Így használd a kristályokat a bőröd szépségéért

2021.június.8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az ásványok egyre nagyobb teret hódítanak a holisztikus gyógyászatban, így nem sokat kellett arra várni, hogy a szépségiparba is befészkeljék magukat a kövek. Mára már a legnagyobb márkák is foglalkoznak velük, de a termékek és kozmetikumok mellett beszéljünk egy kicsit a természet adta kincsekről is.

Így használd a kristályokat a bőröd szépségéért
Fotó: Shutterstock

Ezen ásványok hatásai a leginkább akkor érvényesülnek, ha közvetlen érintkeznek a bőr felszínével. Léteznek már kifejezetten beauty felhasználásra csiszolt kövek, azonban egyszerű, csiszolt formában is végigdörzsölheted, simogathatod velük az arcod bármikor. Esetleg tedd a kedvenced vízbe, majd néhány óra várakozás után töröld át a vízzel az arcod.

Hegyikristály

Ez a kő a mentális, emocionális és fizikai egészségért és tisztításért felel. Így nem meglepő, ha azt állítjuk, hogy a bőr tisztulásáért is felelős, ha az elhalt hámsejteket tekintjük. Használatakor a végeredmény sugárzó bőr és fiatalság. Inkább mondanánk a belső szépségért felelős ásványnak, mely a kisugárzásra és a szépség megélésére ösztönöz.

Rózsakvarc

Talán a legismertebb és legfelkapottabb szépségkő. Elindítja a vérkeringést, így esszenciális a bőr regenerálódását tekintve. Segít eltüntetni a bőrhibákat és varázslatossá teszi a bőrt. Hozzásegít az önszeretet megtanulásához és a hormonális diszharmóniákat is helyreállítja.

Ónix

Az erő kövének hívják, mivel közeli kapcsolatba hozható a gyökércsakrával. Gyulladások, napégés és fertőzés ellen és esetén is kiváló. Tökéletes bőrtisztító hatással bír ez a kristály, ráadásul fekete kő lévén elszívja a negatív energiákat is.

Jáde

A rózsakvarc mellett méltán híres, hiszen ez a másik kő, amiből gyakran szoktak arcmasszírozót készíteni. A hetedik század óta használják ezt az ásványt szépségrituálékon. Megszűnteti az arc puffadtságát és vizesedését, serkenti a vérkeringést a bőrben, és eközben kapcsolódik a földenergiákhoz. Ránctalanító hatása van, és segít összpontosítani és megőrizni a saját energiáid.

Ametiszt

Az ametiszt kiüríti a szervezetből a toxinokat és magasabb rezgésre állítja a szervezetet. Természetes módon vezeti ki a testből a túlzott mennyiségű stresszhormont. Ha a két szemöldököd közé, a harmadik szem csakrára helyezed, felerősítheted a többi kő hatását használat közben.

Akvamarin

Egy védelmező ásvány, ami nem csak a környezet káros hatásai ellen segít, de csökkenti a stresszt és a frusztrációt is, ami sokszor bizony a bőrproblémák alappillére. A sellők kövének is tartják, ami visszaadja fiatalságát viselőjének.

A legfontosabb, hogy hallgass a megérzéseidre, ösztöneidre! Azt az ásványt használd, amelyik érintésekor a legjobb érzés tölt el, hiszen az a kristály fog neked segíteni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője