nem csak pirossággal, hanem apró pattanásszerű kiütésekkel is járhat, ami szintén sokat nehezíthet a bőr sminkelésén. Most megosztunk veled pár tuti tippet, hogy hogyan érdemes sminkelned magad, ha ezek a tünetek jelentkeznek.

Minden az alappal kezdődik

Az első és legfontosabb lépés a tökéletes alapozás elkészítése. Ahhoz, hogy a pirosságot eltüntesd, nem feltétlenül szükséges több rétegben felvinni az alapozód, ehelyett érdemes egy színkorrekciós primert vagy korrektort használnod, ami nem egy vastag réteggel, hanem a pigmentációjával tünteti el a nem kívánt színezetet az arcodról. Ilyen termékekből zöld színűeket válassz, hiszen a színelmélet szerint ez az árnyalat hatékonyan semlegesíti a pirosat. Ezután elég csak egy vékony rétegben felvinned az alapozót, és kész is a természetes de mégis hibátlan bőrkép!

Alverde Folyékony korrektor kipirosodás elfedésére 999 Ft

Pirosítás? Igen!

Elsőre talán mind azt gondolnánk, hogy rosaceával búcsút kell inteni a pirosítók világának, de az a jó hírünk, hogy ez cseppet sincs így! Az alapozás után egy barackos, korallos vagy akár egy bronzos árnyalat kifejezetten jól mutat a bőrön, azonban a pirosas és rózsaszínes termékek felerősítik a nem kívánt hatást, így ezeket jobb ha elkerülöd.

The Body Shop All-in-one pirosító (01) 3490 Ft

Csak óvatosan!

Ha neked is könnyen kipirosodik az arcod, akkor már biztosan észrevetted, hogy minél erősebben érsz hozzá, akár ecsettel vagy a kezeddel, annál erőteljesebb színe lesz. Azt tanácsoljuk, hogy amikor sminkelsz, próbáld meg minél kevésbé megnyomni a bőröd, és inkább finom, légies mozdulatokkal felvinni a termékeket, így biztosan nem fokozod majd a pirosságot.

Dolgozz a bőröd adottságával

Ha nem szeretnéd teljesen elrejteni az arcodon lévő pirosságot, akkor egy vékony alapozás után tegyél egy a bőrtónusodnál két-három árnyalattal sötétebb bronzosítót az arcod azon részeire, ahol először szoktál lebarnulni és hagyd, hogy az arcod természetes pirossága legyen a pirosítód. Ezzel a technikával egy nagyon friss és természetes hatású kinézetet fogsz kölcsönözni a bőrödnek, és a bőrproblémád valójában a hasznodra válik!

Smashbox Halo Warm Lights bronzosító (Neutral Matte Bronze) 10600 Ft

Előrehaladott állapotban

Ne aggódj, arra is van megoldásunk, ha a rosacea már nem csak pirossággal, hanem kiütésekkel is párosul! Ebben az esetben az arcod azon részein, ahol a kiütések megjelennek, használj kizárólag matt termékeket, hiszen a fényes végeredményűek csak jobban kiemelnék a bőröd textúráját.

Rimmel Lasting Matte alapozó 2299 Ft
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az 54 éves Cate Blanchett istennőként tündököl a Vogue címlapján

Az 54 éves Cate Blanchett istennőként tündököl a Vogue címlapján

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője